Micile Vedete românești la Cannes 2014

Filmele de scurtmetraj pentru copii „Aventurile Micilor Vedete în parc” și „Micile Vedete descoperă secretul magneților”au fost selecționate pentru participarea la Festivalul de Film de la Cannes 2014

Foto 1, Film copii Aventurile Micilor Vedete in parcDouă producții ale Școlii românești de film pentru copii „Micile Vedete”, care îi au în rolurile principale pe absolvenții Școlii, au fost selecționate pentru participarea la Festivalul de Film de la Cannes 2014, la secțiunile Short Film Corner și Romanian Short Waves. Talentații copii români rescriu istoria filmului românesc pentru copii, fiindcă este a treia oară când vor fi prezenți pe covorul roșu al rivierei franceze, după succesele din 2011 și, respectiv, 2012, cu filmele din seria educativă „Aventurile Micilor Vedete”.

Pelicula „Aventurile Micilor Vedete în parc” tratează tematica protejării mediului înconjurator și prezintă o poveste parcă ruptă din realitate. În locul unui parc dintr-un cartier de locuințe din București, se aprobă construirea unui mare centru comercial. Întâmplător sau nu, tocmai în acest parc se află singurul loc de joacă pentru copii, iar aceștia se decid să nu stea nepăsători, ba din contră, să rezolve situația așa cum știu ei mai bine: apelează la Anisia, fetița care a fugit de acasă în căutarea aventurii.

Cel de-al doilea film participant anul acesta la celebrul Festival de la Cannes este un alt episod din seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetiță care a fugit de acasă din dorința de a scăpa de sfaturile nesfârșite ale mamei, se reîntoarce la școală, unde încearcă să pătrundă neobservată la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. Din păcate pentru ea, este reținută de profesoară și forțată să ramână la ora de fizică. Nereușind să se integreze în clasă, unde copiii râd de hainele ei murdare și de cunoștințele limitate, Anisia începe să facă propriile experimente cu … magneți.

Ariana Pendiuc, regizoarea filmelor a declarat: „Este o bucurie imensă pentru toți. Pentru partenerii noștri, Primăria Sectorului 6 și Primăria Sectorului 1, copii, părinți și echipa de producție. De fapt, alături de directorul de imagine, Cosmin Croitoru și producătorul, Ema Pendiuc (actriță în filmul „Micile Vedete descoperă secretul magneților”) suntem aceeași echipă de tineri cineaști care din 2010 încoace am avut 4 participări cu filmele noastre la acest prestigios festival. În 2010, am fost prima oară cu filmul „Magda”, în 2011, cu producțiile „Micile vedete la școală” și „Semnul Timpului”, iar în 2012, cu „Micile vedete la țară”.Foto 2 Film copii Aventurile Micilor Vedete in parc

Școala „Micile Vedete” este prima Școală de Film și Televiziune pentru Copii din România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind cursuri axate pe 3 discipline: tehnică de filmare, interpretare și dicție, indispensabile unor viitori profesioniști în film și televiziune. La aproape 4 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, se mândrește cu un portofoliu de 17 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, cu sute de copii instruiți și peste 30 de apariții ale Micilor Vedete în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați website-ul nostru, www.micilevedete.ro, pagina noastră de Facebook, https://www.facebook.com/pages/Scoala-de-Film-si-Televiziune-Micile-Vedete/115967548456228 și, de asemenea, să urmăriți trailerele celor două filme: „Aventurile Micilor Vedete în parc”, http://www.micilevedete.ro/filme/aventurile-micilor-vedete-in-parc-2013/, și „Micile Vedete descoperă secretul magneților”, http://www.micilevedete.ro/filme/micile-vedete-descopera-secretul-magnetilor-2013/.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU