Beneficiile vitaminei C pentru copii

Vitamina C, recunoscuta pentru efectul sau impotriva infectiilor virale si administrata in special pentru imunizarea copiilor.

Primele beneficii ale vitaminei C au fost intuite inca din secolul al XVI-lea, cand marinarii afectati de scorbut si-au revenit mai rapid dupa ce au consumat lamai si portocale. Citricele, desi nu se stia inca datorita caror nutrienti actioneaza impotriva scorbutului, au fost incluse rapid in dieta obligatorie a marinarilor. Datorita istoriei sale vitamina C si-a dobandit si denumirea de acid “a-scorbic”, adica impotriva scorbutului. Astazi, vitamina C este recunoscuta pentru efectul sau impotriva infectiilor virale si este administrata in special pentru imunizarea copiilor. Beneficiile vitaminei C se extind insa si catre alte sisteme importante pentru sanatate.

Activeaza sistemul imunitar

Sistemul imunitar al copiilor este inca in dezvoltare, de aceea acestia fac parte dintr-o categorie mai sensibila in ceea ce priveste contractarea diferitor afectiuni. Vitamina C actioneaza pentru activarea sistemului imunitar prin cresterea productiei de leucocite, de imunoglobine si de interferon. De asemenea, vitamina C apara organismul prin contributia sa la “digerarea” particulelor straine care reusesc sa patrunda in organism.

Un bun antioxidant

Radicalii liberi sunt molecule fara rol functional care, odata aparute in organism, ataca celulele sanatoase, le degradeaza sau chiar le distrug. Aparitia radicalilor liberi este determinata de factori externi, precum poluarea, fumul de tigara, alimentatia necorespunzatoare sau actiunea razelor ultraviolete. De asemenea, radicalii liberi apar in urma proceselor naturale interne de transformare a alimentelor in energie. Antioxidantii, categorie in care intra si vitamina C, sunt substante capabile sa neutralizeze actiunea radicalilor liberi, reducand efectele de imbatranire celulara si de slabire a sistemului imunitar. Astfel, antioxidantii asigura o dezvoltare si o regenerare normala a celulelor, importante in perioada copilariei cand cele doua procese sunt intense.

Esentiala pentru productia de colagen

Colagenul este cea mai raspandita proteina din corpul uman, fiind prezent in cartilagii, ligamente, tendoane, oase si piele. Colagenul favorizeaza dezvoltarea celulelor, intra in componenta articulatiilor si este implicat in mentinerea elasticitatii si sanatatii pielii. Productia de colagen este intensificata atunci cand organismul primeste o cantitate suficienta de vitamina C, aceasta avand un rol esential in acest proces.

Pentru sanatatea sistemului nervos

Vitamina C este necesara pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei si adrenalinei, importante pentru sanatatea sistemului nervos. Dopamina este unul dintre principalii neurotransimtatori ai sistemului nervos, adica una dintre substantele insarcinate cu transmiterea informatiilor intre neuroni. Noradrenalina are de asemenea rol de neurotransmitator si este secretata in situatii de stres si de presiune sangvina joasa, pentru a ajuta organismul sa faca fata in astfel de situatii. Asemeni noradrenalinei, hormonul adrenalina este secretat in situatii periculoase. Acesta creste volumul de sange de la nivel cerebral si il diminueaza in zona tractului digestiv. Adrenalina are de asemenea rol de neurotransmitator si activeaza receptorii nervosi.

Pentru metabolismul energetic normal

Metabolismul energetic reprezinta un lung si complex lant de reactii care au loc in organism prin care alimentele sunt transformate in energie. Proteinele, glucidele si lipidele sunt transformate si stocate in celule sub forma de adenozintrifosfat sau ATP. Acesta este ulterior degradat, proces in urma caruia are loc eliberarea de energie necesara pentru crestere, sustinerea functiilor de baza ale organismului, dar si pentru orice activitate fizica. Vitamina C contribuie la metabolismul energetic prin rolul sau in transportarea energiei catre celule din organism.

Liquid_Vitamin-C_copiiVitamina C 100% naturala, de la Secom®

Vitamin C (copii), 118,50 ml, cu gust de portocale, de la Secom® este 100% natural si contribuie la mentinerea unui nivel optim de sanatate si imunitate pentru copilul tau. Produsul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si ajuta la formarea normala a colagenului necesar vaselor de sange, sistemului osos, ligamentelor, gingiilor, dintilor si pielii. De asemenea, Vitamin C (copii) ajuta la functionarea normala a sistemului nervos, la mentinerea sanatatii psihice si contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. In plus, acesta contribuie la cresterea absorbtiei fierului in organism si sustine metabolismul energetic normal. Vitamin C (copii) ajunge pana la 95 de zile de administrare si este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.logo_pediatrie_12

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

 


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU