Deconectarea dintre părinți și copii crește tot mai mult și apare tot mai des.
📱 Deși este clar că noile invenții din domeniul tehnologiilor audio-vizuale prezintă noi provocări pentru părinți în ceea ce privește rolul lor în creșterea copiilor, este, de asemenea, clar că rolul și responsabilitățile părinților, cu alte cuvinte, semnificația unui parenting, nu a fost niciodată atât de crucială ca acum, în urma tehnologiilor digitale și a modului în care acestea au absorbit copiii, adulții și familiile.
Cu alte cuvinte, pe măsură ce numărul de stimulenți „îmbucurători” și ademenitori crește rapid, semnificația de a oferi copiilor prezența parentală adecvată, receptivitatea, îndrumarea, căldura și atenția devin din ce în ce mai semnificative. Problema a devenit și mai complexă din cauza dependenței în creștere digitală care nu numai că afectează în mod semnificativ copiii și tinerii, dar îi afectează în egală măsură și pe părinți.
🦸♀️ Prezența parentală adecvată și legătura cu cei mici este crucială în primii ani ai copiilor. După cum subliniază teoria atașamentului, natura parentingului timpuriu, cu alte cuvinte, calitatea atenției părinților, a căldurii și a receptivității, are un impact semnificativ asupra dezvoltării emoționale, comportamentale, cognitive și sociale a copiilor. Din păcate, nu fiecare copil are posibilitatea de a crește cu prezența parentală necesară dezvoltării sănătoase a copiilor, din cauza faptului că majoritatea părinților trebuie să se întoarcă la muncă imediat după nașterea copilului; ca atare, în lumea modernă de astăzi există deja o prezență parentală semnificativ redusă în viața copiilor la vârste foarte fragede. Această lipsă de prezență este exacerbată nu numai prin creșterea dependenței copiilor de dispozitivele digitale, ci și prin absorbția parentală în tehnologiile digitale, în special în smartphone-uri, ceea ce duce la o deconectare suplimentară între copii și părinții lor. Faptul că aproape fiecare individ – bătrân și tânăr – are un dispozitiv digital mobil în zilele noastre a condus la stiluri de viață individualizate – în multe cazuri deconectate – chiar și în aceeași casă, provocând un paradox de „conectare/deconectare”.
Un cumul de stres și temeri au apărut în plus la cele detaliate mai sus în urmă apariției virusului Covid19 în viețile noastre, unde conectarea interumană a fost din ce în ce mai imposibilă sau cu restricții.
În urma acestor situații observabile în viață de zi cu zi dar și în cabinet, a luat naștere această idee de atelier ce își are rădăcinile în informațiile dezvoltării personale, tehnici de relaxare și terapie prin arte combinate.
🪄 La ce să vă așteptați?
1.Moment de relaxare și reconectare părinte – copil în camera senzorială, unde se vor folosi cuvinte din psihoterapie, exerciții de respirație și conectare, aromaterapie si meloterapie;
2. Lucru manual (lut) din arte combinate, menit să ajute părintele să fie copil din nou, împreună cu al sau copil și să se bucure de momente unice gratificatoare și armonioase. Ludoterapia este o forma de terapie prin joaca, ce acceseaza partea neuronala prin intermediul motricitatii fine (maini, degete), prin care cream o ancora emotionala pozitiva pentru ca parintele cat si cel mic sa-si aminteasca de acest moment magic si unic.
Final: conversații de grup, afirmații pozitive, declarative pentru întărirea comportamentelor pozitive apărute.
Program:
16:00-18:00
*Un singur părinte cu un singur copil pot fi prezenți la atelier, dacă se dorește participarea și celuilalt părinte atunci atelierul se va relua la cerere în altă dată.
Termeni de participare:
– înscrierea printr-un mesaj în privat pe WhatsApp la 0720.528.802 care să conțină nume, prenume (părinte+copil);
– achitarea costului de 180 RON (pentru 2 persone); se vor primi prin mesaj datele contului juridic pentru efectuarea plății.
NOTĂ! Suma nu va fi restituită în cazul în care clientul anunță cu 48h înainte orei stabilite că nu poate ajunge, sau nu mai dorește să ajungă, locurile disponibile nu permit prezența unui nr mare de persoane, un alt părinte/copil poate beneficia de această terapie de grup și nu este corect să le luăm acest drept.
🛑 Locul este rezervat doar după achitarea costului integral, înainte cu min. 24h. și trimiterea dovezii achitării acestuia.
Locatie: Sediu R.I.M.S. Resin`s – Strada Strajerului nr 70, Constanta.
Va aștept cu drag la reconectare!
Host:
📌 “Bine ați venit în Universul nostru!
Eu sunt Novic Ioana din spatele minunatului business de familie R.I.M’S RESIN și împreună cu jumătatea mea creativă, Ionuț Novic realizăm decorațiuni interioare și exterioare unice, accesorii, folosind elemente naturale, meticulos lucrate manual.
Fiecare piesă spune o poveste aparte, aducând natura în casa ta și transformând spațiul într-un colț autentic și plin de farmec.
Descoperă frumusețea autentică a decorurilor noastre, unde fiecare detaliu este creat cu dragoste și atenție.
Din anul 2021 creăm piese decorative din rășină ecologică(Jesmonite) în care incorporam scoici pisate, nisipul Mării Negre și scoarță de copac, mărunțită manual.
Bijuteriile RIM’S sunt realizate manual din rășină ecologică(Jesmonite) una câte una, fiind inspirate din arhitectura abstractă cu design minimalist.
În material încorporăm foițe de aur / argint, cristale naturale (Ametist, Acvamarin, Hematit, Turmalină, Cuarț Mixt, Cuarț Roz, Cuarț Alb, Malachit) și monturi din aliaje hipoalergenice.
Am adus lutul în universul nostru ca pe un dar al pământului, o materie vie ce așteaptă să prindă formă sub mâinile noastre.
Prin atingere și imaginație, l-am transformat într-un limbaj al creației, unde fiecare gest lasă o urmă, iar fiecare formă spune o poveste.
Astfel, modelajul în lut ne conectează cu esența artei, cu rădăcinile noastre și cu bucuria pură de a da viață visurilor.
Toate materialele pe care le folosim sunt sustenabile, deoarece iubim prea mult natura.💚
Din dragoste pentru unicitate și tradiția din generație în generație!”
📌 Lavinia Tilină – experiență de 11 ani în lucrul cu cei mici și cei mari, absolventă Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihopedagogie Specială, Psihologie , Master Psihologie Clinică, Master Reiki I, Certificat ANC Formator, Certificat ANC Consilier pentru dezvoltare personală, vocațională și educațională, Certificat ANC Lucrător prin arte combinate. Certificat Nivel I Psihopedagogie, Specialist Neurografica Participant PROIECT POSDRU 2014 și 2015, participant Proiect UNOPA 2014. Consilier vocațional în Proiectul European L.E.A.R.N. . Experiență 9ani+ shadow, terapie specializată copii tulburări pervazive de dezvoltare și consiliere dezvoltare personală copii /adolescenți/ adulți. Ateliere pentru copii si adulti, workshop-uri online și fizic cu specific psihopedagogic.
Locurile sunt limitate așa că va rog să vă înscrieți din timp și să nu uitați să treceți în calendar această întâlnire pentru a fi disponibili 100%.
📍 Strada Străjerului, Constanța – Vezi pe hartă/traseu
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
Sursa: https://www.facebook.com/events/1316730032942448/