Infectiile urinare la copii

Infectiile urinare la copii. Simptome si tratamente

Infectia urinara este o problema frecventa la copii, ce consta in afectarea vezicii urinare, a rinichilor, a ureterelor sau a uretrei in urma actiunii patogene a anumitor bacterii. Astfel de probleme se depasesc usor daca sunt combatute la timp. Netratate insa pot cauza lezarea permanenta a rinichilor si, implicit, probleme grave precum hipertensiune, reducerea functiilor organului afectat sau insuficienta renala.

Infectiile apar cel mai frecvent la nivelul vezicii urinare, caz in care se numesc cistite, si al rinichilor, denumite si pielonefrite. Pe langa acestea exista si alte tipuri de infectii urinare: cu localizare nedeterminata si bacteriurie asimptomatica, atunci cand in urina se afla o cantitate semnificativa de bacterii dar nu exista manifestari de infectie urinara.

Fetele au sensibilitate crescuta la infectii urinare

Infectiile urinare sunt mai frecvente la copiii cu varste mici, in special la fete. De exemplu, aproximativ 2% dintre baietii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani vor suferi de cel putin o infectie urinara, in timp ce, in cazul fetelor, valorile statistice depasesc 8%.

Infectiile urinare in copilarie sunt cauzate cel mai adesea de contaminarea uretrei cu bacterii de la nivelul pielii, din zonele apropiate. De aceea, se impune o atentie deosebita in toaletarea si igienizarea acestei regiuni, pentru o curatire corecta si completa. De asemenea, este necesara o atentie deosebita in alegerea produselor folosite pentru aceasta. Cu cat sapunurile sau gelurile de dus sunt mai puternice, cu atat mai mult exista riscul ca acestea sa provoace iritarea uretrei, cauzand astfel aparitia infectiilor urinare. O alta sursa a infectiilor urinare este patrunderea bacteriilor din sange sau din sistemul limfatic in tractul urinar. Diverse probleme de structura sau de functionare a tractului urinar sunt de asemenea posibile cauze ale infectiilor urinare la copii. De exemplu, constipatia sau golirea incompleta a vezicii urinare duc la inmultirea bacteriilor in urina si, implicit, la infectii urinare.

Febra fara alte simptome

In aproximativ jumatate din cazurile in care febra nu este insotita si de alte simptome s-a dovedit a fi vorba despre o infectie urinara. Uneori febra este singurul simptom, alteori insa copiii au o stare accentuata de iritabilitate, nu au pofta de mancare si inregistreaza o scadere a ritmului de crestere in greutate.

Simptomele caracteristice infectiilor urinare sunt insa la nivel urologic. Copiii plang in timpul urinarii din cauza durerii resimtite, iar urina este tulbure si are un miros alterat. De asemenea, senzatia de urinare, de vezica plina, este mai frecventa decat de ar fi normal si nu dispare nici dupa golirea acesteia. Iar probleme pot evolua chiar pana la stadiul de incontinenta urinara si sangerare in timpul mictionarii. Infectia urinara are si manifestari digestive, precum dureri in abdomenul inferior, varsaturi si diaree.

Infectiile de tract urinar nu sunt contagioase si nu prezinta riscul de a se transmite si celorlalti membrii ai familiei, insa trebuie tratate cu maxima seriozitate din cauza potentialului ridicat de recurenta.

Imunitate cu ajutorul colostrului si probioticelor

Colostrum_with_ProbioticsColostrum plus Probiotics, de la Secom®, este un produs pentru copii 100% natural eficient impotriva infectiilor urinare. Colostrum plus Probiotics,logo_pediatrie_12 de la Secom®, este singura formula pentru echilibrarea imunitatii si imbunatatirea functiilor sistemului digestiv care asociaza colostrul si probiotice. Produsul contine de asemenea adaos de prebiotice FOS pentru a sustine actiunea probioticelor pana la nivelul intestinului gros. Colostrum plus Probiotics are rol antibacterian, antiviral, antimicotic si antiparazitar si este un bun ajutor pentru functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, acesta contribuie la dezvoltarea si protejarea florei intestinale benefice pentru reducerea constipatiei, indigestiilor, balonarilor si colicilor. Colostrum plus Probiotics contribuie si la reducerea efectelor negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi. Produsul are gust natural de fructe, indragit de copii si ajunge pana la 50 de zile de administrare.Logo SNPCAR

In portofoliul Secom® se afla o linie completa de produse naturale pentru sanatatea copiilor. Acestea sunt dezvoltate de medici pediatri special pentru copii si se prezinta sub forme usor de administrat. Mai multe informatii despre acestea, precum si despre cele peste 180 de produse pentru adulti, sunt disponibile pe www.secom.ro sau prin Telverde Secom®: 0800 873 266. De asemenea, pagina de Facebook a companiei este de asemenea mereu disponibila cu informatii utile si concursuri.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU