Capra cu trei iezi. Desene animate online

VIDEO. Povestirea Capra cu Trei Iezi, scrisa de Ion Creanga, una dintre cele mai cunoscute si indragite povestiri din folclorul romanesc.

Povestea Capra cu Trei Iezi ilustreaza la nivel figurativ relatia parinte copil si rolul ascultarii pentru siguranta copilului. 

Vezi si:

Capra cu Trei Iezi – desene animate

Sursa: Basme Romanesti – Youtube

Iti recomandam:

Filme la cinema 

Evenimentele din weekendul acesta

Toate desenele animate

Despre Ion Creanga

Ion Creanga este unul dintre marii clasici ai literaturii romane care s-au afirmat in cercul literar al Junimii, in a doua jumatate a secolului al XlX-lea. E un scriitor realist, unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti, un foarte tajentat povestitor. El a reusit sa fidice proza romaneasca din secolul trecut pe aceleasi culmi pe care Eminescu propulsase limba literara in poezie, valorificand vorbirea omului simplu si ridicand-o la un nivel neegalat nici pana astazi.

„In Creanga traiesc credintele, eresurile, datinile, obiceiurile, limba, poezia, morala, filosofia poporului” – scria G. Ibraileanu. „Creanga este un reprezentant perfect al sufletului romanesc intre popoare; al sufletului moldovenesc intre romani; al sufletului taranesc intre moldoveni; al sut fletului omului de la munte intre taranii moldoveni”.

Opera lui literara este alcatuita din povesti (Soacra cu trei nurori, Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani, Danila Prepeleac, Povestea porcului, Povestea lui Harap Alb, Fata babei si fata mosneagului), povestiri (Acul si barosul, Inul si camesa, Mos Nechifor Cotcariul) si din cartea, constituita ca un roman ce urmareste formarea unui personaj, Amintiri din copilarie.

Sursa: amintiricopilarie.blogspot.ro


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU