KINOdiseea. Maestrul Victor Rebengiuc se intâlnește cu copiii

La KINOdiseea renumiți actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri și monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei

afis

KINOdiseea este singurul eveniment unde cei mici au ocazia să urmarescă filme educative și inspiraționale din întreaga lume.

Curiozitatea, imaginația și creativitatea copiilor sunt provocate și răsplatite la ateliere de educație audiovizuală și în cadrul întalnilor cu profesioniști din domeniul cinematografiei.

Între 15-20 noiembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiți actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri și monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Pe langă proiecțiile filmelor din secțiunile Competiție și Retrospectivă, entuziaștii vor avea ocazia să întalnească profesioniști din lumea filmului, atât din România, cât și de pe alte meleaguri și să participe la ateliere și sesiuni de intrebări și răspunsuri cu echipele de filmare.

Cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoțiile primului rol, despre prima experiență la cinema și despre viata de actor. Actrița Ada Condeescu, cunoscută pentru rolul din Eu când vreau să fluier, fluier (regia Florin Serban), premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin in 2010 și pentru interpretarea din Loverboy (regia Catalin Mitulescu), rol ce i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, va fi gazda atelierului de actorie.

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat precum cele pentru filmele Star Wars si Star Trek. Richard Spur, directorul de imagine al filmului Fierarul din Woodham, filmul cehesc din competiție, va susține atelierul de imagine de film, Stefan Tatu le va arăta copiilor cum să filmeze și să monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate, cum se realizează scenografia unui film. Pe langă acestea, copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu, ateliere de reciclare creativă, susținute de trainerii Creative Arts, unde vor construi din materiale reciclate, dragoni, bărci de vikingi și crocodili, workshop de desene manga, de improvizație și origami.

La finalul proiecțiilor, cei din sală se vor putea întalni și discuta cu echipa de filmare a filmului Fierarul din Woodham, cu Gregor Bauer și Valerie Samalova, cei doi copii protagoniști, cu directorul de imagine Richard Spur și cu producătoarea Katerina Spurova. Pe covorul roșu vor mai păși, anul acesta, actrița Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și regizorul Stephan Apelgren, care îi vor intalni pe cei mici la filmul suedez Eskil si Trinidad. Producătorul Vladimir Esinov va participa la Q&A-ul de la finalul proiecției Pe cuvânt de pionier, filmul care deschide ediția aniversară de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

KINOdiseea aduce cincisprezece filme inspiraționale și educative, nouă in competiție, unul în afara selecției oficiale și cinci in retrospectivă. Spotul de promovare poate fi accesat la http://bit.ly/1b8Ltbd. Mai multe informații despre filme, trailerele și programul complet al festivalului și atelierelor pe site-ul http://www.kinodiseea.ro. Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba română și se adresează atât copiilor între 6 si 14 ani, cadrelor didactice, părinților și bunicilor, cât și iubitorilor de film în general.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaționale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, Internațional Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numarul 30 și Cine-Jeune de l’Aisne, ediția 31. Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU