Campanie de Ziua Prematurității: CRON-Phoenix oferă gratuit în luna noiembrie 50 de evaluări pentru bebelușii născuți prematur

La nivel mondial, aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an. Aceste se traduc astfel – aproximativ 1 copil din 10 este un copil prematur, iar cifrele sunt în creștere. Dacă la nivelul anului 2017 erau raportate 1842 nașteri premature în București (cu o medie națională de 14.500 de prematuri), în prezent, conform statisticilor neoficiale, numai în București au fost înregistrați lunar aprox. 400 de bebeluși născuți înainte de termen (ceea ce înseamnă o medie anuală de aprox. 5000 de copii).

O statistică îngrijorătoare, observată și la nivelul Clinicii CRON Phoenix – centru de recuperare și reabilitare a copiilor cu afecțiuni ortopedice și neuro-motorii: ponderea copiilor născuți prematur tratați în centru în ultimul an este cu 15% mai mare față de anul precedent.

#Giveaway #Concurs Centrul de Reabilitare CRON Phoenix din București este alături de copii născuți prematur și oferă GRATUIT 5 evaluări neuromotorii. Participă la concurs până pe 30 noiembrie 2022 aici.

”Îngrijorător este faptul că, bebelușii prematuri au nevoie de asistență medicală, evaluări și investigații pentru încă cel puțin 1-2 ani de la momentul externării sau chiar ani de zile în cazurile severe. Este știut, la nivel mondial, că nașterea prematură vine la pachet cu o serie de complicații, în primul rând neuro-motorii, care pot trena până la vârste mari dacă nu se intervine rapid prin evaluări și programe de recuperare. De Ziua Mondială a Prematurității, ne alăturăm și noi acestei cauze și oferim gratuit 50 de evaluări a dezvoltării bebelușului prematur pentru a diminua din problemele ulterioare. Cu alte cuvinte, să prevenim astăzi pentru bucuria vieții de mâine!”, a spus Dr. Valentina Contanu, medic ortoped pediatru și co-fondator CRON Phoenix.

Sărbătorită încă din 2009, Ziua Mondială a Prematurității este de fiecare dată o oportunitate de a atrage atenția asupra importanței monitorizării copiilor născuți înainte de termen în prima parte a vieții pentru diagnosticarea posibilelor întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie.

Un bebeluș este considerat prematur, dacă se naște mai devreme de 37 de săptămâni. Timpul pe care îl petrece în incubator la ATI, în prezența medicilor, aparatura medicală, testele zilnice – sunt pentru bebeluș adevărate provocări. Însă, externarea din maternitate a unui bebeluș prematur este prima etapă încheiată cu succes. Ulterior, în următoarele aproximativ 6 luni este necesară o altă serie de examinări și evaluări extrem de importante pentru buna dezvoltare a acestuia.

”Evaluările neuro-motorii, neurologice, ortopedice fac de multe ori diferența dintre o stare bună de sănătate și ani de recuperare medicală. Hipotonia, hipertonia precum și alte afecțiuni neuro-musculare sunt greu de identificat de către părinți. De aceea este important ca bebelușii născuți prematur să fie evaluați de către specialiști, după ieșirea din maternitate; și de aceea vrem ca părinții să știe că există centre cu echipe multidisciplinare gata să diagnosticheze corect orice abatere de la graficul de dezvoltare.” afirmă Florin Lixandru, kinetoterapeut și co-fondator CRON Phoenix.

Afecțiunile neuro-motorii cu care se poate confrunta un bebeluș prematur au soluție și pot fi tratate, dacă sunt depistate în primele săptămâni de viață. Este important pentru un părinte să știe că în centrul CRON Phoenix, cazul lor este tratat multidisciplinar de către ortoped pediatru, kinetoterapeut, neurolog pediatru și alți specialiști care-i vor oferi tot sprijinul pentru o dezvoltare cât mai bună.

Scopul celor 50 de evaluări gratuite reprezintă un instrument de impulsionare a părinților în a conștientiza și mai mult importanța prevenției și mai ales a faptului că timpul este prețios. Cu ajutorul acestor evaluări pot fi depistate precoce cele mai des întâlnite afecțiuni ca: deficite neurologice, deformări osoase, displazii de șold, întârziere în dezvoltare motorie sau de limbaj și comunicare.

DISTRIBUIE
CRON – Phoenix este un centru dedicat sănătății copiilor, specializat în diagnosticarea corectă și tratamentul multidisciplinar ale afecțiunilor ortopedice și psiho-neuro-motorii la copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Centrul reunește atât specialiști cu experiență profesională de peste 20 de ani, care au diagnosticat și urmărit cazuri medicale speciale, cât și aparatură performantă ce sprijină activitatea medicală. Echipa CRON Phoenix abordează cazurile multidisciplinar, astfel că un copil cu o afecțiune psiho-neuro-motorie este examinat medical (ortopedic, pediatric și neurologic) și este evaluat și ghidat spre tratament de către specialiștii noștri în terapii de recuperare.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU