Gradinitele Arc-en-Ciel. 20 de ani de activitate

Gradinitele “Arc-en-Ciel”, localizate in sector 1 si sector 2 Bucuresti acreditate de Ministerul Educatiei si asociate UNESCO, au inaugurat, in sistemul de invatamant romanesc, predarea timpurie a celor trei limbi straine – engleza, franceza, germana, aducand la clasa profesori de specialitate.

copiiPe masura ce copiii au crescut, s-a infiripat ideea continuitatii gradinita – scoala, astfel incat in 1996 a luat fiinta prima clasa I.
Evolutia fireasca a facut ca, o data cu aparitia gimnaziului, acesta sa incorporeze clasele primare si gradinita, formand o singura unitate de invatamant.
Insa notorietatea  Gradinitelor „Arc-en-Ciel” face ca structura nivelului preprimar al scolii sa evolueze continuu, fiind in mod deosebit sustinuta de Asociatia Gradinitele „Arc-en-Ciel”, extrem de activa in promovarea multor proiecte originale, de la Academia Parintilor (Pre)Ocupati, pana la Art(h)é – galeria copiilor si incluzand mai multe proiecte europene.

Metoda de predare a limbilor straine la gradinita

Ca promoter la nivel national al predarii mai multor limbi straine incepand de la varste mici, gradinita particulara „Arc-en-Ciel” a demonstrat, generatie dupa generatie, avantajele acestei abordari asupra evolutiei ulterioare a fiecarui elev in parte. Copiii „Arc-en-Ciel” invata trei limbi straine, franceza, engleza si germana, pe care le continua in acelasi ritm sustinut in clasele primare si gimnaziale ale Scolii Gimnaziale „Anastasia Popescu”. Concursurile locale, nationale si internationale la care elevii de la gradinita si scoala participa in fiecare an, alaturi de spectacolele desfasurate pe diverse scene, precum si proiectele europene in care sunt implicati, demonstreaza masura in care, de la un an la altul, copiii stapanesc tot mai bine structurile limbilor straine studiate, fara sa neglijeze cu nimic limba romana, pe care cautam sa si-o insuseasca si sa o pastreze in cea mai corecta forma.

Echipa didactica

Fiecare grupa de gradinita beneficiaza de indrumarea a 6-8 cadre didactice, toate disciplinele fiind predate de profesori de specialitate. Succesul IMG_20140730_094310sistemului educational este astfel asigurat de buna pregatire si de experienta intregului corp profesoral.
Cadrele didactice sunt titulare ale unitatii de invatamant, ceea ce asigura continuitatea la clase. Un rol deosebit de important il are si personalul didactic-auxiliar, permanent atent la nevoile copiilor care sunt insotiti la toaleta, la gustare, la masa si la somn cu aceeasi  grija, rabdare si competenta cu care ii inconjoara in timpul programului educational.

Spectacole, evenimente si concursuri

Fiecare copil „Arc-en-Ciel” este implicat permanent intr-o serie de manifestari culturale, a caror lista cuprinde: concursuri la nivel prescolar, patru spectacole anuale, urmarind cele patru anotimpuri, Zile ale Usilor Deschise, spectacole tematice la invitatia comisiei UNESCO pentru Romania, organizate si prezentate integral de Gradinitele „Arc-en-Ciel”, concertele grupului vocal „Arc-en-Ciel”, Concursul National de Arte plastice si decorative, Concursul National de Dans – Prietenii Dansului, Gala Prietenii Muzicii, expozitii de pictura, icoane si ceramica.

Dezvoltarea emotionala la gradinita

Dincolo de aspectele legate de aplicarea curriculumului specific prescolar si de atentia acordata educatiei timpurii, obligatorii pentru calitatea oricarui demers educational dirijat catre acest tronson de varsta, echipa de profesori si supraveghetori din Gradinitele „Arc-en-Ciel” creeaza o atmosfera calda, in care fiecare copil se simte protejat si apreciat. Lucrul cu psihologul are loc saptamanal, in cursul orelor de Dezvoltare a Inteligentei Emotionale si capata contur prin intalnirile cu parintii la Academia Parintilor (Pre)Ocupati. Sustinerea copiilor este personalizata si la orele de logopedie, acolo unde este nevoie, ori la intalnirile din cabinetul de psihologie, plin de jocuri si jucarii interesante, unde lacrimile se zvanta ca prin farmec, zambetele reapar si supararea se transforma in veselie. De mare ajutor sunt si reuniunile in care parintii, conducerea  Gradinitelor „Arc-en-Ciel”, cadrele didactice si psihologul nostru cauta impreuna cele mai eficiente solutii pentru diversele probleme ce se pot  ivi in viata copiilor.

Date contact gradinita particulara sector1 si sector 2 Bucuresti Arc-an-Ciel

Locatia: Gradinitele Arc-en-Ciel, sector 1 si sector 2

Adresa: Str. Mitropolit Andrei Saguna nr. 46 A (sector 1), Str. Ion Heliade Radulescu nr. 18 (sector 2)

Telefon: sector 1: 0725 525 593, 0767 061 169; sector 2: 0723 224 247, 0737 518 368

Email: fundatia @sfmaria.ro

Website: www.arc-en-ciel.ro

Persoana de contact: Presedinte – Director general Mona Serbanescu

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU