CĂLIMĂNEȘTI-CĂCIULATA | BĂILE BALVANYOS | BĂILE TUȘNAD |
BĂILE OLĂNEȘTI | EFORIE NORD & EFORIE SUD | VATRA DORNEI | SLĂNIC PRAHOVA | SOVATA | BĂILE FELIX | BĂILE GOVORA
♦
3. Băile Tușnad
Stațiune balneoclimaterică în județul Harghita
Băile Tușnad este cea mai mică staţiune balneară din ţară, aflată între munţii Harghita şi Bodoc, la o altitudine de 650 m. Chiar dacă există dovezi scrise încă din secolul 18 despre apele minerale cu efecte curative din zona Tuşnadului, bazele stațiunii au fost puse în 1842. Climatul de aici este subalpin, cu un aer puternic ozonat și bogat în aerosoli, cu ioni negativi.
VIDEO. 11 Oraşe Europene Pitoreşti Vizitate la Pas. Tururi virtuale 4K în Centre Istorice de Neuitat
Ce poți vizita în familie la Băile Tușnad
- O drumeție de o zi în Cheile Vărghișului, aflate în Muntii Perșani, zona fostului comitat al celor Trei Scaune, in Harghita si Covasna de astazi. Rezervația naturală se întinde pe 4 km și are peste 800 de hectare. Drumeția include 10 podețe si mai mult de 100 de pesteri mai mari sau mai mici.
- Observatorul de urşi din Băile Tuşnad asigură condiţii sigure şi optime pentru a observa urșii din zonă. Locația deschisă în 2017 include un observator închis și acoperit de unde se poate fotografia confortabil ursul în mediul său natural, prin geamuri mari de sticlă, chiar şi pe vreme ploioasă.
- Partia de schi din Baile Tusnad este o partie rosie cu nivel mediu de dificultate, cu lungime de 500 de metri. Altitudinea de plecare este la 750 de metri iar diferenta de nivel de 100 de metri, cu inclinatie de 22%.
- Parcul de aventura din Baile Tusnad, situat pe marginea lacului Ciucaș. Aici te asteaptă 6 trasee de dificultate diferită, pentru începători și avansați, dintre acestea trei fiind special concepute pentru copii de peste 8 ani. Atracția principală a parcului este însă traseul de tiroliană de 440 m peste lac.
O coborâre cu Downhill Roller / Mountain Skyver / Mountain Cart / Stand up paddling, cele mai recente generații de vehicule pentru tururi pe munte. Echipamentele sunt oferite de Adventure Expert, iar turele se fac pe munții din vecinătatea orașului Băile Tușnad şi pe drumurile forestiere din zonă. Cost: 69 RON pe persoana fără transport, 150 RON pe persoana cu destinare pe teren.
UTIL. Harta Muzeelor din București. Lista Completă de Muzee și Case Memoriale
Indicații terapeutice la Băile Tușnad
În staţiune se pot face tratamente pentru boli cardiovasculare, infectocontagioase, TBC activă, urinare şi ale sistemului nervos. Sunt expoloatate 6 izvoare de ape minerale, din care 4 (Izv. Stănescu, Apor, Ileana şi Mikes) distinate curelor externe (pentru tulburări circulare, reumatice si nevroză astenică sau de suprasolicitare, boli ale aparatului locomotor) iar celelate pentru cure interne ce tratează afecţiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice şi neuro-endocrine. Există de asemenea izvoarte mezotermale şi mofete.
Staţiunea dispune de bază de tratament dotată cu 40 de vane şi poate primi la tratament 800 de pacienţi pe zi. Bazinul în aer liber este alimentat de apele Izvorului Băilor.
NEXT: BĂILE OLĂNEȘTI