Imaginarea Orașului.București – Capitală Europeană a Culturii în 2021

Imaginarea Orașului.București – Capitală Europeană a Culturii în 2021

Proiectul lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și este structurat sub forma unei trilogii, în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut. Lansarea oficială a avut loc pe 26 martie 2015, la Hanul Gabroveni.

IMAGINARE | 15 iulie – 31 octombrieA treia parte a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, te invită să te implici direct la transformarea orașului. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare vis, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi. Procesul de candidatură implică o perioadă lungă de timp, eforturi, transformări. Însă pentru asta orașul are nevoie de implicarea ta. Alătură-te #Bucuresti2021 și hai să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul pe care ni-l dorim!

 

De la Memoria și Explorarea la Imaginarea Orașului în anul 2021

București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este proiectul ce lansează oficial candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Gândit sub forma unei trilogii, programul pune Bucureștiul sub microscop, transformându-l atât în cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui în generatori de conținut. Dacă între 18 martie – 15 mai, de-a lungul etapei Memoria Orașului, locuitorii au contribuit cu propriile mărturii și istorii subiective la realizarea hărții cognitiv-afective a Bucureștiului, a doua parte, Explorarea Orașului, ce s-a încheiat pe 15 iulie, a fost o invitație deschisă la descoperirea unui București plin de viață, ale cărui rotițe sunt puse în mișcare de un caleidoscop de evenimente și inițative diverse.

 

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

imaginare bucuresti capitala culturii europene 2021
Această etapă este continuată de partea a treia a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, care se desfășoară între 15 iulie și 31 octombrie. Modul în care Bucureștiul se transformă zi de zi depinde de tine mai mult decât crezi. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi. Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. Această candidatură are în primul rând nevoie de sprijinul tău. Alătură-te #Bucuresti2021 și vino să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul realist din viitor!

 

Concurs de fotografie Bucureștiul Meu

București Optimist e alături de București 2021 în procesul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Împreună, în perioada 14-30 iulie căutăm cei mai buni fotografi necunoscuți ai orașului. Te provocăm să ne trimiți cele mai bune 3 fotografii care surprind Bucureștiul exact așa cum îl vezi și îl simți tu!

Căutăm acele fotografii care ți-au spus ceva încă din momentul în care ai apăsat pe buton. Cele de care te-ai minunat și mai tare când le-ai descărcat în calculator. A venit momentul să le scoți în lume.

Arată-ne cum se vede orașul prin ochii tăi! Trimite-ne fotografiile preferate cu orașul prin wetransfer într-un e-mail cu subiectul Bucureștiul meu la [email protected] și postează-le în social media cu hashtag-urile #bucuresti2021 și #bucurestiulmeu.

Cele mai bune fotografii vor fi premiate. Cristian Vasile aka Igu va juriza toate înscrierile și va decide un top 3. Câștigătorul premiului I va primi o cameră video de acțiune MIO, care îl va ajuta să își cultive pasiunea pentru imagine. Câștigătorii premiilor II și III vor primi câte un print mare (realizat de Cameleo) al fotografiilor câștigătoare, având astfel ocazia să își înfrumusețeze locuințele printr-un landscape bucureștean autentic. În plus, alegerea câștigătorilor va fi explicată în detaliu, așa că vei avea șansa să afli și câteva ponturi profesioniste.

Toate înscrierile eligibile vor fi prezentate în timp real într-o expoziție colectivă la parterul Hanului Gabroveni și vor fi urcate în aplicația București. Album de familie (http://albumdefamilie.bucuresti2021.ro/), ce surprinde transformarea orașului București de-a lungul timpului, sub toate aspectele sale.

 

Miercuri 29 iulie | ora 19:00 | Hanul Gabroveni

Intersecțiile de miercuri

Traversând Bucureștiul și poezia cu Nora Iuga

Moderator: Svetlana Cârstean

Nora locuiește în Titan. „Din fericire zilele vieții mele din Titan, cartierul pe care îl iubesc infinit mai mult decât Charlottenburg-ul, «Bezirk»-ul marii burghezii berlineze, sunt mai pline de surprize decât cele petrecute în capitala Germaniei.” Nora, plimbându-se prin Buenos Aires, a avut impresia că regăsește Bucureștiul copilăriei ei, aceeași lumină, aceiași domni eleganți care citesc dimineața ziarele, în timp ce băieții le lustruiesc pantofii pe marginea străzii, aceiași tineri îndrăgostiți, ea cu brațul petrecut după talia lui.

Ultima întâlnire de dinainte de vacanța de o lună a Intersecțiilor de miercuri îți oferă o călătorie prin Bucureștiul poetic, în compania prețioasă a scriitoarei Nora Iuga.

 

Vineri 31 iulie | ora 19:00 | Hanul Gabroveni

Încheierea concursului foto București 2021 și București Optimist

Fii alături de noi vineri, 31 iulie, când vom marca încheierea concursului foto Bucureștiul Meu. printr-o expoziție pop-up cu fotografiile înscrise în concurs și prin desemnarea câștigătorilor camerei video de acțiune MIO și ai celor două printuri de dimensiuni mari oferite de Cameleo. Organizat de București 2021 împreună cu București Optimist – vernisajul concursului Bucureștiul Meu se va încheia printr-o întâlnire cu Cristian Vasile aka Igu de la București Optimist, care va povesti despre cum se reflectă capitala în spatele lentilei aparatului foto.

Vă așteptăm pe toți cei care v-ați înscris instantaneele cu locurile voastre dragi în competiția care desemnează cei mai buni fotografi necunoscuți ai momentului, dar și pe cei care își doresc să vadă Bucureștiul prin ochii celor care îl locuiesc.

 

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuit.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU