Pe 2 februarie 2025, te invităm la un atelier demonstrativ de actorie, dedicată copiilor cu vârste între 10-12 ani și 7-9 ani.
Ce vom face?
Atelierul demonstrativ este doar începutul! Pe parcursul cursului:
- Vom explora lumea personajelor, descoperind cum gândesc, simt și acționează.
- Vom învăța să interacționăm cu spațiul și obiectele scenei, dar și cu partenerii de joc.
- Vom lucra împreună pentru a crea un spectacol final, în care vom pune în lumina reflectorului munca, creativitatea și pasiunea copiilor!!
𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮?
Pentru copii, teatrul nu este doar o activitate creativă, ci un instrument esențial în dezvoltarea personală. Le oferă oportunitatea de a învăța să-și accepte punctele tari și slăbiciunile, să fie autentici și să își ascultă vocea interioară.
Arta teatrului aduce o calitate aparte vieții. De exemplu, prin jocurile de improvizație, ei învață să se simtă în siguranță în fața imprevizibilului și să creeze soluții pentru situații noi— abilități esențiale într-o lume plină de surprize.
Atenția este esențială pentru copii, având un impact direct asupra succesului lor la școală și în relațiile cu cei din jur. Prin intermediul teatrului dispunem de o gamă largă de exerciții pentru a dezvolta și menține acestă abilitate fundamentală.
Dicția întărește încrederea în sine—funcționează ca o armată de litere bine antrenate care ne sprijină discursul, mai ales atunci când emoțiile ne îngreunează exprimarea.
Empatia este un element central în cursurile de actorie. Jocurile teatrale ajută copiii să-și recunoască și să-și gestioneze emoțiile, învățându-i să înțeleagă motivele din spatele comportamentului personajelor și să reflecteze asupra nevoilor și acțiunilor acestora. Astfel, copiii dezvoltă o mai bună înțelegere a emoțiilor proprii și ale celor din jur.
Rolurile interpretate sunt alese împreună cu fiecare copil, oferindu-le oportunitatea de a explora și dezvolta propriile nevoi și resurse. Astfel, teatrul contribuie la formarea unor indivizi sinceri și deschiși, capabili să-și exprime liber gândurile și sentimentele, atât față de ei înșiși, cât și față de cei din jur.
📅 Detalii atelier și curs:
- Atelier demonstrativ GRATUIT: 2 februarie 2025, între 14:00 – 16:00.
- Frecvența cursurilor: În fiecare duminică.
- Durata cursului: 2 ore/sesiune.
- Număr maxim participanți: 12 copii.
- Preț abonament: 5 ședințe – 500 lei.
- Locație: Ciprian Porumbescu 14. Zona Piața Victoriei
📞 Înscrieri și informații: 0756.633.838
📋 Completează formularul pentru a rezerva un loc! https://forms.gle/5EafJhhjHc177fDM7
𝐂𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞?
Cursul este ținut de doi traineri cu experiență vastă în domeniul artistic:
Maria Panainte este actriță și terapeut cu formări în art-terapie și psihodramă. A jucat în diverse spectacole la Teatrul Național București, Teatrul Masca și în teatre independente. De asemenea, a facut parte din echipa unor filme, atât de scurt metraj, cât și de lung metraj, și a avut apariții în seriale de televiziune și videoclipuri. Experiența ei în lucrul cu grupuri pentru dezvoltarea aptitudinilor sociale prin teatru, dans și art-terapie depășește 10 ani. În calitate de trainer, îmbină tehnicile artistice cu cele psihologice, având ca scop autocunoașterea, creșterea încrederii în sine, facilitarea accesului la propriile resurse, îmbunătățirea abilităților de comunicare și gestionarea emoțiilor.
Avieriței Aida Andra este actrită, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (licență și master, 2013). Cu experiență pe scenele Teatrului Tineretului și Teatrului Excelsior, lucrează de patru ani cu copii, susținând ateliere de actorie, clovnerie şi improvizație.