Despre nutriţia școlarilor .Scopul conferinţei este de a oferi părinților un ajutor concret privind alimentația optimă a şcolarilor (7-14 ani).
Ne propunem să petrecem o zi alături de părinți, traversând împreună prin informații teoretice cu Anca Ignat și prin demonstrații de gătit, cu degustare, cu Valentina Savu. Demonstrațiile de gătit vor presupune: un mic dejun, o gustare, un prânz, o a doua gustare şi o cină.
Pachetele teoretice a câte 40 de minute, susținute de Anca Ignat, vor răspunde la întrebări precum:
- · Ce anume are nevoie copilul meu?
- · Pot influenţa performanţele intelectuale sau fizice prin alimentaţie?
- · Pot îmbunătăţi prin nutriţie un anumit comportament?
- · Ce poate consuma copilul meu dacă este alergic sau intolerant?
- · Stresul copilului meu poate fi atenuat printr-un protocol nutriţional?
Programul conferinţei
- · Nevoi fiziologice ale şcolarilor;
- · Nevoi nutriționale pentru performanțele mintale ale copiilor şi de atenuare a comportamentului;
- · Nevoi fizice suplimentare;
- · Alergii/intoleranțe/hiperactivitate/tendință spre îngrăşare/preocupare excesivă pentru diete.
Obiectivele conferinţei
- · Informarea părinților despre nutriția școlarilor (despre nevoi şi metode nutriționale, adaptate copiilor), pe parcursul lunii noiembrie, astfel:
24 noiembrie 2013 – Bucureşti
Hotel Cișmigiu – Sala Conferințe
Bulevardul Elisabeta nr. 38
30 noiembrie 2013 – Cluj-NapocaInspire – Conference & Events Center
Silver Business Center, etaj 8, Calea Dorobanților nr. 48
- Crearea unei platforme de consiliere şi discuție între specialişti – părinți şi copii;
- Conştientizarea părinților cu privire la importanța deprinderii unor obiceiuri nutriționale sănătoase, pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă a copiilor şi implicit a întregii familii;
- Diversificarea alimentelor folosite şi a metodelor de preparare prin intermediul demonstrațiilor de gătit.
Participanţii conferinţei vor beneficia de:
- 3 sesiuni a câte 40 minute de parte teoretică a nevoilor şcolarilor, explicate vizual şi interactiv;
- 4 sesiuni a câte 30 minute de demonstrație culinară, cu degustare;
- Ghid practic pentru acasă, “Alimentația școlarului isteț”, scris de către Anca Ignat în colaborare cu Valentina Savu, care conține explicarea detaliată a celor prezentate în timpul conferinței, rețetele preparate şi alte rețete recomandate, trucuri şi tehnici pentru diverse situații;
- Un cadru familiar, interactiv, cu scopul de a putea răspunde specific la nevoile copiilor, mai ales în sesiunea de întrebări-răspunsuri.
Înscrierea este valabilă prin completarea formularului de pe oricare din site-urile www.armonieprinnutritie.wordpress.com şi www.deliciisănătoase.ro şi achitarea prețului de 250 RON.
Despre Anca Ignat
“Formarea obiceiurilor, dezvoltarea gusturilor, asocierea amintirilor cu anumite tipuri de alimente încep din copilărie. Am dezvoltat această conferință pentru a integra nutriția ca ştiința cu sănătatea, joaca şi învățarea vizuală, atât pentru copii, cât şi pentru părinți.”
- · Absolventă a Facultății de Nutriție şi Dietetică, din cadrul UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca;
- · Vicepreşedinte a Asociației Armonie prin Nutriție, Cluj-Napoca;
- · Nutriționist-dietetician 2011 – prezent, dedicat în special patologiilor de cancer, hepatite.
Experienţa anterioară în proiecte similare
2010-2011 – „Să cresc sănătos!”, în colaborare cu Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorului (reprezentată de comisar şef Mircea Radu) şi Şcoala Generală Nicolae Titulescu, Cluj-Napoca. Beneficiari direcți: 225 elevi din clasele a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a. Beneficiari indirecți: părinții.
2010-2011 – „Nutriția persoanelor 50+” în colaborare cu Asociația 50+ (reprezentată de Cristian Iulian). Pe parcursul unui an de zile, s-au susținut seminarii de nutriție în fiecare lună, discuții libere cu membrii AN50+, în medie 34 persoane.
2010-2012 – „Aleg să mănânc sănătos” în colaborare cu Grupul Şcolar Ştefăneşti (coordonată de prof. Ignat Elena) şi cu Primăria oraşului Ştefăneşti. Susținerea unor seminarii copiilor proveniți din medii rurale, înscrişi la un liceu cu profil de agricultură şi turism, preocupați de acest subiect. Temele de nutriție au fost adaptate la agricultura ecologică şi importanța dezvoltării acestui tip de agricultură în România.
2013 (februarie – iulie) – „Sunt isteț, cresc armonios”, adresată copiilor preşcolari şi şcolari, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, Cluj-Napoca şi cu Valentina Savu.
2013 (aprilie), Iaşi – „Femei de afaceri cu stil”, conferință adresată unui număr de 100 de femei antreprenori, alături de speakerii: Mihaela Tatu, Daniela Palade Teodorescu, Felicia Stoica, Dana Jianu, Laura Taschină, Diana Dunea.
Despre Valentina Savu
„Pasiunea mea pentru un stil de alimentație sănătos a început acum 5 ani, în urma participării la un seminar pe acest
subiect. Între timp a devenit şi domeniul meu principal de interes. Este atât de simplu şi frumos să te hrăneşti mai
sănătos! Sunt fascinată de acest lucru şi îmi doresc să-l împărtăşesc cu cei din jurul meu. Slăbiciunea mea sunt
dulciurile raw vegane. Mare parte din energia mea o investesc în a crea rețete de deserturi preparate fără foc.”
- Tehnician nutriționist;
- Fondatoarea proiectului Delicii Sănătoase (www.deliciisanatoase.ro), despre preparate raw vegan;
- Susține atelierele de gătit, explicând fiecare pas în prepararea diferitelor rețete, recomandate copiilor și adulților.
Prin experiența dobândită în cadrul atelierelor de gătit atât pentru copii, cât şi pentru adulți, Valentina cunoaşte exact ingredientele şi alimentele cu care îi poate cuceri pe copii.
Contact: Anca Ignat, Tel.: 0740.594.451, [email protected]
Detalii Eveniment
Data:
Duminică 24 Noiembrie 2013
Program:
00:00:00 - 00:00:00
Orasul: