Sensibilitatea bebelusilor la produsele folosite la curatenie

Sensibilitatea bebelușilor la produsele folosite la curățenie

Atunci când părinții se întorc acasă cu bebelușul sunt plini de nerăbdare să înceapă o viață nouă. În același timp, mai ales dacă cei doi sunt la primul copil, există o mulțime de semne de întrebare și nelămuriri cu privire la nevoile unui nou-născut și care sunt cele mai bune decizii pe care trebuie acum să le ia din postura de proaspeți părinți.

Unul dintre lucrurile care par, doar la prima vedere, nesemnificative este legat de produsele pe care familia le folosește la curățenie. Gustul și mirosul sunt două simțuri legate puternic unul de celălalt, iar la bebeluși aceste două simțuri le transmit informații esențiale despre lumea în care trăiesc. Tocmai de aceea, copiii sunt de cele mai multe ori mult mai sensibili la mirosuri decât adulții, putând detecta arome pe care părinții nu le pot percepe.

Bebelus_articolFolosirea de produse de curățenie care conțin substanțe puternice sau toxice pot cauza probleme grave în viitor, precum astm pentru copii, iritarea căilor respiratorii ale micuților, iritații serioase ale pielii în cazul în care aceștia iau contact cu locurile curățate cu aceste substanțe. Au existat, în trecut, nenumărate alerte privind copii mici care suferă de intoxicații, infecții respiratorii sau digestive cauzate de inhalarea vaporilor de clor din casă. Asta nu din pricina neatenției părinților care lasă produsele de curățenie la îndemâna celor mici, ci din cauza faptului că vaporii de clor sunt foarte puternici și nu dispar decât după un timp mai îndelungat în care casa este aerisită temeinic, iar suprafețele sunt clătite de mai multe ori. Nu doar copiii sunt cei care suferă de pe urma produselor cu clor (hipoclorit de sodiu), ci și părinții. Adulții mai sensibili pot acuza dureri de cap sau stări de amețeală după ce folosesc astfel de produse, chiar dacă acestea sunt diluate în apă.

Pe de o parte, copiii trebuie lăsați să descopere lumea din jurul lor, iar pe de altă parte suprafețele cu care aceștia intră în contact trebuie să fie curate și dezinfectate pentru a limita riscurile de contactare a microbilor. Cu Igienol Dezinfectant suprafețele sunt curățate și dezinfectate eficient, fără a folosi produse cu clor (hipoclorit de sodiu). Igienol este sigur atât pentru gresie, faianță, suprafețele de lemn, cât și pentru vasul de toaletă sau cădița copilului ori olița. Igienol elimină bacteriile, virusurile și mucegaiurile, iar eficiența sa în dezinfectare este testată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie “Cantacuzino” și de Institutul Național de Virusologie și este avizată de Ministerul Sănătății.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU