Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii?

Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii?

Avantajele consumului de probiotice sunt din ce in ce mai popularizate, dar se stie mai putin despre pasii pe care trebuie sa-i respecti pentru a obtine maximum de beneficii de pe urma consumului acestora.

Probioticele sunt microorganisme ce alcatuiesc flora benefica a organismului, iar in corpul nostru traiesc intre 400 si 500 de astfel de tulpini de bacterii. Rolul probioticelor este foarte important: creeaza un filtru intestinal protector impotriva microbilor neprietenosi, tin infectiile din organsim la distanta si ajuta sistemul imunitar. De asemenea, acestea previn tulburarile gastro-intestinale si dezechilibrele care pot conduce la infectii vaginale si urinare recurente, regleaza tractul intestinal si limiteaza simptomele colonului iritabil.

Distrugatorii de probiotice sunt si ei numerosi, desi pot fi necesari: antibioticele, corticosteroizii, pilulele anticonceptionale, ibuporfenul, aspirina si indometacinul, apa clorinata. Unele alimente (zaharul rafinat, grasimile hidrogenate) si stresul afecteaza de asemenea populatia de probiotice din organism. De aceea, tot mai multe persoane au nevoie de probiotice, mai ales ca literatura de specialitate precizeaza faptul ca intre 70 si 90% din forta sistemului imunitar este localizat la nivelul intestinelor, datorita florei bacteriene benefice. Exista inclusiv anumite categorii de persoane care trebuie, cu precadere, sa consume probiotice. Este vorba despre persoanele cu probleme la nivelul pielii, despre cele cu alergii respiratorii, cei care au matreata sau care au infectii recurente la nivel genital. De asemenea, probioticele pot fi administrate in timpul calatoriilor, intrucat protejeaza de indigestii, ofera protectie fata de germenii din mancare si din apa si stabilizeaza sistemul imunitar. De asemea, persoanele care au sindromul de colon iritabil si cele care sufera frecvent de constipatie ar trebui sa ia probiotice.

Pasii corecti de administrare

In cazul antibioticelor, atat bacteriile bune cat si cele rele sunt afectate. Asadar, este foarte important sa inlocuim bacteriile bune pierdute cu alte bacterii bune, cum sunt probioticele. Insa, tocmai pentru a avea efect, probioticele nu se administreaza simultan cu antibioticul. Trebuie sa asteptati in jur de 2 ore de la administrarea antibioticului pentru a administra probioticul. In acest fel eviti situatia in care si probioticele administrate sunt ucise de efectul antibioticului.

Specialistii spun ca, in mod ideal,  probioticele se administreaza pe stomacul gol pentru ca, in acest fel, beneficiezi de intreaga cantitate de probiotice introduse in organism. Mai exact, nu sunt distruse de sucul gastric acid care se elibereaza in cantitati mari in timpul digestiei mancarii. Prin urmare, este cel mai bine sa luam probioticele cu 20 de minute inainte de masa, sau seara, cand nu mai consumam alte alimente.

Jarro Dophilus +FOSJarro-Dophilus®+FOS, probiotice de ultima generatie pentru reglarea florei intestinale

Produsul Jarro-Dophilus®+FOS, 100 capsule, de la Secom® este un simbiotic de ultima generatie cu rol principal in echilibrarea florei organismului. Jarro-Dophilus®+FOS contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice, pentru o repopulare optima a florei microbiene. Produsul are in compozitie 6 tuplini patentate, patru Lactobacillus si doua Bifidobacterium, care actioneaza asupra cat mai multor tipuri de agenti patogeni. Adaosul de prebiotice potenteaza efectele probioticelor, prin contributia lor la cresterea nivelului de Bifidobacterium longum, si au rol in asigurarea unei actiuni cat mai eficiente a probioticelor pana la nivelul colonului. Prebioticele FOS, de asemenea, contribuie la reducerea acumularilor de toxine, la accelerarea descompunerii alimentelor ingerate, facandu-le mai usor de asimilat si la reducerea nivelului de endotoxine, substante care pot cauza declansarea anumitor boli autoimune. Jarro-Dophilus®+FOS ajunge pana la 100 de zile de administrare.

Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU