Campanie de informare si prevenire a nasterilor premature

Socks for life. Proiect de informare si prevenire a nasterilor premature Implicati-va si luați măsuri prin promovarea evenimentului dedicat prematurității.

SocksForLife_Poster_RO(1)Cu toții știm că a da naștere unui copil este una dintre cele mai frumoase și importante experiențe pe care poate să o aibă o mamă și se presupune că ar fi o experiență pozitivă. A avea un bebeluș  înainte de termen este o adevarată traumă pentru fiecare mamă și fiecare familie care se confruntă cu o astfel de situație.

La nivel mondial, se nasc anual 15 milioane de copii prematuri. Mai mult de 1 milion dintre aceștia mor. Pe măsură ce acești copii evoluează, există riscul de a prezenta dizabilități de învățare și de comportament, paralizie cerebrală, infecții, boli cardio-respiratorii, diabet, probleme de vedere, un risc cu mult crescut față de copiii născuți la termen.

 “Socks for life” – Unul din zece copii este născut prematur. La nivel mondial.

De cele mai multe ori, o naștere prematură înseamnă niște sacrificii economice mari și o luptă continuă cu sistemul medical. Creșterea conștientizării fenomenului de prematuritate este primul pas în lupta cu acest fenomen real, ce se întâmplă la nivel mondial. Rata de prematuritate ar putea fi redusă semnificativ iar sistemul medical ar putea cunoaște o dezvoltare și îmbunătățire a tratamentelor destinate bebelușilor născuți prematur.

Ajutorul și suporul tău are o importanță crucială în derularea cu succes a proiectului “Socks for life”, proiect demarat în premieră în România de către Asociația „Unu si Unu” și Micolino, dar care se bucură deja de vizibilitate în 36 de țări din Europa. Implicându-te, vom reuși să sensibilizăm un public cât mai larg, să atragem atenția într-o maniera mai ampla asupra problemelor și riscurilor impuse de fenomenul prematurității, și să facem cunoscută inițiativa și în România.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

În acest an, Organizațiile de Părinți din întreaga Europă vă invită să vă implicați și să luați măsuri prin promovarea evenimentului dedicat prematurității. Campania șosetuțelor este o campanie ce urmează să fie promovată pe parcursul întregului an, pe internet, în presa scrisă, audiovizual și alte canale.

 

Rolul vostru!

Puteți utiliza următorul set de instrumente pentru a participa la această campanie:

– Expune Bannerul cu șosete în perioada 10-17 noiembrie 2013 pe conturile din social media, Facebook, Twitter, etc pentru a celebra Ziua Internațională a Prematurității.

– Răspândește cât mai multe informații despre “Socks for life” și toate activitățile legate de aceasta folosindu-te de canalele de social media, contacte personale, comunicate de presă, etc.

Asociația Unu și Unu și Micolino a mobilizat membrii comunitătii sale să expună o frânghie cu 10 șosetuțe la fereastra casei lor (9 șosetuțe de copil și 1 șosetuță de nou născut). Vom comunica rezultatul acestei acțiuni (poze trimise de membrii și poveștile copiilor lor prematuri).

– Implică-te, pe parcursul anului, în promovarea Campanieia “Socks for life” ce se bucură deja demimplicarea personalităților artistice care vor interpreta într-o manieră personală viziunea asupra prematurității. Astfel, fiecare șosetuță de prematur va fi specială, puternică, norocoasă, învingătoare, rară, precum copiii nascuți înainte de termen.

 

Portugalia 2012 Olanda 2012 Cipru 2012 !!

Proiectul “Socks for life” este lansat în România cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității de către Asocitia Unu și Unu și Micolino și își propune să aducă în atenția opiniei publice prematuritatea, ca fenomen alarmant aflat într-o pantă ascendentă și să contribuie la realizarea unei campanii extinse de informare și prevenție.

Îți mulțumim din inimă pentru că ești alături de acești copii vulnerabili și de familiile lor, Asociația Unu și Unu și Micolino.

PARTENER EFCNI (European Foundation for New Born Infants)

SUSȚINĂTOR al campaniei “Socks for lifes“ în România

https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889,

www.micolino.ro

 

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU