Inseamnă ca am fost o învatatoare buna, nu, mama? / Scoala isi bate joc de copiii nostri / Telefoanele in timpul orelor. Ultimele stiri din educatie si invatamant.

Ultimele stiri din educatie, articole interesante aparute in presa online din Romania in ultimele zile. Titluri: Inseamnă ca am fost o învatatoare buna, nu, mama? / Scoala isi bate joc de copiii nostri / Telefoanele in timpul orelor.

„Înseamnă că am fost o învăţătoare bună, nu, mamă?”

Tatăl meu, la 64 de ani, predă geografia la şcoala generală din Fieni, Dâmboviţa. În 2017, când se va pensiona, va avea 44 de ani lucraţi în învăţământ. Mama, pensionară din 2014, a fost învăţătoare 41 de ani. Amândoi şi-au petrecut viaţa în şcoală şi, o spun fără ocolişuri, au fost genul de dascăli care şi-au iubit meseria, în ciuda multor lipsuri. Generaţii de foşti elevi pot confirma oricând cele spuse aici. Inclusiv acum, primesc telefoane sau vizite de la persoane care au trecut prin „mâinile” lor în urmă cu decenii. Mama îmi spune mândră că, de ziua de naştere, a sunat-o X, care este director nu ştiu unde, sau că Y, care s-a mutat în Spania de ani de zile, când s-a întors în ţară, a vrut neapărat să-i facă o vizită „doamnei învăţătoare”. Acum câteva zile mi-a zis iar că, de 8 Martie, zece elevi din ultima ei clasă, ajunşi într-a VIII-a, au venit să o vadă şi i-au adus o cutie cu bomboane şi un buchet cu flori.

„Înseamnă că am fost o învăţătoare bună, nu, mamă?” mă întreabă glumind, dar în spatele cuvintelor depistez de fiecare dată emoţia ascunsă.

Din păcate, cei ca mama şi tatăl meu fac parte dintr-o generaţie pe cale de dispariţie, aparţin unor vremuri când între elev şi dascăl se crea o legătură puternică, ce dăinuia aproape permanent…

Asistăm la o degradare continuă a respectului elevului faţă de profesor, care îşi îngăduie să-l ia peste picior într-o manieră intolerabilă, la o proliferare a semianalfabetismului în rândurile celor tineri şi, în general, la un interes tot mai scăzut faţă de şcoală. Asta, ca să nu mai pomenim de nenumăratele „reforme” din educaţie care i-au bulversat pe dascăli şi pe părinţi în egală măsură.

Citeste tot articolul pe republica.ro


 

Şcoala îşi bate joc de copiii noştri

Întâmplarea face să mă roage un prieten să văd cum se descurcă la matematică fata sa de clasa a V-a. M-am luat cu mâinile de cap! Clasa a V-a este o etapă tranzitorie, de la şcoala primară la gimnaziu, când elevii trebuie să se obişnuiască cu o nouă structură, cu mai mulţi profesori, cu mai multe discipline. Unii nu stăpânesc încă tabla înmulţirii şi în clasa a V-a sunt obligaţi să se ocupe de fracţii ireductibile!

Toate observaţiile şi reproşurile grupului de inovare curriculară se dovedesc actuale şi adevărate la milimetru. Voi da exemple din matematică, dar sunt convins că şi la celelalte materii situaţia este asemănătoare.

Exemplele sunt luate din Manualul de Matematică de clasa a V-a, autori Mariana Miţea şi Alina Birta, precum şi din culegerea de matematică de clasa a V-a, Clubul Matematicienilor, exerciţii cerute la clasă de mulţi profesori!

Iată câteva exerciţii din manualul de clasa a V-a şi din culegere, cerute de unii profesori, exerciţii cel mult de olimpiadă, care agresează pur şi simplu copiii obişnuiţi. Îi sperie, nu învaţă nici ce ar putea învăţa în mod normal, le induce ideea că nu sunt buni la matematică şi renunţă să mai înveţe…

scoala isi bate joc de copiii nostri

Citeste tot articolul pe adevarul.ro


Vezi si:

Este posibila disciplina fara pedepse in zilele noastre? Interviu cu Anca Iordache, Trainer Aware Parenting

10 alimente de evitat in dieta sanatoasa a copilului si alternative la acestea

Toate evenimentele pentru copii de saptamana asta


 

Ce solutie au gasit profesorii pentru a se asigura ca elevii nu mai folosesc telefoanele in timpul orelor

Pentru ca au observat ca elevii folosesc tot mai mult telefoanele mobile in timpul orelor, chiar si la teze si lucrari, fie pentru a socializa, fie pentru a se inspira de pe internet si a obtine note mai mari, un grup de profesori din Timisoara au gasit o solutie pentru a evita aceste practici.

Cei mai multi elevi sunt tentati sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs si nu mai sunt atenti la profesori. Acestia trimit sms-uri, stau pe retele de socializare sau se joaca. Mai mult decat atat, telefoanele mobile ii ajuta sa caute informatii pe internet si sa obtina note mai mari la teze si lucrari.

Profesorii Liceului Sportiv din Timisoara i-au dus pe elevi intr-o vizita educationala la inchisoare si de acolo s-au inspirat si au gasit un concept care ii impiedica pe cei mici sa mai foloseasca telefoanele mobile in timpul cursurilor.

La inceputul fiecarei ore, elevii sunt obligati sa isi lase telefoanele pe o masa special amenajata, in dreptul biletelului cu numele lor, avand acces la acesta doar pe timpul pauzei…

Citeste articolul pe portalinvatamant.ro

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU