Fapte bune de Martisor

Fapte bune de Martisor- Licitatie pentru copii din centrul de plasament

 

Nu mai e mult si o sa incepem sa cumparam martisoare, cadouri pentru cei dragi…De ce n-am folosi acest prilej si pentru a face fapte bune?

Printr-o prietena, am aflat de curand de existenta unei asociatii, Benefacto, care ii ajuta pe copiii abandonati aflati in Centrul de Plasament Cehu Silvaniei (Salaj) cu scutece, cu bani, jucarii si tot ce se mai poate. Acum, de Martisor, organizeaza si o licitatie pe facebook cu tablourile si martisoarele facute de copilasi. Cu banii stransi, copiii mai maricei din centrul de plasament, isi doresc sa plece intr-o excursie. Haideti sa-i ajutam pe acesti micuti sa se bucure de ceea ce pot obtine prin munca lor!

 Cum putem ajuta?

“Dorim sa le dam o mana de ajutor si celor mai maricei dintre cei 102 copii aflati in Centrul de Plasament Cehu Silvaniei (Salaj). Am fost foarte impresionati de micile tablouri si de broderiile realizate de ei in atelierele de creatie. De 2 ani micutii  participa la targurile de martisor, iar cu banii stransi prin munca lor au platit scurte excursii si chiar o saptamana in tabara pentru ei si colegii lor din Centrul de Plasament. In acest an dorim sa-i ajutam sa mearga intr-o excursie in vacanta de primavara.

Va invitam cu drag sa descoperiti pe pagina creata pentru licitatie sau pe pagina de Facebook Asociata Benefacto cateva obiecte frumoase lucrate de copii si sa licitati pentru ele.

Martisoarele, bratarile, tablourile si broderiile va vor  incanta si sunt numai bune de oferit in dar, la inceput de primavara.  Banii astfel rezultati vor fi folositi pentru a achita excursia celor 20 de copii care au creat aceste minunatii.

Daca aveti obiecte pe care doriti sa le donati pentru a finanta excursia copiilor, puteti incarca  chiar voi poza in pagina dedicata evenimentului, stabilind pretul de pornire, detaliile de livrare si  urmarind licitatia pana la finalizare.

Copiii se bucura mult cand vad ca munca lor e apreciata. Haideti sa le aratam cat de mult ne plac minunatiile lucrate de ei si sa le rasplatim efortul cu o excursie de neuitat!” (Cristina Balaban, vicepresedinte Asociatia Benefacto).

 

Ce spune presa locala despre creatiile acestor copilasi: http://www.graiulsalajului.ro/index.php?cmd=articol&idart=27725

 

Despre Asociatia Benefacto

Totul a inceput cu un mail intre prieteni. Si e-mailul a circulat si a circulat… Si a atins sufleteste zeci de prieteni, a facut noi prieteni, a mobilizat colegi, si colegii au mobilizat prieteni, totul pentru ei: copiii de la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei, judetul Salaj. Din lipsa de fonduri, copiii primesc scutece de unica folosinta o data pe saptamana, in restul timpului fiind schimbati cu scutece din panza, care sunt spalate. Acestea sunt extrem de incomfortabile si  le provoaca rani. Cu ajutorul acestor prieteni minunati, din 2010 asiguram scutece de unica folosinta, hainute, incaltaminte si jucarii pentru acesti copii.

Din pacate situatia copiilor in zona se inrautateste pe fondul situatiei sociale si economice existente. In centrul de la Cehu sunt acum 102 copii, din toate grupele de  varsta.  Dintre ei, acum sunt 45 de copii cu varsta sub 4 ani (comparativ cu 20- in 2010). Speram ca macar o parte din acesti copii sa ajunga cat mai curand la asistenti maternali asa cum prevede legea. Pana atunci, noi incercam sa le facem acestor copii viata un pic mai buna.

De aceea, de curand am infiintat Asociatia Benefacto,  ca forma organizata de ajutor a copiilor abandonati din Centru de Plasament Cehu Silvaniei, dar si ca platforma  pentru alte proiecte viitoare dedicate copiilor abandonati sau defavorizati.

Mai multe despre Asociatia Benefacto: http://benefacto.ro/

Pentru donatii prin banca :

Asociatia Benefacto

RO46 VBBU 2511 MA13 7496 2701

Volksbank – Bd.Timisoara

CIF: 30104950

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU