Retete sanatoase si delicioase. Budinca de mere si migdale
Ingrediente: 900g mere (aprox. 6 mere medii), ¼ ceașcă de apă, 1 linguriță de miere, ½ ceașcă de pesmet proaspăt, 6 linguri de unt, 1/3 ceașcă de zahăr brut Solaris, ½ ceașcă migdale Solaris măcinate, coaja rasă de la o lămâie, 1 ou mare, ¼ ceașcă de migdale tăiate feliuțe.
Decojiți, curățați de sâmburi și tăiați merele bucăți. Puneți merele în apă și fierbeţi la foc mic, până când se înmoaie. Puneți-le deoparte.
Într-un bol, amestecați pesmetul cu mierea. Întindeți amestecul uniform pe fundul unei caserole termo-rezistente și puneți-o deoparte.
Într-un bol, bateți untul cu zahărul până când se transformă într-o cremă fină și ușoară. Amestecați migdalele măcinate, sucul de lămâie și oul până se omogenizează.
Puneți merele în vasul yena și acoperiți-le cu amestecul obţinut. Pe deasupra presărați feliuțele de migdale.
Puneți vasul la cuptor. Reglați temperatura la 175°C și coaceți budinca 30 minute sau până se rumenește