3 lucruri esentiale in alegerea unui sport pentru copii

Cum alegem sportul potrivit pentru copilul nostru? 3 lucruri esentiale in alegerea unui sport pentru copii

Copilul tau este un atlet in devenire? Esti pregatit de efortul alegerii unui sport pentru copii? Ei bine, pregateste-te pentru ceea ce ar putea fi o aventura in a experimenta lumea sportului.

Parintii trebuie sa fie pro-activi atunci cand aleg sportul potrivit pentru copiii lor, dar mai ales sa incerce sa gaseasca un sport care sa se potriveasca  cu personalitatea copilului, capacitatea sa sportiva și nivelul de interes. Psihologii Centrului Educational Edu&Care recomanda parintiilor ca atunci cand aleg un sport sa ia in considerare  3 lucruri esentiale:

1. Preferintele copiilor. Inainte de a lua o decizie, nu uitati sa ii intrebati si pe cei mici si chiar, in multe cazuri, lasati-i pe ei sa decida ce sport prefera, pe

ntru ca, treptat, practicarea sportului sa devina un adevarat succes competitional.

2. Personalitatea copilului tau este foarte importanta atunci cand alegi un sport. De exemplu, copiii timizi au nevoie de sporturi care ajuta la dezvoltarea reflexelor si a simtului de analiza, cum este scrima, care favorizeaza concentrarea, determinand o mai buna stapanire de sine. Un alt exemplu este judo-ul, care il va ajuta pe cel mic sa aiba mai multa incredere in propriile lui puteri, putandu-se autocontrola. Pentru copiii extrovertiti, parintii pot alege sporturi precum: aikido, de unde vor invata sa fie disciplinati, atenti si vor cunoaste ce inseamna respectul fata de adversar.  Totodata, dansul este un sport preferat de multi copii, pentru ca ajuta la educarea spiritul pentru frumos, imbinand eleganta, gratia, ambitia si perseverenta.

cursuri3. Un alt lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul in algerea unui sport este pretul. Practicarea unui sport nu este ieftina, ba din contra, poate deveni foarte costisitoare  si trebuie sa tineti cont de toate cheltuielile necesare pentru a nu va lua prin surprindere mai tarziu.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU