Burse de studiu pentru tineri intre 6 si 20 de ani

Burse de studiu pentru tineri intre 6 și 20 de ani. Fonduri pentru tineri talentati in arta si design, domeniul științelor exacte si sport de performanta.

Până pe 31 octombrie, elevi, părinți, bunici, profesori, mentori, oameni din organizații de educație pot recomanda copii și tineri care fac performanță pentru burse de studiu în valoare de 100.000 lei. Domeniile în care aceștia ar trebui să performeze sunt artă și design, științe exacte și sport. Excelenta în educație este parte din programul de responsabilitate socială al companiei Porsche România, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară, numit Mobilizăm Excelența. Organizatorii vor oferi între 3 și 10 burse de studiu tinerilor care au nevoie de fonduri pentru a performa mai departe.

Înscrierile solicitanților de burse se fac în perioada 21 septembrie și 31 octombrie 2015, ora 23:59, pe site-ul mobilizamexcelenta.ro, urmând ca selecția și anunțul câștigătorilor să fie făcute în lunile noiembrie și decembrie 2015.

Programul susține tinerii din categoria de vârstă 14-20 de ani talentați în artă și design

Talentul artistic se poate manifesta devreme, însă determinarea și performanța în folosirea talentului pentru obținerea performanței se văd în timp. Iar organizatorii își propun să ajungă la tinerii cu talente artistice din categoria de vârstă 14-20 de ani, pentru că aceasta este perioada în care talentul a avut timp să fie dovedit, iar performanța și determinarea de a urma o carieră în domeniu este vizibilă. Orice tânăr sau tânără grafician, arhitect, web designer, pianist, violonist, balerin, etc poate aplica cu un portofoliu si/sau recomandare pentru una din aceste burse de studiu.burse_educatie

Se caută tinere din domeniul științelor exacte

Studiile spun că la nivel global, creșterea participării fetelor și tinerelor în domeniile legate de cercetare și inovare, științe exacte și tehnologie este un subiect fierbinte de dezbatere. În Uniunea Europeană, doar 20% dintre academicienii de nivel superior sunt femei; deși femeile reprezintă 46% dintre absolvenții de studii doctorale, doar 33% dintre cercetători sunt femei (conform http://science-girl-thing.eu/ro). În sectorul IT&C european, doar 30% dintre angajați sunt femei, iar numărul de femei care finalizează studii în domeniu este în scădere: doar 29 din fiecare 1000 de absolvente de studii superioare au o diplomă în IT sau domenii conexe și doar 4 dintre acestea ajung să lucreze în domenii legate de IT&C (https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/women-ict#Article).

Pornind de la această realitate, este evident că susținerea tinerelor cu pasiuni și performanțe în domeniul științelor exacte și tehnologiei este o prioritate pentru a le ajuta să-și urmeze visul și să devină exemple de reușită în aceste domenii.

Copii și tineri din categoria de vârstă 6-16 ani care fac sport de performanță

Aceasta este categoria de vârstă la care copiii și tinerii care practică sport de performanță au nevoie de sprijin în formarea disciplinei și de încurajare pentru a continua. Asadar, orice sportiv poate aplica si poate cere sustinere financiara pentru decontare de echipamente, deplasari, antrenamente, etc.

Aplicațiile pentru bursele de performanță sunt jurizate de un comitet de selecție independent, format din experți recunoscuți din domeniul educației, artelor vizuale, științelor și sportului.

Oana Moraru, fondator și manager al Școlii Helikon (unul dintre proiectele de alternativă educațională privată), consultant educațional.

Cristian Hatu, geofizician, fondator și Președinte al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale.

Raluca Ion, jurnalist la Gândul, câștigătoare a unei burse Superscrieri pentru educație.

Liviu Răducanu, Președinte Federația Română de Polo, fost căpitan al echipei naţionale de polo

Aurora Kiraly, artist vizual, curator Galeria Nouă, asistent universitar la Universitatea Națională de Arte București

Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit

Mihaela Denciu, Manager Administrare Personal, Porsche România.

Regulamentul complet, criteriile și formularul de aplicație sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Despre Mobilizăm excelența

Mobilizăm Excelența este un program creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Programul este în acord cu valorile și principiile Porsche România – excelență în inovație și design – urmând să fie transferate comunităților locale, prin susținerea financiară acordată proiectelor și promovarea oamenilor cu aceleași valori și principii. Gândit ca o formă de investiție pe termen lung în comunitate, Mobilizăm Excelența este un program dezvoltat pe trei direcții strategice: Design urban, Eco-inovație și Excelență în educație.

Viziune

Excelența în care credem noi nu este un bun exclusivist. Excelența nu este un privilegiu rezervat unei elite. Nu este închisă în Academie. Este în ADN-ul oamenilor. În toate comunitățile. Excelența este chiar acolo unde cineva se ambiționează să o caute. Și are nevoie doar de o mână de ajutor. Sau de un exemplu. O scânteie de inspirație. Mobilizăm Excelența își propune să caute oameni care vor să dea ceva din ce au mai bun pentru ca viața să fie mai bună, pentru ei și comunitățile în care trăiesc.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Până în prezent, organizația a finanțat cu peste un milion de lei mai mult de 130 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 13 fundaţii comunitare din țară.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU