De Ce Zboară Vrăjitoarele pe Cozi de Mătură? Povestioare Moderne de Adina Rosetti

Cartea conține 11 povestioare amuzante, care aduc personaje din poveștile clasice în lumea contemporană. Că să va trezesc curiozitatea, va dau cateva titluri de povestioare nostime: De ce zmeilor nu le plac dulciurile?, De ce nu a reusit Fat-Frumos sa mearga cu masina?, De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?, De ce dragonii nu pot locui la bloc?…

Astfel, aflăm din povestea De ce le trebuie balaurilor atat de multe capete?” de ce balaurii au 7 capete și la ce le folosesc: un cap se gândește la cum să învingă prinții în luptă, altul păzește comoară de sub stâncă, al 3-lea învață o poezie pentru serbarea balaurilor, al 4-lea face planul cum să o răpească pe prințesa, etc. 🙂

de-ce-zboara-vrajitoarele-pe-cozi-de-matura-balauri

 

Dar aflăm și că există o ciudățenie în lumea balaurilor cu mai multe capete, un Balaur cu un singur cap! Nu se știe unde le-a pierdut pe celelalte, ce se știe este că el umblă tot timpul cu un obiect dreptunghiular, lucios, despre care a declarat Balaurul cu un cap pentru Televiziunea din pădure că este o tabletă de ultima generație Măr Verde. De când o are, a renunțat la celelalte 6 capete căci se simte mult mai ușor, se poate organiza foarte bine. Unde mai pui că poate filmăa luptele cu voinicii și isi poate face poze singur, pe care le trimite apoi direct Dragonitei și celorlalți prieteni balauri. Dar…nenorocul a dat peste acest balaur în pas cu vremurile noastre și a pierdut tableta! Acum nu se mai poate organiza deloc, nu știe nici când are serbare sau vacanță, nu știe unde este comoara de sub stâncă, a uitat toate tehnicile de luptă cu voinicii și Doamne ferește să apară vreunul în preajmă căci îl va bate măr! Degeaba a căutat zmeul tableta lui peste tot și a întrebat pe toți despre ea, dusă a fost. Așa că a început zmeul nostru modern să facă exerciții de recuperare a memoriei pierdute….

Cam acesta este stilul povestioarelor, in care Adina Rosetti schimbă sensul poveștilor clasice, astfel ca fiecare poveste este unică și deosebită în felul ei.

Din povestioara „De ce au spiridusii note proaste la matematică?”, aflăm de ce spiridușii nu au note mari la matematică: pentru că ei sunt spiriduși veseli, jucăuși și care țopăie dintr-un loc în altul și nu au astâmpăr pentru calcule complicate la matematică, ci le place magia, poezia și geografia.

de-ce-zboara-vrajitoarele-pe-cozi-de-matura-4

DinCe se întamplă cu un broscoi care nu a fost pupat de nicio PRINTESA?aflam Povestea Broscoiului care stătea și își aștepta prințesa care să vina să îl sărute și să-l preschimbe în Făt-Frumos.

Colectia de povestioare semnate de Adina Rosetti si cu ilustratii de Cristiana Radu a aparut in 2016 la Editura Curtea Veche. 

Cartea arata impecabil, coperti cartonate, hartie de calitate si grafica de exceptie, asa cum ne-a obisnuit talentata Cristiana Radu.

Tip selectie: Pe incercate

Varsta recomandata: + 5 ani

De unde poti cumpara cartea De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura? Click aici.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU