Evenimente pentru copii in luna iunie in Cluj Napoca

13-14 June 2015
Cluj-Napoca

 

Cele mai interesante evenimente pentru copii si parinti care au loc in Cluj Napoca in cursul lunii iunie


Vom reveni cu actualizari ale listei pe masura ce organizatorii ne vor pune la dispozitie informatii privind desfasurarea altor evenimente.


 

Mini Reactor la Someș Delivery

mini reactor somes deliveryClujul își recuperează #Someșul! 13-14 iunie este weekendul #SomeșDelivery.

Mini Reactor reprezinta o platforma dedicata copiilor si parte din “Reactorul de creație și experiment” concept ce sustine arta independenta si care cuprinde teatru independent activ, centru de creație și cercetare, loc de întâlnire si joacă, un spațiu în mișcare în centrul unui oraș dinamic.

Cand? 13-14 iunie 2015; Ora: 11:00

Unde? Pe Somes, intre Podul Napoca si Podul Horea

mini reactor locatie Somej Delivery

Mini Reactor organizeaza evenimente foarte diverse pentru copii: spectacole de teatru de păpuși, spectacole de magie, storytelling, proiecție de animații, ateliere artistice, educaționale și creative și multe alte surprize!

Weekendul acesta, Mini Reactor redescoperă Someșul pentru micii Clujeni !

Duminică 14 iunie, la ora 11:00 Madam Pove îi așteaptă pe copii pe terasa Atelier, tot acolo vă veți întâlni cu cățelușa Bailey, protagonista unui atelier Cric-Cric special.
De la ora 12, alături de psihologul Anca Zăgrian, instructorul canin Iulia Lazăr și desigur, cățelușa Bailey, propun părinților și copiilor un atelier alternativ, pentru dezvoltarea socială și emoțională a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani, care are la baza povești cu tâlc și activități asistate de animale. Prin intermediul jocului, poveștilor și activităților interactive cu cațelul nostru talentat, copii vor putea să își înțeleagă, accepte și respecte unii altora propriile nevoi, dar și nevoile mediului înconjurător, să conștientizeze relația lor cu natura și impactul pe care îl pot avea asupra mediului.
Activitătatea este precedată de discuții cu părinții.

De al ora 13:00 vă așteptăm în curtea Teatrului Maghiar, împreună cu Dopi-Dop și Stropi-Strop pentru un atelier eco-friendly. Vom învăța să facem marionete din dopuri și apoi ne vom distra cu o bătaie cu apă binevenită într-o zi caldă de vară.

Un număr de 15 copii, care vor participa pe baza înscrierii la acest workshop vor asculta mai întâi povestea lui ”Dopi-Dop” și a mamei sale, doamna Peta, o poveste eco-friendly în care vom învăța împreună despre reciclare, curaj, încredere în propriile vise, inițiativă personală și despre apariția fantastică a primei marionete din dopuri. Apoi, copii vor învăța cum să își confecționeze singuri o astfel de marionetă și vor pleca acasă cu un nou mic prieten. A treia etapă a activității va fi una extrem de distractivă. Vom organiza un water fight muzical, în care cei mici vor utiliza pet-uri umplute cu apă pentru a se bucura de răcoare într-o zi caldă de vară. Să creștem cu o nouă realitate: Someșul prietenul nostru, într-un mod responsabil.


 

The Color Run Shine Tour 2015 – Cluj-Napoca

Cea de-a VI-a editie a cursei The Color Run se desfasoara in 13 iunie in Piata Unirii din Cluj Napoca si va incanta copiii si adultii deopotriva, toti dornici de culoare si voie buna in aer liber. 

 

Color Run Shine Tour Cluj
”The Happiest 5K on the Planet” se intoarce cu nou concept. Cronometrul ramane oprit pe parcursul celor 5 km, participantii vor fi, in continuare, colorati din cap pana-n picioare in cele mai vesele culori la fiecare kilometru parcurs, dar, surprizator, la finalul cursei vei STRALUCI!
Pe 13 iunie, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, va invitam la cea de-a VI-a cursa The Color Run. In 2014 la toate cele 4 evenimente organizate la București (26 aprilie), Cluj (13 iulie) și Mamaia (26 iulie) au participat peste 10.000 de oameni,. Au alergat, au facut poze, s-au distrat si au zambit mereu. Familii cu copii in carucior, grupuri de prieteni sau colegi, copii, chiar si unii catei care s-au furisat, cu totii au fost acoperiti de culorile vii.
Regulile raman acelasi ca la primele editii:
1. Incepi cursa in haine albe.
2. Ajungi la finish colorat si…STRALUCITOR!
Inscrieri pe www.TheColorRun.ro.
Cand? Sâmbătă 13 Iunie 2015, Ora 15:00

Unde? Piata Unirii


Targ pentru copii, mamici ACTIVE BABY – 13 iunie Cluj Arena

targ pentru copii active baby

Parintii si copii sunt asteptati la cel mai mare targ pentru copii, mamici, tatici, bunici la Cluj Arena, la editia a 11-a a Targului Active Baby.


Intrarea este libera, cei care vin la cumparaturi vor gasi multe haine de vara pentru copii 0-10 ani, jucarii, carti, sisteme de purtare, scaune auto, carucioare, articole handmade si multe multe lucrusoare utile la preturi avantajoase.

Va asteptam cu pictura pe fata, modelaj baloane, tombola cu premii valoroase!

Detalii gasiti pe www.targcopii.ro

In 14 Iunie va avea loc in aceeasi locatie si Targhul

Cand? Sâmbătă 13 Iunie 2015, Ora 10:00 – 14:00
Unde? Cluj Arena, Aleea Stadionului nr. 2

 Evenimente trecute


EducaTIFF – program de educaţie cinematografică pentru elevi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF)

  foto copii in sala cinema educaTIFF

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media. Astăzi, când toată lumea este expusă constant şi adesea agresiv la comunicarea media, cei mai tineri sunt şi cei mai vulnerabili. Filmele pentru copii şi adolescenţi se adresează unui public ale cărui nevoi emoţionale şi culturale ating cote foarte ridicate.

Educaţia cinematografică stimulează învăţarea şi percepţia critică, analizele şi dezbaterile asupra emoţiilor şi topicilor stârnite de filme. De asemenea, prin educaţia cinematografică, copiii şi tinerii devin capabili să folosească filmul ca sprijin al propriei creativităţi, iar industria filmului trebuie să le respecte opiniile.

Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF îşi asumă misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat şi îşi încadrează eforturile alături de cele ale altor proiecte europene similare.

„În timpurile în care trăim, analfabetismul este definit şi prin incapacitatea de a pricepe şi utiliza imaginile în mişcare de pe un ecran, nu doar textul, şi de a manevra camera video şi tastatura, nu doar pixul. Copiii şi tinerii trebuie să fie apţi din ambele puncte de vedere pentru a participa totalmente în Societate.”  (Film: 21st Century Literacy, A strategy for film education across the UK, 2008, de British Film Institute, UK Film Council, Film Club, Film Education, First Light & Skillset).

Peste 6.000 de copii şi tineri din ţară s-au bucurat de activităţile de educaţie cinematografică propuse de EducaTIFF în 2014.

Pentru ediţia cu numărul şapte, ce se desfăşoară în perioada 29 mai – 7 iunie 2015, organizatorii au pregătit tinerilor cinefili şase filme premiate la festivaluri de renume, întâlniri cu invitaţi, lecţii de cinema, ateliere de animaţie, seminarii de critică de film, o nouă ediţie EducaTIFF – Competiţia Tineri Critici de Film cu un Premiu special – o excursie la TIFF Sibiu pentru elevul câştigător, dar şi o conferinţă dedicată profesorilor, despre Importanţa educaţiei media şi cinematografice.

Norvegia va fi în centrul atenției, anul acesta, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în cadrul unui program unic, numit NORWAVE, care aduce producții noi și invitați de renume, dar şi evenimente educaţionale, dedicate elevilor şi profesorilor.

Două dintre filmele EducaTIFF sunt norvegiene: Operaţiunea Arctic (vârstă recomandată: 8+) și O noapte în Oslo (vârstă recomandată: 15+); programul include alte două titluri europene: Slăbănoaga de soră‑mea (Suedia – Germania; vârstă recomandată: 11+ ; film nominalizat la EFA Young Audience Award) și Orăşelul Alandala (Germania; vârstă recomandată: 5+; primul film dublat în limba română adus la EducaTIFF!), o producţie mexicană: Jeremias (vârstă recomandată: 11+), şi un documentar românesc multipremiat: Toto şi surorile lui (vârstă recomandată: 15+; Cel mai bun film documentar la Premiile Gopo 2015).

Unul dintre punctele-cheie ale agendei EducaTIFF 2015 este Conferința despre „Importanța educației media și cinematografice”, din data de 4 iunie, susținută de Julie Ova, director executiv al Departamentului de Audiență din cadrul Institutului Norvegian de Film. Ea va prezenta modelul norvegian folosit în relația dintre educație – festivaluri – școală, argumentând importanţa educaţiei media şi cinematografice în formarea tinerilor.

„Una dintre problemele majore cu care se confruntă industria românească de film este lipsa unui public avizat și format în obiceiul de a merge la cinema în mod regulat. Educația cinematografică stimulează învățarea și percepţia critică, ajutând copiii şi tinerii să devină capabili în a folosi filmul ca sprijin al propriei creativităţi”, spune Ramona Şărbu, project manager EducaTIFF.

La conferință sunt invitați reprezentanți români și străini din domeniul cinematografic, manageri culturali, profesori și inspectori școlari, jurnaliști și critici de film.

Pe 5 iunie, profesorii sunt aşteptaţi la un alt eveniment dedicat lor, o lecție de „Artă şi Cultură în Educaţie”, susținută de Elisabeth Aalmo, curator și coordonator al departamentului de film din cadrul proiectului norvegian  “The Cultural Rucksack” – un program național de artă și cultură dezvoltat în școlile norvegiene.

Întrucât animaţiile sunt modul prin care copiii descoperă de obicei lumea filmului, la EducaTIFF continuă un proiect de succes: Atelierele de film. Clujenii Kassay Réka și MakkaiBence, cu studii și experiență în workshop-uri de film, îi vor învăța pe copiii cu vârstă între 7 și 14 ani cum să realizeze scurte animații. Ei vor lucra în echipe, vor crea povești și personaje, vor învăţa să filmeze și să editeze. Atelierele vor avea loc la Muzeul de Artă, în zilele de 30 și 31 mai, 6 și 7 iunie, între orele 10:00 și 14:00.

Accesul la proiecțiile de film dedicate elevilor se face pe bază de bilet redus, cu valoare de 8 RON, pentru care sunt recomandate rezervările în prealabil, la adresa de email: [email protected].

Toate activitățile EducaTIFF sunt gratuite, pe bază de înscriere, la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon 0743.315.202.

Programul integral al acestei ediții și noutățile din cadrul EducaTIFF sunt publicate online pe www.tiff.ro/educatiff și www.facebook.com/educatiff.

program educatiff

Cand? 29 mai – 7 iunie 2015
Unde? TIFF Cluj: Cinema Victoria, Cercul Militar, Cinema Florin Piersic, Muzeul de Arta

Sambata 6 iunie, ora 11: 00, Magie pentru oameni mari si mici, Cluj Napoca

Recomandat: copiilor (4+) și părinților

Magic Puppet şi Mini Reactor vă deschid porțile unei lumi unde orice este posibil cu spectacolul Magie pentru oameni mari și mici, cu Florin Suciu Buh
Vă invităm să faceti cunoștintă cu magicianul nostru care vă va uimi de fiecare dată. Spectacolul este destinat tuturor vârstelor și fiind interactiv va stârni multe întrebari și hohote de râs în rândul spectatorilor. În acest spectacol puteti viziona trucuri clasice de iluzionism cu sfori, bilute, baloane și nu numai. Magicianul nostru vă va citi gândurile, va îndoi linguri cu puterea mintii și va face să dispară obiecte chiar în fata dumneavoastră. Acestea sunt doar câteva din iluziile pe care le puteti viziona. Datorită naturii interactive spectacolul are o durată variabilă, în jur de 40 de minute.

Str. Petofi sandor nr.4

INTRAREA:
9 RON
7 RON (cu rezervare)
REZERVĂRI:
e-mail: [email protected]
m: 0757852390

https://www.facebook.com/events/656610737773528/


 

Detalii Eveniment

Perioada:
13-14 June 2015

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL