Massif 2023 la Poiana Brașov. Cel mai mare festival muzical european dintr-o stațiune montană

03-05 Martie 2023
Brasov

MASSIF, cel mai mare festival muzical european dintr-o stațiune montană, se va desfășura în acest weekend în Poiana Brașov. 100 de artiști sunt invitați să cânte și să mixeze pe cele 6 scene. Sunt așteptați 35.000 de participanți, în cele 3 zile ale festivalului.

Organizatorii, împreună cu Primăria Brașov, Poliția Rutieră și RATBV au pregătit un plan de mobilitate pentru Poiana Brașov care pune accent pe transportul public în comun și pe cel asigurat de taxi și firmele de ridesharing, în speranța de a convinge publicul să renunțe la a se deplasa cu mașina personală către Poiană.

Vezi detaliile privind accesul la festival și în Poiana Brașov:

100 de artiști sunt invitați să cânte și să mixeze pe cele 6 scene. Sunt așteptați 35.000 de participanți, în cele 3 zile ale festivalului

Organizatorii Massif și reprezentanții autorităților publice (Primăria Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție, Gruparea de Jandarmi  Mobilă ,,Burebista” Brașov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență) au prezentat astăzi detaliile celui mai mare eveniment muzical și de entertainment din Europa, organizat într-o stațiune montană – MASSIF 2023. Pe lângă detaliile legate de invitații care vor susține concerte sau vor mixa în cele 3 zile, organizatorii au prezentat și informațiile legate de accesul spre Poiana Brașov în perioada desfășurării festivalului.

Conform organizatorilor, Festivalul Massif va fi o producție gigant, nemaiîntâlnită într-o stațiune montană la nivel european. Vor fi 35.000 de participanți pe parcursul celor trei zile de festival, 100 de artiști pe 6 scene – trei în interiorul festivalului, dintre care două acoperite, cea mare outdoor și alte trei scene la apres-ski-urile partenere din stațiunea Poiana Brașov.

,,Avem headlineri care sunt la cele mai mari festivaluri din lume, avem Dimitri Vegas, avem Nicky Romero, Morten, Quintino, precum și un artist nou lansat, care are peste 1,2 miliarde de streamuri topic, în premieră în România, și mulți alți artiști de specialitate, pe genuri muzicale mai puțin cunoscute, la scenele secundare. Avem câteva atracții speciale, inclusiv zbor cu parapanta și ulterior ski. Acum, evident, în funcție de condițiile meteo, acest lucru va fi sau nu posibil. Avem o competiție organizată de unul dintre parteneri, cu un fel de free-run contest pe pârtii și premierea și festivitatea în cadrul festivalului. Mai avem și elicoptere care vor aduce unii participanți de la București, sunt practic activări ale unor parteneri. Și în perimetrul festivalului experiențele variază foarte mult în funcție de gusturi, adică avem și experiențe culinare deosebite, fiind și un streetfood integrat în perimetrul festivalului, dar și la nivel de distracție, interacțiuni, giveaway-uri și alte alte mici atracții”, a precizat Bogdan Rădulescu, unul dintre organizatorii Massif.

Organizatorii Massif recomandă călătoria cu autobuzul, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival.

Mijloacele de transport în comun care vor circula pe ruta Brașov – Poiana Brașov vor sosi la o frecvență de aproximativ 10 minute, în intervalul orar 08:00 – 23:30, pentru a facilita accesul la festival. Liniile disponibile din Brașov sunt următoarele:

Linia 20 (Livada Poștei – Poiana Brașov)

De vineri – 3 martie și până duminică – 5 martie 2023: numărul de autobuze de pe linia 20 (Livada Poștei – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 9 minute, în intervalul orar 11.00 – 20.00 o trecere prin stație la fiecare 6 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 9 minute.

Linia 100 (Gara CFR Brașov – Poiana Brașov)

Autobuzele de pe linia 100 vor circula pe traseul Gara CFR Brașov – Terminal Poiana Brașov/parcarea mare, fără a mai ajunge până la Telecabina Poiana Brașov. În aceste trei zile numărul de autobuze de pe linia 100 (Gara CFR Brașov – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 13 minute, în intervalul orar 11.00 -20.00 o trecere prin stație la fiecare 9 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 13 minute.

Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din fața sediului AJOFM, va fi amenajată o stație provizorie, doar pentru sensul de urcare spre Poiana.

Linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină)

Numărul de autobuze de pe linia 60 va fi crescut pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 23.30 o frecvență de 5 minute.

A doua opțiune de transport pentru cei care și-au asigurat participarea la prima ediție Massif este via Râșnov. Dacă sunt cazați în oraș sau în vecinătatea lui, participanții pot ajunge în Poiana Brașov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 – 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râșnov.

Participanții pot ajunge cu mașina personală până la zona special amenajată Park & Ride din Râșnov, care dispune de un număr limitat de locuri de parcare, iar apoi pot continua călătoria cu autobuzul, direct în inima festivalului.

Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiană de la ora 22:00.

Traseele speciale pentru plecarea de la festival către Brașov, comunicate de organizatori și autorități, sunt:

  • Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj
  • Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul
  • Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn
  • Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Stadionul Municipal
  • Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua
  • Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii
  • Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Timiș-Triaj
  • Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței
  • Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Pietrele lui Solomon.

Toate aceste autobuze vor opri în toate stațiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în stațiile de pe traseul urban urmat în Municipiul Brașov. Cei care doresc să ajungă în Râșnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Brașov, către terminalul Park & Ride.

334251713_1127379831993962_1726903462483205023_n (1)

Detalii Eveniment

Perioada:
03-05 Martie 2023

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL