În scaun cu rotile la numai un an. Povestea inspirantă a parinţilor care şi-au luat soarta în mână

Diagnosticată la numai 4 luni cu cancer, Evelyn este o fetiță din Statele Unite de numai un an și o lună, paralizată de la brațe în jos. Aceasta este povestea simplă dar inspirantă a părinților ei, care nu au găsit scaun cu rotile pentru ea așa că au fost nevoiți să construiască unul. ?

În timp ce alți bebeluși se târăsc sau pășesc nesigur, un copilaș de doar 13 luni face slalomuri prin casă într-un scăunel cu roți construit chiar de tatăl său, cu instrucțiuni luate de pe Pinterest.

Parents use Bumbo chair to build baby wheelchairUnstoppable! WATCH: When they couldn’t find a wheelchair for their baby, these parents built their own. http://on.today.com/2bS6w6W

Posted by TODAY Parents on Monday, August 29, 2016

 

Lui Evelyn i-a luat ceva timp până a învățat cum să manevreze scaunul.

“La început copiii se târăsc, se deplasează înapoi, apoi înainte și abia la urmă invaţă cum să schimbe direcția. La fel a fost și pentru ea, într-o zi pur și simplu a prins ideea”, spune mama lui Evelyn, Kimberly Moore.

“A trebuit să aruncăm în mijlocul camerei de zi o bucată de lemn pentru a crea o denivelare care să îi domolească avântul, pur și simplu zbura.”

Paralizia lui Evelyn provine de la un cancer diagnosticat un control de rutină când avea nu mai mult de 4 luni. Medicii au recomandat teste după ce au constatat că șoldurile erau prea largi.

În scaun cu rotile la numai un an. O poveste inspirantă
today.com

Cancerul a atacat coloana vertebrală a fetiței și s-a agățat de un plăman și de inimă. Evelyn a fost nevoită să treacă prin opt runde de chimioterapie și a rămas paralizată de la brațe în jos.

Din cauza vârstei și a înălțimii lui Evelyn, iniţial medicii le-au spus părinților că nu vor găsi un scaun cu roțile potrivit pentru incă câțiva ani, timp în care copilul ar fi urmat să se târască pus și simplu.

Dar Moore a găsit pe internet o fotografie a unui scaun cu roțile personalizat, făcut de un alt tătic cu ajutorul unui scaun Bumbo din cauciuc, un tocător din lemn, roți de mobilă și o pereche de cauciucuri de bicicletă de copii.

“I l-am arătat soțului meu și l-am întrebat dacă nu am putea să facem și noi un asemenea scaun”. Mama lui Evelyn lucrează că organizator de evenimente iar soțul ei este mecanic. Nu aveau experiență în astfel de proiecte. La început se uitau unul la celălalt și nu își puțeau închipui cum vor pune piesele cap la cap. Dar motivația și-a spus cuvântul: în două zile scaunul era gata!

În scaun cu rotile la numai un an. O poveste inspirantă
today.com

Evelyn a a fost în remisie în ultimele două luni, timp în care părintii ei au încercat să se obișnuiască cu noua…normalitate.

Moore a petrecut opt luni în spital alături de fetița ei, luptându-se cu depresia și anxietatea. Reacția oamenilor la povestea scaunului construit de ei le-a dat însă putere să continue lupta.

În scaun cu rotile la numai un an. O poveste inspirantă
today.com

“A fost extrem de emoționant să primim atât de multe mesaje pline de căldură pentru Evelyn și scaun și pentru felul în care se deplasează.” 

Evelyn a trebuit să reînvețe aproape totul, dar s-a adaptat rapid la nouă ei mobilitate.

“Suntem doar părinți care încerca să ofere propriului copil unelte pentru a fi… copil” spune Moore.

 

Ne dorim să avem o viață normală, asta e tot ce vrem.

Sursa: today.com

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU