Doua noi titluri in colectia Cartile Lucia Muntean

Carti pentru copii : „Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici”. Vol 2

Două noi titluri în colecția de cărți educative pentru copii, “Cărțile Lucia Muntean”

 

Lansare CLM

În această toamnă, “Cărțile Lucia Muntean” adaugă doua noi volume colecției deja existente, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari între doi și șapte ani. “Cărțile Lucia Muntean” sunt un proiect editorial românesc lansat în 2008, ce contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a “piticilor”, dar și cu sfaturi practice adresate tinerilor părinți. Fiecare titlu are o secțiune dedicată unde autoarea inițiază un dialog cu părinții, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici. “Cărțile Lucia Muntean” devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădează vasta experiență de educator iubit a autoarei.

„Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe gânduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp că, acum, ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei. Așa am ajuns să scriu “Povestea prietenilor din pădure”, o carte despre firescul și naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al “Rimelor pentru cei mai mici” pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziile“ declară autoarea, Lucia Muntean.

“Povestea prietenilor din pădure” este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

“Rime pentru cei mai mici”  vol 2 continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Veți descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o experiență care se termină invariabil cu rugămintea: “Mami, hai s-o mai citim o dată!”.

Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

În Septembrie-Octombrie 2013, Lucia Muntean pornește în prima întâlnire cu micii cititorii, mămici, bunici sau tătici din Cluj Napoca, Timișoara și București.

Evenimentele se vor desfășura in Librăriile Librarium, in zilele de: 28 Septembrie la Cluj Napoca, 5 Octombrie la Timișoara, respectiv 12 Octombrie la București și urmează astfel, primului eveniment din acest turneu, desfășurat recent la Iași.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețelele de specialitate și magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro. Cartea „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasa lor, beneficiază și de aplicație de iPhone si iPad, disponibile în AppStore.

 

Lucia Muntean

Biografie si concept editorial

Lucia Muntean scrie literatura pentru copii, de mai mult de 30 de ani. Pe langa cele peste 24 carti si 50 de articole publicate, ea isi gaseste timp sa fie o mama atenta, o bunica plina de energie si o educatoare foarte pasionata de munca pe care o face. Cel mai recent proiect al ei il reprezinta publicarea „Cartilor Lucia Muntean”, un concept editorial gandit sa vina in sprijinul parintilor cu poezii amuzante, jocuri instructive si povestiri antrenante pentru cei mici. Fiecare titlu se construieste in jurul unei activitati specifice copilariei sau al unui interes natural, caracteristic copiilor intre doi si sapte ani: descoperirea propriei identitati si increderea in fortele proprii, formarea primei prietenii, incercarea de a reda lumea din jur prin desen, comunicarea verbala si non-verbala, descoperirea lumii animalelor, articularea limbajului afectiv si, in general, punctele cheie ale experientelor celor mici. Tehnica din spatele “Cartilor Lucia Muntean” este una cu un puternic caracter pedagogic, imbinata cu pasiune intr-o forma care devine spontan indragita de catre toti copiii.

Activitatea laborioasa a Luciei Muntean in domeniul educatiei prescolare a fost recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin acordarea in anul 2007, a Distinctiei „Gheorghe Lazar” clasa I.

Cărțile Lucia Muntean

Editura Genesis

Str. Anghel Saligny, bl.2, ap. 4  Petroșani Telefon: 0726 705 090

Email: [email protected]

www.luciamuntean.ro

https://www.facebook.com/cartile.lucia.muntean

 

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU