Conferintele Alfie Kohn, Bucuresti 16 noiembrie 2013

Cursuri pentru parinti – Conferintele Alfie Kohn

alfieAlfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuți și mai controversați autori ai zilelor noaste pe teme legate de creşterea copiilor și educație. A fost numit de revista Time “poate cel mai vehement critic din ţară la adresa ideilor fixe din educaţie legate de note şi teste standard”. Alfie Kohn a criticat practicile folosite în educația tradițională, cum ar fi competiția, notele, temele pentru acasă, testele standard, sistemul de pedepse și recompense, disciplina convențională. Criticile aduse de el acestor aceste practici au schimbat perspectiva întregii lumi asupra educației și a motivațiilor reale folosite de copii în procesul de învățare.

Conferința 1: 10:00 – 13:00

 Şcolile pe care le merită copiii noştri.

Educaţie progresistă versus învățământ tradiţional

Înţelegerea felului în care învață copiii, dar şi a modului în care şcolile le pot facilita procesul de învățare, a evoluat mult în ultimele câteva decenii. Din nefericire, în majoritatea şcolilor încă se pune accent pe memorarea informaţiilor şi exersarea unor aptitudini izolate, și nu pe înţelegerea ideilor pornind de la miez spre exterior. Copiii sunt adeseori priviți ca niște bureți care absorb informații, nu ca niște participanți activi la procesul de învățare. Alfie Kohn explorează alternativele la fiecare dintre practicile convenţionale, explicând de ce educaţia progresistă nu este doar o opţiune reală, ci şi un ajutor mult mai bun pentru formarea gândirii critice a copiilor şi promovarea învăţării continue de-a lungul vieţii.

 

Conferința 2: 15:00 – 18:00

Unconditional Parenting

Importanța iubirii necondiționate în educarea copiilor

Sfaturile despre creşterea copiilor se înscriu de regulă în două categorii: ameninţări (denumite eufemistic şi “consecinţe”) şi mită (“stimulare pozitivă”). Recompensele şi pedepsele sunt două feţe ale aceleiaşi monede și nu au efect decât pe termen scurt. În loc să-i încurajeze să-şi asume răspunderea propriilor acţiuni, această abordare nu face decât să le creeze dependenţă de pedepse şi recompense.În loc să promoveze generozitatea şi compasiunea, acest sistem îi determină să se concentreze pe mulţumirea adultului.
Această conferință va arăta de ce abordarea morcov-şi-băţ nu este doar ineficientă, ci chiar contraproductivă pe termen lung.

 

Pentru inscrieri, apasati AICI: Inscrieri

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU