Mami, tati, ma auziti ? – Jacques Salome

Mami, tati, ma auziti ? de Jacques Salome

mami tati ma auziti"Pentru noi, parintii sau adultii care traim alaturi de un copil sau il insotim pe drumul vietii, provocarea consta in a-i permite sa realizeze actul cel mai dureros pentru fiecare, acela de a creste si de a se diferentia de noi. Il autorizam astfel sa ne paraseasca, sa se desparta de noi, sa se indeparteze, pentru a intampina riscurile si minunile vietii."

Si deoarece conteaza atat de mult felul in care ne sprijinim copilul sa creasca, e foarte important sa ne intelegem copilul, sa-i descifram gesturile, simbolizarile, comportamentele, limbajele caci copilul are o nevoie enorma de a comunica cu parintii, de a fi inteles si sustinut. Multe dintre angoasele pe care le traieste sunt legate de ceea ce se intampla in familie, de relatiile dintre membrii familiei, de obiceiurile parintilor si de modul in care au fost crescuti insisi parintii. Cine s-ar fi gandit ca ar fi posibila o legatura intre cearta parintilor si entorsa copilului ? Ei bine, Jacques Salome ne invata sa vedem si astfel de legaturi simbolice sau somatizari dupa cum le denumeste.

"Ma adresez tuturor celor care isi asuma responsabilitatea de a actiona personal si imediat, in vederea imbunatatirii relatiilor cu ei insisi si cu cei din jur.
Sa comunicam mai bine pentru a fi mai buni…
Sa fim mai buni pentru a trai mai bine…
Sa traim mai bine nu doar pentru a supravietui…
Pentru a obtine bucuria vietii si respectul fata de sine."
Jacques Salomé

De unde puteti cumpara cartea ? Click aici.

Tip selectie: Pe incercate

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU