Toate panzele sus (1977) – film romanesc

Serialul TVR Toate panzele sus - film romanesc adaptare cinematografica dupa romanul cu acelasi nume al lui Radu Tudoran.

Toate panzele sus este un film romanesc care prezintă peripetiile devenite legendare ale celor doi prieteni, românul Anton Lupan și francezul Pierre Vaillant.

El insusi un calator fascinat de lumea diversa a porturilor de alta data, Radu Tudoran a scris Toate panzele sus! in 1954. Romanul prezintă aventurile echipajului goeletei Speranța în drumul său spre Țara de Foc. Personajul principal este Anton Lupan, căpitanul navei, pentru care îndeplinirea acestei misiuni reprezintă un vis dintotdeauna și o obligație morală extrem de puternică față de un vechi prieten, Pierre Vaillant, cu care studiase ingineria în Franța și cu care plănuise totul.

 

Vezi aici filmul pentru copii Toate panzele sus (1977) – film romanesc.

Cei doi prieteni munciseră împreună la construirea drumului de fier la Stambul (Istanbul de astăzi) până când au avut suficienți bani ca să cumpere o goeletă cu două catarge cu care aveau de gând să pornească expediția, după ce ar fi strâns și avut suficienți bani. Anton Lupan a rămas la Stambul, în timp ce Pierre Vaillant a plecat spre Brăila cu un transport de marfă. Din păcate, Speranta nu ajunsese niciodată în port, deoarece fusese atacată de pirați și Pierre fusese luat prizonier.

Toate-panzele-sus-film-romanesc

Toate panzele sus este un film romanesc care prezintă peripetiile devenite legendare ale celor doi prieteni, românul Anton Lupan și francezul Pierre Vaillant, dar si ale intregului echipaj al goeletei Speranta.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU