Orezul Basmati in alimentatia copiilor. Retete dulci si sarate cu orez Basmati pentru copii.
Există copii care acceptă cu ușurință gusturi noi. Mai sunt și pitici pentru care anumite texturi și mirosuri sunt mai greu de acceptat și care trebuie obișnuiți cu diverse consistențe și savori.Orezul este o cereală ușor de digerat, pe care o putem introduce în meniul celor mici în procesul de diversificare.
Orezul Basmati este un sortiment care își dublează volumul în timpul fierberii și nu este lipicios, fiind acceptat ușor de copii. În plus, are indice glicemic redus, are efecte benefice asupra tubului digestiv și efecte tonice pentru organism. Conține vitamina B, fibre și este versatil, putând fi servit împreună cu alimente dulci sau sarate.
Este cultivat cu precădere în India de Nord, Kenia și în Pakistan. Basmati înseamnă, în sanscrită, parfumat, cu aromă plăcută. Are gust mai plăcut față de alte tipuri de orez și o textură mult mai aerată. Este popular în bucătariile culturilor din Turcia, India, până în Persia și Pakistan.
Vă vom prezenta astăzi două rețete potrivite pentru meniul copiilor.
Orez Basmati cu mar si vanilie
Orezul Basmati Solaris poate înlocui biscuiții din combinația deja cunoscută de măr și biscuite. Veți avea nevoie de 2 mere potrivite tăiate în cuburi, o cană de orez și o cană de apă. Se fierb ingredientele la foc potrivit până orezul devine pufos, iar mărul se înmoaie. Amestecăm constant și gustăm. Se poate adăuga la fiert o păstaie de vanilie sau câteva grame de zahăr melasă, pentru o savoare de caramel. Pentru copiii de peste 4 ani, putem presăra puțină pudră de scorțisoară, câteva semințe de susan sau fistic crud.
Foto: cc licensed ( BY ) flickr photo by atlnav
Iată și un preparat sărat, potrivit pentru prânz sau cină.
Orez curcubeu
Veți avea nevoie de:
1 ardei gras roșu
1 morcov
1 ardei gras galben
1/2 cană de mazăre
1/2 ceapă roșie tocată mărunt
1 cană de Orez Basmati Solaris
1 lingură de Ulei de Măsline Solaris
1 cană de supă de pui sau de legume
Mod de preparare:
Orezul se spală în două ape și se fierbe la foc mic, până devine pufos și nelipicios.
Într-o tigaie mare sau un wok se toarnă lingura de ulei și se încălzește treptat. Se adaugă legumele și se gătesc timp de câteva minute, timp în care amestecați repetat în ele. Se adaugă apoi cana de supă și orezul și se mai gătesc la foc mic timp de câteva minute, până consistența devine legată, fără prea mult sos.
Se servește împreună cu o salată de sezon presărată cu amestecul de semințe Omega Forte de la Solaris.
Poftă bună!
Va sugeram sa cititi si reteta cu Mei pentru copii si Reteta de humus.