Această aniversare, importantă pentru necuvântătoarele din toată lumea, a fost inițiată în cadrul convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931. Evenimentul a adus în atenția lumii întregi creșterea alarmantă a numărului de specii de animale pe cale de dispariție.
Alegerea zilei de 4 octombrie pentru a celebra Ziua Mondiala a Animalelor, nu a fost făcută la întâmplare. Ea se află în strânsă legătură cu patronul spiritual și protectorul animalelor, Sfântul Francisc de Assisi (1182-1226). Canonizarea acestuia a avut loc pe 4 Octombrie 1228.
Se dorește atât comemorarea dragostei, a respectului și a responsabilității față de animale, cât și aducerea în atenția oamenilor a importanței animalelor în lume. Prin conștientizarea globală a acestor lucruri se pot îmbunătăți standardele de trai ale acestora dar și ale oamenilor. Există o legătură foarte strânsă între bunăstarea oamenilor, a animalelor și a mediului în care trăim cu toții.
Evenimentul organizat de noi aduce in prim-plan drepturile animalelor.
Unde? Piața Victoriei, București
Evenimentul aduce in atentie si ilegalitatile comise de catre autoritatile publice privind animalele fara stapan. Nepasarea guvernantilor fata de actiunile de cruzime fata de animale si mediu, ce conduc la o societate divizata, intoleranta, agresiva, etc: economice, de companie, salbatice, din gradinile si parcurile zoo, etc.
Inactiuni ce permit discriminarea iubitorilor de animale si a veganilor de catre autoritatile publice centrale si locale, politie, parchete si justitie, alte institutii publice.
Stopati cruzimile fata de animale. Votati legi drepte si rationale. Respectati si drepturile fundamentale ale iubitorilor de animale.
Haideti sa manifestam pentru DREPTURILE ANIMALELOR, in numar cat mai mare.