Ţi-ar Plăcea Să Încasezi 840.000 Euro Indemnizaţie de Creştere a Copilului?

Zilele trecute am aflat cu stupoare că un tătic din Sibiu a reușit să obțină o indemnizație de creștere a copilului de 35.700 de euro pe lună! Vezi cum poţi încasa 840.000 Euro indemnizaţie de creştere a copilului.

840.000 de euro indemnizaţie de creştere a copilului?!

Ai citit bine. Evident că unii s-au declarat revoltați de sumă, alții l-au apărat pe beneficiar spunând că dacă a cotizat e normal să primească banii respectivi. Între timp autoritățile au declarat că au sistat acordarea respectivei indemnizații până la clarificarea situației.

Nu consider că este important să-i cunoaștem numele sau să-l vedem cum arată. Cu adevărat important este să ne hotărâm în ce măsură sistemul, așa cum este el creat, respectă principiile și rolul asigurărilor sociale în ansamblu.

Consultantul fiscal Adrian Benta a declarat pentru EVZ: „Am făcut un calcul, iar bărbatul care obține alocația caştigă 2,250 milioane de lei pe an și a plătit între 500.000 și 526.000 de lei (118.000 de euro) impozite, anual”. Calculul a plecat de la faptul că impozitul variază în funcție de nivelul de CAS pentru care a optat contribuabilul. Din totalul veniturilor, el poate achita în contul CAS fie 10,5%, fie 26,3%, la care se adaugă impozitul pe venit de 16% și contribuția la fondul de sănătate de 5,5% din venit.

Consultantul mai adaugă că „atâta vreme cât legea permite încasarea unor alocații de 35.000 de euro, autorităţile nu ar trebui să aibă nimic impotrivă. Guvernul a greșit socotelile atunci când a fixat indemnizațiile pentru mame la 85% din salariu, fată de maximum 1.200 de lei, nivelul anterior”. Se pare însă că impactul bugetar a fost depăşit in iulie cu 20 de milioane de lei şi a ajuns la 70 de milioane. Asta în timp ce doar 247 de beneficiari din totalul de 140.000 câştigă nu mai puţin de o treime din cele 70 de milioane.

Mai exact, în cazul de mai sus, venitul lunar a fost de 187.158 de lei, fapt pentru care indemnizația lunară de creștere a copilului a ajuns să fie de 159.084 lei. Într-un an contribuția a fost de 118.000 euro, iar la sfârșitul celor 2 ani în care se va încasa indemnizația, suma totală încasata va ajunge la 840.000 euro!

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Comentariile în mediul online nu au întârziat să apară.

Ca să nu lăsăm dezbaterea doar în zona ideologică, hai să vedem concret ce impozite a plătit în ultimul an mămica…

Posted by Stelian Ene on Tuesday, September 6, 2016

 

Ce părere ai despre modul cum este croită legea? Ți s-ar părea normal să existe o plafonare? Crezi că „specialiştii” care au decis eliminarea plafonului ar fi trebuit să anticipeze o astfel de situaţie?

Credit foto: flickr.com

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU