Fermecătoarea poveste a lui Hans Christian Andersen despre puiul de lebădă care vine pe lume în cuibul unei rațe domestice va fi prezentată pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.
Povestea „Rățușca cea urâtă”, a lui Hans Christian Andersen a fost adaptată de Ovidiu Pecican şi pusă în scenă de regizoarea Varga Ibolya. Spectacolul cu același nume a deschis stagiunea 2015-2016 a Teatrului „Puck”, iar premiera a avut loc loc pe 11 septembrie 2015. La scurtă vreme, a fost distins cu premiul de excelență pentru acuratețea scenografică în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls din București.
VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND
„Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă” mai mare, mai altfel, mai „urât” decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând” o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă. Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor. Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el”, descrie Varga Ibolya.
Drumul lui duce spre iazuri şi păduri, spre mlaştini şi sălbăticie unde va întâlni fiinţe cuvântătoare şi necuvântătoare, dar nimeni nu va vedea, nu va recunoaşte în bobocul solitar şi ciudat, cu penajul gri, cu capul mare şi ciocul negru, magnifica pasăre din poveştile cu elfi: lebăda. Nici măcar el nu ştie cine este. Urmează momentil mai dramatic al poveştii: apariția cârdului de lebede care se pierde în înălţimile de neatins ale cerului, ca un vis frumos, ca o ultimă speranţă.
„Promisiunea mult aşteptată a metamorfozării se împlineşte sub taina iernii: în oglinda apelor de primăvară şi sub privirea semenilor săi, răţuşca cea urâtă îşi dezvăluie chipul şi adevărata sa natură. Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte, e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar: Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!”, precizează regizoarea.
Scenografia spectacolului îi aparţine lui Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Venczel Péter. Asistent de regie este Angelica Pamfilie. Din distribuţie fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel / Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Adina Ungur, Călin Mureșan și Andra Ștefan.Vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului înainte de intrarea la spectacole.
📍 Teatrul Puck
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
Sursa: https://teatrulpuck.ro/