Copii agresati fizic si verbal la o gradinita ilegala din centrul Bucurestiului

VIDEO. Imagini inregistrate pe camerele video instalate intr-o gradinita neautorizata din cartierul Cotroceni din Bucuresti au fost facute publice recent si arata scene de-a dreptul socante cu copii agresati verbal si fizic. Se pare ca autoarea acestora este chiar directoarea gradinitei care functiona ilegal.

UPDATE. Parintii copiilor devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor in gradinita privata din Cotroceni. Este comentariul surprinzator ce apartine magistratului de la Judecatoria sectorului 5 care a decis ca directoarea filmata cum abuzeaza trei copii poate fi cercetata in libertate. Mai mult acelasi judecator sustine ca anchetatorii ”nu au probe care sa ateste ca faptele au avut continuitate” si, potrivit lui: ”o corectie izolata aplicata minorului nu e considerata fapta penala”.“Organele de urmarire penala nu au demonstrat nici producerea urmarii faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor. Cu privire la acest aspect, judecatorul constata ca probatoriul administrat este insuficient si contradictoriu.”

Adica imaginile in care copiii sunt abuzati fizic si psihic, alaturi de marturiile parintilor care au vorbit despre schimbarea comportamentului celor mici, care se trezeau noptile tipand si plangand, sunt insuficiente si contradictorii.

Ionel Lupu, tatal unora dintre copiii agresati: „nu intelegeam cum se poate da o asemenea decizie, motivare… Motivarea ma face sa cred ca la dosar nu au fost administrate toate probele, sau nu au fost prezentate toate probele stranse pana acum”. [Sursa: stirileprotv.ro]

25.03.2016. Jurnalul.ro are informatii ca este vorba despre Grădiniţa Flipper din cartierul Cotroceni, unde trei copii au fi fost loviţi de directoarea Ioana Neagu, potrivit plângerii făcute de părinţi. Este vorba despre un copil de şase ani şi de doi fraţi, de un an şi 11 luni şi respectiv de cinci ani.

Directoarea gradinitei nu pare sa tina cont de camerele video, imaginile prezinta momente si spatii diferite unde atitudinea inadmisibila la adresa copiilor se repeta.

Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis la sesizarea părinţilor o anchetă, după ce copiii au ajuns acasă cu vânătăi.

Parintii intervievati si-au exprimat inital indoiala in privinta veridicitatii acuzatiilor:

„Eu o ştiu pe doamna directoare de foarte mulţi ani şi nu cred aşa ceva. E un om foarte ok. Am 2 copii chiar, in două grupe diferite, nu sunt de acceaşi vârstă și nu am avut nicio problemă. Şi copiii sunt aici de foarte mici, au aproape 6 şi 8 ani”, spune mama unor copii.

Te avertizam ca imaginile surprind scenele cu copii agresati si au un puternic impact emoţional.

„Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din grădiniţă se vede cum femeia trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă.


Citeste si:

Unde mergem cu copilul in weekend

La ce restaurante kid-friendly mergem cu copilul in Bucuresti

10 desene animate cu masini


În alte imagini, suprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia, pur şi simplu, pe sus, din pătuţ, doi copii. Îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce ceartă copiii şi îi trage de haine.”

„Sunt nişte înregistrări video cum dna directoare bătea nişte copii, motiv pentru care şi poliţiştii sunt acum aici. Nu cred, pentru că copiii sunt foarte bine primiţi şi se comportă foarte bine cu ei. Şi sunt îngrijiţi”, spune mama altor copii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Municipiului București, Marian Banu, a declarat la Digi24 ca grădinița Gradinita Flipper din Cotroceni, în care erau copii agresați „nu este acreditată și autorizată de ARACIS și funcționează în afara legii, nu este și nu intră în evidenţa ISMB”.

Ca si in precedentele cazuri cu copii agresati in gradinite, si acesta ridica problema responsabilitatii parintilor de a solicita si verifica documente pentru a se asigura ca isi inscriu copilul la o gradinita autorizata si acreditata.

Sursa: digi24.ro

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU