Dieta Mamei care Alăptează. Soluţii pentru Îmbunătăţirea Lactaţiei

Ești mămică, așa că nu mai este nevoie să-ți spunem că alăptarea la sân este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți trăi alături de bebelușul tău. Cu toate acestea, succesul alăptării depinde în mare măsură de alimentația mamei.

Dacă ai doar puțină grijă la meniul tău zilnic, vei avea parte de o lactație sporită, calitatea laptelui va fi mult îmbunătățită, ceea ce automat va duce la o stare de sănătate bună a celui mic. Mai mult decât oricând, acum trebuie să ai grijă să consumi alimentele potrivite și să eviți alimentele ce pot provoca alergii sau pot suprasolicita stomacul bebelușului tău.

Vom încerca, în rândurile de mai jos, să-ți venim în ajutor și să-ți dăm unele sugestii despre cum ar trebui să procedezi.

7 Sfaturi de Bază pentru Diversificarea Alimentaţiei la Bebeluşi. Cum Trebuie Introduse Alimentele

Astfel, în primul rând trebuie să consumi cât mai multe lichide. Se știe că laptele matern conține 87% apă și este foarte posibil să ți se facă sete în timpul și după alăptare. Cel mai bine este să bei câte 8 – 10 pahare cu apă pe zi. Pe cât posibil, urmărește ca valoarea calorică a alimentației zilnice să fie puțin mai mare decât cea obișnuită, în jur de 2200 kcal.

Consumă câte puțin din cât mai multe alimente sănătoase: carne de pui, carne de vită, pește, produse lactate, cereale integrale, verdețuri proaspete, gălbenuș de ou și sucuri naturale din fructe și legume.

De asemenea, din alimentaţia mamei care alăptează nu trebuie să lipsească legumele şi fructele şi verdeţurile gătite în diverse combinaţii, pentru a nu da impresia unui meniu fad. În timpul alăptării este importantă o alimentaţie diversificată, care să asigure necesarul de proteine, de minerale şi de vitamine de care are nevoie organismul în această perioadă.

Încearcă, pe cât posibil, să eviți alimentele prăjite. Gătitul la aburi aduce cele mai multe beneficii când vine vorba de păstrarea unei cantităţi cât mai mari de nutrienţi, de aceea este poate cel mai indicat pe perioada alăptării.

De asemenea, nu uita că trebuie ca dieta ta să conțină lactate (lapte, iaurt, brânză), carne (roşie, de pasăre, peşte), ouă, alune, pâine, cereale, orez, paste. Dulciurile şi grăsimile trebuie consumate în cantităţi mici.

6 Pompe de Sân Eficiente și Confortabile pentru un Bebe Fericit – Caracteristici Esențiale

Este adevărat că unele alimente trebuie consumate cu precauție. Mamele care alăptează sunt prevenite în legătură cu așa-zisele alimente care balonează, precum brocoli, conopida, varza, fasolea etc. Unele alimente pot provoca balonarea mamei, din cauza indigestiei unor carbohidrați de către bacteriile intestinului. Totuși, trebuie să știi că laptele se formează din nutrienții ce a trecut în sângele mamei, și nu din ceea ce se află în sistemul ei digestiv. Atât gazele, cât și carbohidrații nedigerați, nu pot trece în sânge, respectiv este imposibilă trecerea acestora în laptele matern și să provoace balonarea bebelușului. Acest lucru nu înseamnă că bebelușul nu poate fi sensibil la un anumit tip de mâncare, dar aceasta nu are nici o legătură cu așa- zisele alimente care provoacă balonare.

Cât privește băuturile carbogazoase, acestea conțin de regulă dioxid de carbon, cofeină și îndulcitori artificiali, așa că mai bine renunță la ele.

Consumul de cofeină poate afecta bebelușul doar dacă mama o consumă în cantități mari, adică mai mult de 750 ml de astfel de băutură pe zi, dar uneori medicii spun că o ceașcă – două de cafea pe zi sunt persmise atât în sarcină, cât și în alăptare. Totuși, cel mai bine discută cu medicul tău dacă ai nevoie sau nu de acest stimulent.

Citește și: 10 Alimente de Evitat în Dieta Sănătoasă a Copilului și Alternative Sănătoase

Cel mai bine, atunci când alăptați, este să fiți atentă la semnalele pe care vi le trimite copilul dumneavoastră. Dacă totul este bine, încercați să vă relaxați și să vă bucurați de aceste momente petrecute împreună. Alăptarea este un dar pe care îl puteți face copiilor dumneavoastră, iar aceste momente sunt cu adevărat, unice.

Sursă articol: https://alaptarealasan.ro/alimentatia-in-alaptare/ce-trebuie-sa-mananci-cand-alaptezi.html

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU