Arta la tine acasa. Lectii de arta pentru copii

Lectii de arta pentru copii prezentate de artistul plastic Madalina Mihai pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani.

“Buna, dragii meii! Eu sunt Miss Maddy si vom calatori impreuna in minunata lume a artei!”

Asa incepe fiecare episod din clipurile cu lectii de arta pentru copii prezentate de mine (Madalina Mihai, artist plastic), lectii care si-au propus sa ajute copiii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani sa deseneze oricand isi doresc ei acasa, in fata calculatorului. Pe parcurs, am constatat ca lectiile mele nu ii ajuta doar pe copii sa faca o activitate relaxanta si sa invete notiuni simple despre arta, ci si pe parinti.

Miss Maddy este un canal YouTube care si-a propus raspandirea notiunilor de arta si culturalizarea copiilor de la o varsta cat mai mica.

De ce am ajuns sa fac filmulete cu lectii de arta pentru copii?

Trebuie sa precizez ca am inceput cu activitati artistice la clubul de arta ”Cu ochii pe culoare!” unde se aduna saptamanal copii minunati plini de pasiune, dar din pacate in acest oras mare nu putem atinge toate punctele geografice din care sa adunam toti copiii care au aceleasi preocupari artistice. Asa ca am reusit sa gasesc o solutie pentru a se bucura cat mai multi de aceasta inaltatoare preocupare.maddy

Insa de la idee pana la executie este cale luuunga si am gandit toti pasii care s-au dovedit a fi mult mai complicati. Era nevoie pe langa idee, documentare, desen, solutii vizuale pentru metode didactice si de aparatura, lumini, fundal, lectii de actorie, oameni care sa stie tot ce inseamna zona TV, cu procesare video, muzica de fundal, grafica si incarcare pe YouTube cu o serie de setari complicate care ma depasesc momentan.

Dupa acest intreg plan am considerat ca in rest trebuie doar sa am sansa sa intalnesc oamenii potriviti. Unul dintre ei era deja intalnit in urma cu 13 ani, asa ca am fost salvata de unul dintre cei mai importanti oameni din viata mea, sotul meu care face grafica tv si procesare video etc. si din fericire se mai preocupa si de foto, filmari si altele din zona. Asa ca mai ramanea doar zona YouTube, care era o nebuloasa pentru mine.

Aici a fost cea mai neasteptata potrivire a proiectului meu. Dintr-o intamplare, la o intalnire pentru cu totul altceva, am cunoscut o persoana care lucreaza la YouTube, si gata! Totul s-a legat. Din acel moment a inceput munca, pe langa ce faceam deja (lectii la clubul de arta, la o gradinita si un after school al unei prietene).

Pentru mine, proiectul Miss Maddy este poarta spre o constientizare (din partea parintilor) a importantei artei pentru copiii lor, a ajutorului imens pe care arta il da creativitatii si exprimarii libere, luarea deciziilor si exprimarea emotiilor dar si linistirea psihica pe care o pot atinge prin contactul cu arta. Traind in aceste timpuri ale vitezei si presiunilor sociale nu ne dam seama ca micutii nostrii au nevoie de relaxare, liniste, activitate fizica si intelectuala.

Arta poate fi oaza noastra de energie si liniste.Va invit pe toti cu mic, cu mare sa va explorati puterea creativa pe care o purtati in voi!

Aici puteti vedea canalul Miss Maddy cu lectii de arta pentru copii, pe YouTube:
https://www.youtube.com/user/MissMaddyRO

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU