GOKID este alături de poporul ucrainean

GOKID susține poporul vecin ucrainean în aceste momente de încercare, în care femeile și copiii sunt nevoiți să ia calea exilului, iar bărbații să se înarmeze pentru a-și apăra țara, să-și sacrifice viețile pentru ca națiunea să-și păstreze dreptul de a-și decide soarta.

Acum, când un regim oligarhic însetat de putere a ales să invadeze Ucraina și să atace ținte civile, suntem alături de comunitatea internațională care ajută populația Ucrainei și susține impunerea de sancțiuni pentru regimul de la Moscova. Suntem convinși că presiunea exercitată va da rezultate și îi va ajuta chiar și pe cetățenii ruși care ies acum în stradă pentru a protesta împotriva războiului.

Susținem de asemenea inițiativa organizației Crucea Roșie România, în efortul de a strânge fonduri pentru cei afectați direct de acest război. Dacă vreți să susțineți această cauză, puteți dona în conturile Crucii Roșii (mai jos) sau pe site-ul www.crucearosie.ro.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar “Umanitatea nu are granițe”. Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100  (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

”În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civila care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie.Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română, este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

În completarea acestor activități, Crucea Roșie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziție de autoritățile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial și serviciu de restabilire a legăturilor de familie.” crucearosie.ro

Împreună alături de poporul ucrainean!

Războiul – este atunci când pentru interesele altora mor cei nevinovați.
Winston Churchill

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU