Va invitam sambata, 15 iulie la ora 17:00 in Complexul Studentesc Tei pentru a afla, experimentand, Povestea Hienei si Metafora Purificarii.
In spatele fiecarui animal exista puternice (si uneori antagonice) simboluri care ii sunt atribuite in functie de cultura folclorica si spirituala a omului.
Unde? Complexul Studentesc Tei Bucuresti
Adesea, Hienei i s-au suprapus, pe nedrept, asocieri negative; putini stiu ca rolul acesteia, printre multe altele, este unul vital pentru ecosistem si ca forma acesteia de organizare reprezinta un model de supravietuire.
Asemenea hienei si omul experimenteaza judecata de valoare – fie ca ii este atribuita, fie ca acesta o emite.
A cauta sa ne ferim de acest fenomen intr-o societate supraaglomerata de „etichete” poate egala unei munci Sisifice – obositoare si fara rezultate.
Esential in dezvoltarea armonioasa a omului consta descoperirea propriei Autenticitati si in Curajul de a-si Asuma acest fapt.
Conceptul de Stand-up Drumming are la baza ateliere interactive in care instrumentele muzicale devin extensia si metafora prin care comunicarea si exprimarea sunt realizate. Storytelling (arta povestirii) si Mantrele Vocale se impletesc cu Ritmul Propriu si cel al Comunitatii.
Utilizam instrumente de percutie de origine amerindiana, africana si asiatica impreuna cu metafora ca element central in activitatile desfasurate. Printre acestea se numara: Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum, Caxixi, Clave si multe altele.
In timpul atelierelor, abordam conceptele musicoterapiei: ascultarea activa si cea pasiva, regresia si progresia, cu scopul de a crea un cadru propice exprimarii sinelui prin cantec, de-a facilita relaxarea participantilor si conectarea cu ceilalti membri ai Tribului.
Facilitatorii atelierelor sunt Jean-Baptiste Manitou – musicoterapeut cu abordare samanica si experienta de peste 12 ani in domeniu, Ana-Maria Arlequin – antropolog, formator in teatru de improvizatie.Nu exista ritm corect sau ritm gresit, exista doar ritmul propriu.
Nu exista partituri, ci participanti care doresc sa-si exprime trairea spontan si autentic.
Suportul material de 25 de lei are ca scop continuitarea activitatilor de musicoterapie prin colaborari de tip voluntar, precum si achizitionarea unor noi instrumente muzicale.
Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of Tribes Educating Minds” si include activitati de musicoterapie, training si dezvoltare personala, educatie nonformala, activitati de teambuilding, promovand concepte ca educatia emotionala, leadership, atitudine ne-discriminatorie, no hate speech. Mai multe detalii puteti afla pe pagina de Facebook – Metoda TOTEM si pe site-ul – http://
https://www.facebook.com/events/1445131182220391/