Cele mai bune 15 filme ale anului, din 12 țări, în competiția KINOdiseea Junior

Cele mai iubite filme pentru copii vin la București în competiția KINOdiseea Junior!

Timp de 7 ani, KINOdiseea a adus publicului bucureștean cele mai noi, iubite și apreciate filme pentru copii, filme premiate la festivaluri internaționale și aclamate de majoritatea criticilor. Anul acesta, competiția de filme pentru copii KINOdiseea Junior aduce în fața publicului 15 filme, înscrise în cursa pentru premiile KINOdiseea Junior. Competiția are loc în perioada 10-20 noiembrie, iar, la final, juriul KINOdiseea va alege un film care să participe la competiția European Film Awards – Young Audience Award.

De-a lungul anilor, festivalul s-a dovedit a fi cea mai importantă modalitate pentru ca tinerii din România să descopere ce e nou în arta cinematografică chiar de la regizorii, producătorii și actorii filmelor. În 2016, prin filmele proiectate în competiție, KINOdiseea le spune copiilor și tinerilor “You can do anything!”.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tanar din Europa Centrală și de Sud-Est, se va desfășura anul acesta în perioada 10-20 noiembrie la Cinema PRO, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român și Hollywood Multiplex.

Selecția filmelor de lungmetraj de la KINOdiseea ICFF a fost realizată de Ligia Keșișian Mitulescu, directorul artistic KINOdiseea. “Este o responsabilitate foarte mare să alegi cele mai bune filme pentru KINOdiseea – în fiecare an, avem tineri spectatori care se află pentru prima dată la cinematograf, e important ca fiecare dintre filmele selectate să încurajeze dragostea pentru film, să îi inspire pe cei mici, să îi ajute să descopere lumea prin intermediul marelui ecran, să fie empatici cu alți copii din întreaga lume, din diferite medii. Copiii învață să fie mai buni, să aibă curaj să își urmeze visele și să fie atenți la cei din jurul lor”, a declarat aceasta.

Printre filmele selectate în competiția KINOdiseea Junior se numără cel mai recent film al lui Taika Waititi (regizor nominalizat la Oscar, care va conduce noul film din seria Marvel, Thor: Ragnarok), Hunt for the Wilderpeople, prezentat în premieră la București. Premiat la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, Boston, Seattle, San Francisco și multe altele, filmul spune povestea lui Ricky Baker, un tânăr rebel care se auto-proclamă gangster. Mutat de la oraș la țară, acesta pare că își regăsește drumul, până când o întâmplare nefericită îi poate schimba din nou soarta.

Tot o premieră națională va fi și filmul Abulele, descoperirea anului în Israel. O poveste sensibilă despre prietenia dintre Adam, un băiețel de 10 ani și Abulele, un “monstru” străvechi, de dimensiunea unui urs. Un mare success de box office în Israel (peste 150 000 de bilete vândute), Abulele se pregătește să cucerească publicul din România.

Din Turcia vine Rauf, o poveste emoționantă de iubire ce are loc într-un sat kurd din estul Turciei (filmările s-au făcut undeva lângă Kars). Rauf, un băiețel de 11 ani pleacă în căutarea culorii roz care, speră el, o va determina pe Zana să înțeleagă iubirea lui. Filmul a avut premiera mondială în Competiția KPlus din secțiunea Generation – Berlinale 2016 și a fost nominalizat la Young Audience Award la EFA. Filmul Rauf va fi prezentat la KINOdiseea de către regizorii Soner Caner și Bariș Kaya.

kinodiseea-junior

Câștigătorul Audience Award la European FilmAwards și al unei mențiuni speciale la Berlin, Miss Impossible spune povestea lui Aurore, o fată de 13 ani cu o personalitate complexă, care trebuie să repete anul școlar. Pentru a alunga plictiseala, Aurore schimbă mai multe identități sociale, dintre care niciuna nu pare să i se potrivească, până în momentul în care i se cere să intre într-o trupă rock de băieți.

Din Franța vine, în premieră în România, The Children of Chance, o poveste din Parisul celui de-al doile război mondial. Maurice Gutman, un băiat evreu, își rupe piciorul și este adus la un spital din suburbiile Parisului. El crede că boala e singura cauză pentru șederea lui prelungită în spital, însă este ascuns de germani, de către doctorul Daviel și de către asistenta șefă, Véronique. The Children of Chance a fost premiat cu trofeul ECFA în cadrul Schlingel Film Festival.

kinodiseea-junior-1

Din competiția KINOdiseea Junior mai fac parte titluri precum: My Life as a Courgette, The Day my Father Became a Bush, Chidiya, Mr. Frog, The Eagle Huntress, Pat and Mat, Blanka, Jill and Joy’s Winter, Siv Sleeps Astray, At Eye Level.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA – European Children’s Film Association. În cele 7 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți, iar de 3 ani se află printre cele 4 festivaluri de film pentru publicul tânăr din Europa care se bucură de sprijin Media din partea Creative Europe.

KINOdiseea este organizată de Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de producătorul de filme Daniel Mitulescu, având ca scop principal realizarea evenimentelor non profit pentru educarea publicului tânăr.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU