Akademia Kinderland, locul în care copiii învață cum să se hrănească sănătos

București

AKADEMIA KINDERLAND este spațiul unic în care copiii, alături de părinți, educatori sau profesori, sunt invitați să învețe ce înseamnă alimentația sănătoasă și care este importanța ei.

La AKADEMIA KINDERLAND se învață prin demonstrații, jocuri și imagini, având ca suport mijloace butaforice, digitale și senzoriale. În acest mod, cei mici pot să vizualizeze mecanismele de funcționare ale corpului uman în raport cu mâncarea, să afle cum să combine corect alimentele, să înțeleagă de ce trebuie să consume gustări sănătoase și să aleagă hrana vie în locul celei conservate, dar și să devină responsabili și să evite risipa alimentară.

K, super eroul Akademiei Kinderland, le împărtășește copiilor, cu ajutorul unor altfel de telefoane inteligente, secrete legate de importanța micului dejun, dar și de pericolul alegerii produselor fast-food și a dulciurilor în exces. Prin intermediul unor aplicații software special create, K îi îndrumă să realizeze farfuria ideală și îi provoacă să se ferească de alimentele periculoase, în cadrul unui super joc unic ”KinderBike”.

Cei mici se pot transforma apoi în detectivi de zahăr sau pot vedea cât cântărește în efort fizic o mâncare nesănătoasă. ”Cuburile poznașe” este jocul care le arată în ce fel este afectat creierul de consumul mare de zahăr, iar prin demonstrația ”tuburilor transparente” învață ce trebuie să aleagă dintre pâinea albă și cea neagră.

AKADEMIA KINDERLAND funcționează în parcarea Kaufland Basarab (Șos. Orhideelor 46). Pentru că spațiul este unul limitat, accesul se face pe serii de copii, prin urmare este necesară programarea vizitei, pe contul de Facebook (facebook.com/akademiakinderland.com) sau la 0770.795.133. Proiectul se adresează copiilor între 4 și 14 ani.

Programul este de miercuri până vineri, între orele 10 – 18, și sâmbătă, între orele 11 – 17.

ACCESUL ESTE GRATUIT.

Akademia Kinderland 1Copiii care au parte de experiența KINDERLAND vor înțelege cu ușurință faptul că nutriția deficitară le afectează în mod direct sănătatea și aspectul fizic, responsabile pentru încrederea în sine și comportamentul în viață, rezultatele la învățătură și perspectiva găsirii unui loc de muncă la maturitate.

Cele mai recente statistici în domeniu ne indică cifre îngrijorătoare: România se află pe primele locuri în Europa la obezitate infantilă; aproape 40% dintre copii sunt supraponderali, trendul fiind crescător; mai mult de jumătate dintre cei mici sar peste micul dejun; numai o treime consumă legume o dată pe zi. Informațiile dobândite la Akademia Kinderland printr-o experiență inedită sunt mai ușor însușite față de un îndemn bine intenționat, dar gol de conținut pentru un copil, cum este obișnuitul ”Nu este bine să mănânci dulciuri!”.

Proiectul AKADEMIA KINDERLAND este inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială ”PLAN B” și KAUFLAND ROMÂNIA.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU