Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2020

2020 a fost anul în care vieţile ne-au fost date peste cap de pandemie. Părinţi şi copii, cu toţii am intrat cu temeri şi incertitudini în izolare, am învăţat să ne obişnuim cu mai puţine ieşiri din casă sau la activităţi de socializare şi divertisment. Apoi a început şcoala online, cu noi provocări pentru familie.

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015    2016   2017   2018   2019   2021

Toate acestea s-au reflectat şi în scrierile bloggerilor de parenting din România. Chiar şi în acest an ieşit din comun am vrut îţi aducem obişnuita noastră selecție de articole de top oferite de blogurile de parenting. Au acceptat invitația noastră:  Otilia Mantelers (otiliamantelers.ro), Raluca (povestedemamica.com), Alex Zamfir (celmaibuntata.ro), Andreea-Mihaela Retea (andressa.ro), Laura Gherghe (mamide2.Com), Ioana Marinescu (ioanamarinescusima.ro), Anca Bold Gheorghe (blogintandem.ro), Miruna Ioani (siblondelegandesc.ro), Ana Nicolescu (mamicaurbana.ro), Cristina Oțel (cristinaotel.ro), Ioana Chicet-Macoveiciuc (printesaurbana.ro), Cristina Ologeanu (blogulmamei.ro), Mihai Dragomirescu (urbankid.ro), Oana Constantinescu (mamicaactiva.com), Lucia Radu (mamicaautentica.ro), Anamaria Ivan (zanascutecel.ro), Ruxandra Luca (ruxandraluca.ro), Daniel Osmanovici (danielosmanovici.ro), Ana Maria Mitruș (meseriadeparinte.ro), Dina Bento (mamipetocuri.ro), Miruna Tîrcă (kindertrips.com), Anca (ancasdiary.com), Laura Frunză (laurafrunza.com), Alexandra Lopotaru (bebelonia.ro), Karina Simion (miculmarc.ro).

Vezi lista celor mai apreciate articole din 2020 pe fiecare blog de parenting important din România. Am ţinut cont de articolele indicate de fiecare blogger important de parenting din România ca având cele mai multe accesări şi împărtăşiri pe Facebook în 2020.

Lăsăm lista deschisă pentru orice blog de parenting care îşi doreşte să împărtăşească cu prietenii noștri textele cele mai apreciate în anul 2020.

Vă dorim tuturor un an 2021… normal 😉 ! 

De ce să nu idealizăm această perioadă de stat acasă

de OTILIA MANTELERS @ OTILIAMANTELERS.RO

umbrele Top 2020 Bloguri de Parenting otilia mantelers

…acum, în timpul pandemiei este momentul în care toate mecanismele noastre psihice care au încercat să țină trăirile traumatice sub control sunt în plină desfășurare. Adică mecanismele de supraviețuire. O să vă spun care este și opinia mea personală și profesională despre această perioadă, după ce vă povestesc o întâmplare care m-a trezit la 4 dimineața și care m-a adus în fața laptopului să scriu pentru prima oară după mult timp. Ca mamă, mi-am propus ca prioritatea mea în această perioadă să fie aceea de a fi cât mai calmă și de a căuta toate modalitățile de a mă auto-regla în relația cu copiii mei și cu mine. În mare parte reușesc. De multe ori cu prețul statului mai mult în fața ecranelor al copiilor mei. Cu prețul a orice. Binele meu psihic este prioritatea familiei mele în această perioadă. Aceste momente de izolare sunt traumatice pentru oamenii mari și mici, deoarece izolarea nu face parte din caracteristicile ființei umane, motiv pentru care am decis ca eu să fiu bine.

CITEŞTE ARTICOLUL

Copilul la 9 ani.
Ce se schimbă fizic și emoțional în viața lui?

de ANA NICOLESCU @ MAMICAURBANA.RO

Top 2020 Bloguri de Parenting ANA NICOLESCU MAMICAURBANA.RO

Ea e Măriuca și are 9 ani, vârsta la care iese din poveștile magice și intră în realitatea vieții care abia acum vede că i se întâmplă. Acum deschide ochii și începe să-și conștientizeze eul, începe să vadă lucruri pe care nu le vedea până acum, deși au fost aici mereu, începe să aibă o opinie și mai puternic conturată și să conteste că ce spun eu este literă de lege. Începe să devină stăpâna propriei vieți, să-și descopere vocea și să vadă că poate să se miște și singură și să ia decizii cu consecințe pe care este dispusă să le suporte.

CITEŞTE ARTICOLUL

Bebelușii nu se pupă și nu se mângâie pe mânuțe, pentru că le bagă în gură!

de MIRUNA IOANI @ SIBLONDELEGANDESC.RO

bebelus Top 2020 Bloguri de Parenting siblondelegandesc gokid

Cam oriunde apar cu cel puțin un copil, cineva se minunează: că sunt frumoși,’destepti, drăgălași. Precis ați pățit. Da, știu, toți copiii sunt așa. Dar asta nu-i o scuză.

Ieri, într-o cafenea. Victor, la pieptul meu, zâmbea. E un copil tare vesel, râde și numai să te uiți la el. Chelnerița, simpatică și ea. Am ajuns la povești de “și câte kilograme are”, “am și eu o nepoată care”, de știu și kilogramele, și istoricul medical al nepoatei. Nicio problemă, până când a simțit nevoia să îl atingă pe bebeluș pe mână stângă.

N-a fost un capăt de țara, nu s-a întâmplat nimic.
Sau?

CITEŞTE ARTICOLUL

AUDIO: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Un an de la divorț.
Ce am învățat, cum am evoluat

de IOANA MARINESCU-SIMA @ IOANAMARINESCUSIMA.RO

ioana pe plaja 2020 Bloguri Parenting ioanamarinescusima gokid

Știu că iarăși o să se amuze toată lumea că țin minte date. Asta sunt, cel puțin de când am devenit adult, am învățat și am fost învățată să rețin și să marchez date. Fericite, ce-i drept, dar creierul a rămas cu reflexul ăsta și nu mai am ce-i face. Deci, da, pe 11.11, dată specială, dealtfel, am marcat, ca să nu zic aniversat :-), 1 an de la divorț. Și cum m-am obișnuit în perioada asta care a trecut de la separare și până în prezent să fac introspecții, m-am “folosit” cumva și de prilejul ăsta să văd ce s-a schimbat, cum m-am schimbat eu, ce am învățat, cum am evoluat.
Poate ca să îmi fie mai greu, sau mai ușor, depinde din ce unghi privești, la 1 an de la divorțul meu, toată lumea s-a schimbat

Dacă mi-ar fi spus cineva pe 11.11.2019 că anul care urmează va fi pe alocuri mai greu decât tot ce trăisem din martie până atunci, i-aș cam fi spus să își caute de treabă, că eu de acum am de gând să fiu fericită și lipsită de griji.

CITEŞTE ARTICOLUL

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015    2016   2017   2018   2019

25 idei de jocuri și activități bune de făcut în casă

de CRISTINA OȚEL @ CRISTINAOTEL.RO

ACTIVITATI IN CASA 2020 Bloguri Parenting CRISTINAOTEL gokid

Fie că motivul statului în casă ține de vreme sau de probleme medicale (cum ar fi carantina pentru mână-gură-picior 🙂 ) din experiența mea timpul de stat în casă poate deveni motiv de frustrare pentru toată familia.

Dacă zilele trecute tot am avut nevoie de multe idei am răscolit blogul să văd cu ce activități și jocuri îl putem ține pe Alex ocupat ca să nu ni se urce în cap – la propriu.

20 de propuneri de jocuri și activități de făcut în casă

– Figurine de hârtie – Dacă ai voștri copii încă mai sunt curioși și dornici de meșterit figurine cu voi, vă arătăm mai jos câte puteți face dacă aveți niște hârtie, lipici și ochi mobili pe acasă.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

Micuțele păpuși scandaloase: de ce s-ar putea să nu mai vrei să-i cumperi fetiței tale păpuși LOL

de IOANA CHICET-MACOVEICIUC @ PRINŢESAURBANĂ.RO

lol-papusi-cu-lenjerie-sexi-printesa-urbana-top-2020-parenting

Dacă ai măcar o fetiță în casă și ea merge la grădiniță, prin parc, la zile de naștere, pe scurt, dacă are o viață socială cât de cât, probabil ai auzit de păpușile LOL Surprise. Mulți dintre părinții de fete au cumpărat pentru copilași multe astfel de păpuși, pentru că ele se află pe listele cu dorințe de Crăciun, Paști, zile de naștere, Ziua Copilului. Cunosc fetițe care au zeci de astfel de păpuși, pentru că de vreo doi ani e mare modă și în România.

LOL Surprise a primit multe premii internaționale de design și de business în ultimii ani, inclusiv echivalentul Oscarului pentru jucării și a fost cea mai vândută jucărie în multe topuri, multe luni la rând.

Nu sunt deloc ieftine, deși nu au cine știe ce calități sau funcții. Sunt niște păpuși cât o palmă de copil, care au o mare calitate: vin într-un ambalaj unic, sigilat în mai multe straturi, și, în consecință, nu știi ce păpușă anume o să nimerești. Se pare că pentru copii, factorul acesta de așteptare, nerăbdare, speranță că vor nimeri un model interesant, poate chiar unul dintre cele rare, e atât de important încât nici nu mai contează cât de interesantă e jucăria de fapt.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: 9 Jocuri pentru Copii de Peste 5 ani. Idei de Activităţi Distractive în Casă

Vreau sa fii frumoasă, mami!

de RALUCA @ POVESTEDEMAMICA.RO

fetita cu pisica Top 2020 Bloguri de Parenting povestedemamica gokid

Am inceput sa studiez psihologia copiilor in urma cu 4 ani si as manca-o pe paine, dimineata, la pranz si seara, asa mult imi place si ma fascineaza felul in care simt si gandesc micutii nostri. La fiecare dintre aceste “mese” am gasit un lucru neschimbat, si anume, faptul ca pentru ei, lucrurile sunt foarte simple. Ei nu vad ca noi, perspectivele si probleme in nuante de gri pe langa alb si negru. Pentru ei, este doar alb sau negru.

Copii au capacitatea de a vedea dincolo de ambalajul omului. Vad sufletul, simt, ceea ce noi nu mai stim sau putem sa simtim.

Anais, nu spune niciodata despre un om sau personaj din povesti, ori desene, ca este rau.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: 88 Animaţii Scurte Premiate cu Oscar. Lista Completă 1931-2020

Sfaturi pentru un viitor tată: cele mai importante lucruri de făcut, în ziua când ți se naște copilul

de ALEX ZAMFIR @ CELMAIBUNTATA.RO

Top 2020 Bloguri de Parenting Alex Zamfir

1. Să nu leșini.
2. Să nu vorbești la persoana I, plural: “Vom naște natural. Ne este foarte frică de această naștere, dar suntem puternici și vom trece și peste asta.”
3. Să îi spui soției tot timpul cât de minunată este, chiar dacă ea urlă ca o ființă neomenească și te înjură de toți dumnezeii pentru ceea ce i-ai făcut.
4. Dacă ești genul mai fricos, să îți pui pantalonii ăia maro.
5. Să nu îi chemi pe toți ai tăi la spital. Și când spun toți ai tăi, mă refer la părinți, frați și surori, verișori până la gradul 4, vecinii de bloc, colegii de liceu și tanti Maria de la magazinul din colț care a fost mereu drăguță cu tine în perioada sarcinii voastre.

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. Tată şi Fiică. Scurtmetraj Premiat cu Oscar despre Dor, Iubire şi Vindecare

Experiența mea Tinmar după o lună. De ce s-a stricat frigiderul și cât a fost factura

de ANDREEA-MIHAELA RETEA @ ANDRESSA.RO

Top 2020 Bloguri de Parenting Andressa gokid

Schimbările sunt grele. Uneori nu pentru noi, cât pentru cei din jur. 🙂

Reacțiile pe care le-am primit când am spus că vreau să schimb furnizorul de energie electrică, să mă mut de la Enel la Tinmar, au fost destul de dramatice:

‘Și ce o să faci fără curent electric în perioada dintre contracte?! Răspuns: nu există nicio secundă fără energie electrică între contracte.’
‘Ai tu timp să umbli pe la ghișee cu tone de hârtii?! Răspuns: am trimis doar un email pentru asta.’
‘Și cine îți repară pereții?! Răspuns: care pereți? Nu se sparg pereții pentru înlocuire de cabluri, practic se folosește aceeași rețea pentru transmiterea energiei, doar ca furnizorul e altul.’

Am divorțat eu și de un bărbat, de un furnizor de energie electrică nu aveam nicio emoție să mă despart!

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. 10 Animații Scurte Speciale despre Iubire şi Dragoste

Furia copiilor – atunci când emoțiile preiau controlul

de LAURA GHERGHE @ MAMIDE2.COM

Top 2020 Bloguri de Parenting laura gherghe gokid

‘Esti cea mai rea mama’ am auzit de nenumărate ori în perioada asta de când stăm acasă. Uneori de câteva ori pe zi. In general atunci când dispar din câmpul vizual sau din locul știut.

Palme mici apoi se izbesc de mine. Apoi țipete de “lasă-mă, lasă-mă în pace” și apoi îmbrățișări de părere de rău. Cuibăriri la piept și regrete “nu știu de ce îmi vine așa în mintea mea și nu mă pot controla”.

Ai zice ca perioada asta de lucrat de acasă ar fi trebuit să ne umple pe toți de toți. Să nu ne mai fie dor, să nu mai avem sentimente de nesiguranță, dar uneori pare exact inversul.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citește și: +200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

PAGINA URMĂTOARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU