Școala Explore 100, Mogoșoaia | Abordare Reggio Emilia

București

Imaginea ta despre copil: de aici porneste predarea” (Loris Malaguzzi)

Explore 100 debutează în viaţa educaţională românească în 2011 când deschide prima grădiniţă de inspiraţie Reggio Emilia din România, Mogosoaia, cu accentul pus pe “comunitate”, “invatare prin proiecte”, “curriculum emergent”, “provocari”, “materiale naturale si reciclabile”. În 2013, apare ciclul primar, o şcoală care urmează liniile directorii date de curriculum-ul românesc, dar propune o învăţare democratică, cu respect pentru copil, profesor şi părinte şi pentru procesul natural de învăţare; o şcoală unde temele, notele sau evaluările nu reprezintă factori de constrângere.

Viziunea noastră este o nouă lume a învățării bazată pe adevarul convingător că îmbunătațirea educației este cheia supraviețuirii rasei umane. Este o lume a creativității, a inspirației și a ambiției, motivată de dovezi și de experiență. O lume în care copiii devin cursanți pe tot parcursul vieții și dezvoltă abilități specifice pentru sec. XXI. Este o lume în care școala oferă o instruire riguroasă bazată pe proiecte, învățare socială și emoțională și accesul la noile tehnologii. O lume în care copiii și părinții, profesorii și administratorii, factorii de decizie și oamenii pe care ii deservesc sunt împuterniciți cu o viziune comună de a schimba educația în bine. Numim acest loc EXPLORE 100 și nu oferim doar viziunea pentru această nouă lume a învățării, ci și conexiunile de comunicare și actiune strategică pentru a o face reală.

Scoala Explore 100 Mogosoaiascoala Explore 100 MogosoaiaSCOALA EXPLORE 100, MOGOSOAIA

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU