Unde Ieșim cu Copilul în Constanța. 20 de Idei pentru Ieșiri în Familie

Dacă nu știi unde poți să ieși cu copilul în Constanța te invităm să consulți lista noastră de recomandări variate de locuri de vizitat în familie. Ce facem cu copilul în Constanța? În orașul încărcat de istorie de la malul mării ne putem bucura în familie atât de atracții turistice frumoase cât și de locații unde copiii se pot bucura de activități educative, culturale sau de divertisment.

Facem un tur al locurilor din Constanța kid-friendly care îi încântă pe cei mici: de la locații de evenimente și joacă, până la atracțiile turistice de la malul Mării Negre sau muzee.

Dacă vremea nu este potrivită pentru plajă și nu știi ce să faci cu copilul, în Constanța există multe alte opțiuni de petrecere a timpului în aer liber. Parcul Tăbăcărie, cu aleile sale umbroase și locurile de joacă pentru copii, este un loc ideal pentru o plimbare în natură sau pentru a te juca cu cei mici. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii ne așteaptă cu delfinariu, acvariu, micro-rezervație și păsări exotice. Nu lipsesc nici atracții arhitectonice de neratat dar și atracții inedite precum Telegondola sau Pontonul din Mamaia.

Cuprins: Unde Ieșim cu Copilul în Constanța

Evenimente pentru copii și părinți în Constanța
Muzee și Expoziții Kid-Friendly
Locații de Divertisment în Constanța
Atracții arhitecturale de vizitat
Zone de promenadă și relaxare în Constanța
Restaurante cu loc de joacă
Locuri de joacă în Constanța

*

20 de Idei pentru Ieșiri în Familie

1. Cele mai interesante evenimente pentru copii și părinți în Constanța

Constanța prinde viață la fiecare final de săptămână cu o mulțime de evenimente dedicate copiilor, oferind o paletă diversă de spectacole, ateliere și activități interactive care trezesc imaginația și curiozitatea micuților. Descoperă spectacole de teatru la care poți merge în familie, piese cu personaje îndrăgite din povești clasice și contemporane oferite de scenele principale din oraș, preum Teatrul Căluțul de Mare. 

Te invităm să consulți periodic programul evenimentelor organizate în Constanța. Alege spectacole și ateliere adaptate vârstei și intereselor copilului, oferindu-i șansa de a participa la evenimente culturale și educative speciale, deschizându-i poarta către o lume magică a imaginației, creativității și descoperirii.

unde iesim cu copilul constanta strada floriNu lipsesc nici ateliere creative și educative diverse, care le oferă copiilor șansa de a-și explora talentele artistice și de a descoperi noi pasiuni, unde copiii pot învăța despre tehnologie, istorie, știință și natură într-un mod distractiv și captivant.

LISTA DE EVENIMENTE

Muzee și Expoziții Kid-Friendly în Constanța

2. Delfinariul din Constanța

Delfinariul din Constanța este un loc deosebit de atrăgător pentru vizitatori de toate vârstele, fiind unul dintre cele mai mari delfinarii din Europa. Situat într-un loc pitoresc, pe malul Mării Negre, acest loc oferă o experiență unică pentru părinții în căutare de activități cu copilul. Aici vizitatorii pot interacționa și învăța despre delfini și alte specii marine precum leii de mare și pinguinii.

unde iesim cu copilul constanta delfinariu delfini salt
facebook.com/delfinariuconstanta
unde iesim cu copilul constanta delfinariu salt delfini
facebook.com/delfinariuconstanta
unde iesim cu copilul constanta delfinariu delfini
facebook.com/delfinariuconstanta

Spectacolele de delfini sunt un punct de atracție major, oferind copiilor oportunitatea de a vedea aceste creaturi uimitoare în acțiune. Pe lângă spectacole, delfinariul oferă și programe educaționale și de conservare, contribuind la conștientizarea importanței protejării mediului marin.

3. Muzeul Marinei din Constanța

Muzeul Național al Marinei Române din Constanța este o destinație perfectă pentru o excursie educativă pentru întreaga familie. Structurat pe patru secții tematice, muzeul prezintă epocile veche, medie, modernă și contemporană ale navigației române. Vizitatorii pot explora obiecte tridimensionale, cum ar fi basoreliefuri și monede, care oferă o perspectivă detaliată asupra începuturilor navigației în această regiune. Evoluția navigației în perioada medievală și modernă este ilustrată cu ajutorul hărților în piatră, machetelor de nave militare și de comerț, și chiar a unor obiecte originale cu valoare istorică considerabilă, cum ar fi ancore și amfore romane.

unde iesim cu copilul constanta Muzeul National al Marinei Romane expozitie
Sursa: Facebook/Muzeul Național al Marinei Române
unde iesim cu copilul constanta Muzeul National al Marinei Romane expozitie exterioara
Sursa: Facebook/Muzeul Național al Marinei Române
unde iesim cu copilul constanta Muzeul National al Marinei Romane machete
Sursa: Facebook/Muzeul Național al Marinei Române

Muzeul este printre locațiile de vizitat în Constanța ce oferă și o expoziție în aer liber, unde vizitatorii pot vedea ancore, elice, motoare, piese de artilerie navală și antiaeriană, mine și nave militare scoase din uz. Această expoziție oferă o perspectivă completă asupra istoriei și tehnologiei maritime a României. De asemenea, muzeul organizează activități speciale pentru copii și familiile lor, inclusiv tururi ghidate, ateliere și proiecții de film.

Vezi lista celor 7 muzee kid-friendly din Constanța.

4. Microrezervația din Constanța

Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii este o bijuterie a naturii în Constanța. Înființată în 1985, aceasta ocupă o suprafață de aproximativ 6 hectare, dintre care 2 hectare sunt ocupate de un lac cu vegetație specifică. Microrezervația este concepută pentru a oferi vizitatorilor o experiență completă a naturii din Dobrogea.

unde iesim cu copilul constanta microrezervatia vedere
facebook.com/microrezervatieconstanta/

Parcul găzduiește o varietate de specii de păsări acvatice (pelicani, lebede, rate și gâște sălbatice), păsări terestre (pauni și fazani) și mamifere (mufloni, cerbi lopatari și caprioare), multe dintre acestea fiind monumente ale naturii și specii rare cu o prezență tot mai redusă în sălbăticie.

unde iesim cu copilul constanta microrezervatia pelicani
facebook.com/microrezervatieconstanta/
unde iesim cu copilul constanta microrezervatia pasare
facebook.com/microrezervatieconstanta/
unde iesim cu copilul constanta microrezervatia echitatie
facebook.com/microrezervatieconstanta/

Microrezervația nu este doar un loc expozițional, ci și un loc minunat pentru petrecerea timpului liber în mod educativ. De asemenea, prin programele de voluntariat, iubitorii de animale pot participa la hrănirea și supravegherea animalelor din rezervație. Recent, a fost inaugurat și un Centru pentru Adăpostirea Animalelor, care ajută animalele aduse de diverse persoane, în special în sezonul rece.

Pe lângă acestea, Microrezervația este inclusă într-un amplu proces de modernizare și diversificare a speciilor pe care le adăpostește, iar în cadrul acesteia se găsește un Centru pentru Adăpostirea Animalelor, care ajută animalele aduse de diverse persoane, în special în sezonul rece.

Locații de Divertisment în Constanța

5. Aqua Magic Mamaia

Cu o varietate impresionantă de atracții, Aqua Magic Mamaia este locul ideal pentru a petrece o zi călduroasă plină de aventură, bălăceală și relaxare. Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din România oferă nu mai puțin de 27.500 metri pătrați de distracție și relaxare. Parcul este împărțit în zone speciale pentru copii și adulți, oferind astfel o experiență adaptată fiecărui membru al familiei. De la tobogane și piscine pentru cei mici, la atracții de viteză și adrenalina pentru cei mari, Aqua Magic oferă 13 atracții de distracție! De la Babypool pentru cei mai mici, la Waterplayground cu tobogane pentru copii sau Multislide unde concurezi alături de 3 prieteni pentru cea mai rapidă aterizare în piscină, fiecare atracție promite o experiență memorabilă.

Aqua Magic Mamaia vedere
facebook.com/aquamagic/

Pentru cei care caută relaxare, bazinele Jacuzzi sunt locul perfect pentru a te răsfăța cu un masaj cu bule de aer, în timp ce Relax Pool oferă o oază de liniște și răcoare în zilele toride de vară. Lazy River este o atracție specială, oferind o plimbare liniștită pe apă, în timp ce admiri frumusețea parcului dintr-un unghi diferit.

facebook.com/aquamagic/
unde iesim cu copilul constanta aqua magic waterplayground
facebook.com/aquamagic/
facebook.com/aquamagic/
facebook.com/aquamagic/

Aqua Magic Mamaia are un program de funcționare între 10:00 – 18:00 în perioada iunie-septembrie, cu tobogane deschise între 10:30 și 17:30. Tarifele de intrare au fost în 2023 de 70 lei pentru adulți și copii peste 140 cm și 30 lei pentru copiii sub 140 cm.

7. Țara Piticilor

Țara Piticilor este un loc de joacă din Parcul Tăbăcărie, care recent și-a redeschis porțile după ample lucrări de reabilitare și modernizare.

unde iesim cu copilul constanta tara piticilor
facebook.com/PrimariaConstanta

În timp ce părinții se pot relaxează în parc, cei mici au oportunități de a se distra și de a se pot juca în voie la leagăne și tobogane, sau chiar pot face mișcare pe terenul de baschet sau la mesele de tenis de masă.

8. Luna Park Mamaia

Luna Parc din Mamaia este un parc de distracții cu jocuri și instalații clasice pentru toate vârstele, inclusiv o roată panoramică. Amplasat în Mamaia, în Satul de Vacanță, parcul atrage constănțeni și turiști în sezonul estival.

9. Gravity Park Constanța

Gravity Park este cel mai mare parc de skate din Constanța, inaugurat în anul 2008 în Parcul Tăbăcariei. Acesta oferă o suprafață de 8.500 de metri pătrați pentru practicarea unor sporturi extreme, precum trial, dirt-jumping, climbing, bouldering, skate și role.

unde iesim cu copilul constanta gravity park ansamblu
facebook.com/GravityParkConstanta/
unde iesim cu copilul constanta gravity park skate
facebook.com/GravityParkConstanta/

În cadrul parcului, au fost prevăzute, de asemenea, un skateshop, vestiare, dușuri, centru de închiriere echipamente, punct de prim ajutor, pizzerie și terasă.

Intrarea în Gravity Park este liberă, iar parcul este deschis zilnic.

Atracții arhitecturale de vizitat în Constanța

10. Cazinoul și faleza din Constanța

Cazinoul din Constanța este proiectat de arhitectul Daniel Renard în stil Art Nouveau și a fost inaugurat la 15 august 1910. Este unul dintre cele mai mari edificii de acest tip din România, folosit ca spital de campanie în timpul Primului Război Mondial și gazdă a trupelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cazinoul este unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului și este situat pe faleza peninsulei, în apropierea bulevardului Regina Elisabeta.

unde iesim cu copilul constanta cazinoulFaleza Cazinoului din Constanța este una dintre cele mai îndrăgite destinații de promenadă pentru turiști și localnici deopotrivă. Strâns legată de istoria Cazinoului, faleza a însemnat la începutul secolului XX un bulevard pe malul marii, ulterior devenind un loc de promenadă exclusiv pietonal, oferind o oportunitate unică de a admira marea și de a te relaxa într-un cadru natural spectaculos.

unde iesim cu copilul constanta cazinou
Sursa: facebook.com/chitac.vergil
unde iesim cu copilul cazino constanta
Sursa: facebook.com/cazinoconstanta/

11. Portul Turistic Tomis

Portul Tomis este portul turistic și de pescuit al Constanței. Construit în 1958 pe locul fostului Golf al Delfinilor, Portul Tomis se găsește în centrul istoric al orașului. La restaurantele din port poți să te bucuri un prânz pescăresc urmat de o plimbare pe faleza Cazinoului. În apropierea portului familiile cu copii pot găsi și un loc de joacă.

unde iesim cu copilul constanta portul tomis
facebook.com/portultomis.ro

Din portul Tomis poți pleca într-o plimbare de aproximativ 30-40 de minute cu vaporașul pentru a admira frumusețea Mării Negre și a descoperi o perspectivă unică asupra orașului Constanța. Plecările se fac de vizavi de Restaurantul On Plonje și în sezon se fac zilnic, de la 9:00 la 20:00. Tarifele au fost în 2023 de 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii sub 12 ani. Pe lângă panorama orașului, câteodată cei norocoși pot observa chiar și delfinii în largul mării.

12. Piața Ovidiu

Piața Ovidiu din Constanța este un loc plin de istorie, situat în centrul vechi al orașului, în care clădirile istorice și piesele arhitectonice oferă o fereastră către trecutul și evoluția orașului. Fiecare colț al pieței are o poveste de spus, fie că este vorba despre statuia poetul latin Ovidiu, care privește spre Marea Neagră, sau minaretul Moscheei Carol I, care domină orizontul.

unde iesim cu copilul constanta piata ovidiu
facebook.com/PiataOvidiu/

Loc de întâlnire și socializare pentru locuitorii orașului, piața un centru cultural și turistic. Restaurantele și terasele sale invită turiștii să savureze preparate delicioase și să se bucure de o atmosferă vibrantă. Statuia lui Ovidiu, ridicată în 1887, este un simbol al pieței și al orașului, iar clădirile istorice, cum ar fi Casa Damadian și Casa Hrisicos, amintesc de epoca de aur a Constanței.

13. Moscheea Regală Carol I

Ridicată la ordinul Regelui Carol I între anii 1910-1913, Moscheea Regală din Constanța se remarcă nu doar ca fiind cea mai mare din Dobrogea, ci și ca o capodoperă a arhitecturii ce îmbină armonios elemente orientale și românești. Moscheea a fost prima construcție din beton armat din România, o inovație remarcabilă pentru acea vreme. Edificiul se distinge prin cupola sa impozantă de 25 de metri înălțime și 8 metri diametru, precum și prin minaretul elegant, elemente ce amintesc de stilul arabo-bizantin.

Corpul principal al moscheii reflectă influențe românești, fiind construit din piatră și cărămidă. Cupola și minaretul, realizate din fier-beton, demonstrează deschiderea către inovațiile tehnice ale epocii. Edificiul poate fi vizitat pentru o taxa de acces care în 2023 era 6 lei. Cei care urcă cele 150 de trepte sunt răsplătiți cu o vedere pe măsură.

14. Farul Genovez

unde iesim cu copilul constanta farul genovez
Facebook/Raluca Ruxandra

Farul Genovez a fost finalizat în 1861, ca punct de referință esențial pentru navigație întrucât călăuzea corăbiile pe o rază de 2 mile pe mare, spre micul port Constanza. Construită în formă paralelipipedică la bază și octogonală în rest, construcția are o înălțime de aproximativ 8 metri. După 107 ani, Farul Genovez a fost readus la viață în 2020, devenind un punct de atracție pentru vizitatori și o mărturie a istoriei și evoluției navigației în zonă.

15. Strada Vântului

Strada Vântului din Constanța este cunoscută ca fiind a doua cea mai îngustă stradă din România, după Strada Sforii din Brașov. Construită cel mai probabil ca delimitare între mahalaua grecească și cea armenească la sfârșitul secolului al XIX-lea, strada găzduiește o varietate de stiluri arhitecturale și este o atracție turistică interesant de vizitat atunci când nu știm unde să mergem cu copilul la plimbare prin Constanța.

Zone de promenadă și relaxare în Constanța

6. Telegondola din Mamaia

unde iesim cu copilul constanta telegondola mamaia
facebook.com/TelegondolaMamaia/

Inaugurată în 2004, Telegondola din Mamaia a devenit un simbol al stațiunii Mamaia, oferind turiștilor o experiență agreabilă deasupra litoralului. Călătoria cu telegondola durează între 8 și 12 minute, parcurgând o distanță de 2 kilometri între Hotelul Perla și Cazino. Cabina plutește la o înălțime de 50 de metri, în timp ce călătorii se relaxează pe canapele confortabile deasupra celor mai înalte hoteluri din stațiune și se bucură de panorame ale Mării Negre, Constanței și stațiunii Mamaia.

Telegondola Mamaia are o capacitate de transport de 1500 de persoane pe oră, cu o capacitate de 8 persoane pe gondolă și un interval de succedare de 30 de secunde între gondole.

16. Parcul Tăbăcărie

Parcul Tăbăcărie este o destinație frumoasă pentru o ieșire în familie. Se întinde pe o suprafață de 100 de hectare pe malul Lacului Tăbăcăriei, și oferă constănțenilor o opțiune de evadare din agitația urbană. Flora și fauna bogată, cu sălcii bătrâne, chiparoși de baltă, magnolii, stufăriș și numeroase specii de păsări, creează un peisaj lacustru inedit. Parcul găzduiește și o expoziție permanentă de plante numită „Expoflora”, unde poți admira colecții de plante, cum ar fi expoziția de alele ce cuprinde peste 60 de varietăți.

unde iesim cu copilul parcul tabacariei constanta
Facebook / Primaria Constanta

Lacul Tăbăcărie, dependent de Lacul Siutghiol pentru alimentarea cu apă, face parte dintr-un complex lacustru impresionant și oferă un habitat ideal pentru diverse specii acvatice. O destinație ideală pentru relaxare, plimbări în natură, observarea păsărilor și admirarea florei specifice Dobrogei.

17. Insula lui Ovidiu

Insula lui Ovidiu este o oază de verdeață ce se ivește din mijlocul albastru al Lacului Siutghiol. La doar o scurtă plimbare cu vaporașul dinspre malul stațiunii Mamaia, insula te îmbie să te relaxezi departe de agitația specifică zonei, respirând aer curat și bucurându-te de peisaj. Cei mici se pot bucura aici de un loc de joacă.

unde iesim cu copilul constanta insula ovidiu
facebook.com/insulaovidiumamaia

Legenda romantică ne șoptește că insula a fost locul de exil al poetului latin Ovidiu, unde acesta își găsea inspirația pentru versurile sale melancolice.

Pentru a ajunge pe insulă, te poți îmbarca de la debarcaderul Ovidiu, aflat vis-a-vis de Cazino, cu vaporașul Ovidius sau cu șalupele Sabrina și Marina. Cu o frecvență de două ore, vaporașul te poartă într-o plimbare liniștită pe lac, oferindu-ți timp să te bucuri de priveliște.

18. Pontonul din Mamaia

În dreptul hotelului Victoria din Mamaia cei mici se bucură să zburde pe un ponton (sau pasarelă) lung de 500 de metri, inaugurat în anul 2012. Devenit între timp atracție turistică, pontonul se finalizează cu un debarcader de unde se fac plimbări pe mare. Pasarela un loc de promenadă pe care sunt amplasate bănci pentru odihnă și relaxare, și poate fi vizitată și seara întrucât este luminată.

unde iesim cu copilul constanta pontonul din mamaia
facebook.com/PasarelaMamaia/

19. Restaurante cu loc de joacă în Constanța

Într-o zi plină de activități în familie sau plimbare cu copilul vine momentul când trebuie să ne refacem resursele de energie. O soluție este să găsim un restaurant cu loc de joacă, pregătit pentru a primi o familie cu copii care să se bucure de o masă delicioasă în timp ce copiii se distrează în siguranță. Unele dintre restaurantele din Constanța pregătesc meniuri speciale pentru cei mici, oferă zone de joacă interioare și exterioare.

Unique Restaurant cu loc de joaca
Facebook / Unique Restaurant Constanța

Recomandări: La Scoica Land, Culture Kids Arena sau Unique Restaurant din Mamaia.

20. Locurile de joacă din Constanța

Locurile de joacă din Constanța sunt o altă variantă de petrecere a timpului liber cu copiii dornici de joacă. Ca parte esențială a vieții urbane, locurile de joacă pot oferi copiilor un mediu indoor sigur și distractiv pentru a se juca și a socializa în oraș.

unde iesim cu copilul loc de joaca Ludens
facebook.com/Ludens.jcs/

Îți recomandăm câteva spații gândite pentru a răspunde nevoilor specifice copiilor de diferite vârste, dotate cu echipamente variate, de la leagăne și tobogane până la carusele și zone de cățărare, și unde se organizează și activități creative pentru cei mici: Wonderland, Inimi Colorate, Ludens sau Gymboland din VIVO Mall.

unde iesim cu copilul constanta loc de joaca wonderland
Sursa: facebook.com/wonderland.constanta

*

În Constanța copiii pot să se bucure de natură, să învețe despre istorie și cultură, să-și dezvolte abilitățile și să se distreze în același timp cu ateliere și alte evenimente kid-friendly. Aici, veți găsi o varietate de activități distractive și interesante, de la plimbări pe plajă și vizite la muzee, până la jocuri în parcuri și plimbări cu bicicleta sau pe jos pe faleza orașului.

Vă invităm să vă bucurați de o zi plină de aventură și distracție în Constanța și să creați amintiri prețioase alături de copii!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU