Importanta uleiurilor presate la rece in alimentatia familiei. Cum folosim ulei de masline extra virgin Solaris.
Uleiurile presate la rece sunt o componentă importantă a alimentației celor mici și a întregii familii datorită aportului de acizi grași esențiali. Pot fi folosite în sosuri, supe, deserturi sau pot fi consumate cu scop terapeutic.
Iti prezentăm astăzi Ulei de masline extra virgin Solaris, un produs obținut din măsline Koroneiki, unul dintre cele mai vechi soiuri de măsline, originar în insula Creta. Măslinele sunt culese manual și apoi presate la rece. Fermierii din zonă folosesc măsline dintr-o singură recoltă, obținând un produs cu gust statornic și aciditate redusă.
Fie că preparați o salată, un sos ușor pentru preparate din pește sau îl folosiți pentru a înlocui untul, uleiul de măsline presat la rece este opțiunea cea mai potrivită pentru alimentația copiilor. Este bogat în acizi grași mononesaturați (omega 9) 85%, luteină – antioxidant puternic, flavonoide – agenți antioxidanți, vitamina A – antioxidant puternic, vitamina E-antioxidant puternic, vitaminele: B1, B2, C, K. Susține organismul și combate radicalii liberi. Stimulează digestia. Este un bun protector al inimii și protejează celulelor roșii din sânge de oxidare. Vitamina E pe care o conține hrănește mușchii și pielea și le conferă elasticitate.
Se folosește la temperatura camerei sau în bucate la cuptor, însă nu se prăjesc alimente în ulei de măsline. Punctul său de ardere este la 190 °C. Extern poate fi utilizat pentru a hidrata pielea și părul, drept tratament natural pentru buzele crăpate sau ca ulei de masaj (în combinație cu picături din uleiuri esențiale bine-mirositoare). Mamele pot folosi acest ulei, în combinație cu cel de ricin, pentru a redobândi sănătatea unghiilor casante. Puneți trei linguri de ulei de măsline și o lingură de ulei de ricin la încălzit, mutați amestecul într-un vas ceramic și scufundați unghiile în vas. Aveți grijă ca amestecul să fie călduț, nu fierbinte. Repetați acest proces de 3 ori pe săptămână.
Pește la cuptor cu ulei de masline
Rețetă pentru un preparat delicios din pește la cuptor cu ulei de masline extra virgin Solaris.
Vei avea nevoie de:
- 4 fileuri de cod
- Ulei de masline extra virgin Solaris
- Sare roz de Himalaya Solaris
- Boia dulce Solaris
- Turmeric Solaris
- Morcovi, brocoli și conopidă
Așeaza legumele într-o tavă, presărați cu puțină sare. Aranjeaza peștele peste legume.
Prepara un sos din 4 linguri de ulei de măsline, o linguriță de boia, un vârf de linguriță de turmeric și presăreaza-l cu lingura peste legume și fileurile de cod. Da la cuptor la foc mediu pentru 30-40 de minute.
Serveste preparatul cald, alături de mămăligă sau turtițe subțiri din făină integrală.
Poftă bună!
Găsesti informații complete despre produsele Solaris pe Solarisplant.ro și pe pagina de Facebook Solaris.
Sursa foto: flickr-usdagov
Citeste si:
Nucile și fructele oleaginoase – gustări sănătoase pentru cei mici
Te invitam sa citesti mai multe articole despre alimentatie sanatoasa pentru copii si pentru intreaga familie.