Mindstorm EV3®, atelierul de creatie si programare roboti

Atelierul de Robotica Mindstorm EV3® combina constructiile Lego® cu soft-ul si activitatile curiculare, copiii construiesc, programeaza si controleaza roboti.

Intr-o lume din ce in ce mai dinamica si orientata spre stiinta si tehnologie, abilitatea de a rezolva probleme prin gasirea de solutii noi devine din ce in ce mai importanta, impreuna cu dezvoltarea abilitatilor de gandire creativa, colaborare si comunicare.

Invatarea in secolul 21 presupune oferirea de oportunitati de a experimenta lucrurile din jur ca o forma de rezolvare a problemelor, dezvoltand in acelasi timp abilitatile de gandirea creativa, munca in echipa si comunicarea.

Viitorul consta nu doar in abilitatea de a folosi tehnologia, dar si in a crea noua tehnologie. Pentru a intelege robotica, copii trebuie sa invete si programarea iar dezvoltarea continua a tehnologiei evidentiaza importanta invatarii roboticii de la varsta scolara.

Cursurile noastre ajuta studentii sa descopere elementele de stiinta si tehnologie intr-un mod distractiv si practic, dar in acelasi timp sa isi dezvolte increderea de sine precum si abilitati de viata esentiale. Astfel, procesul de invatare devine distractiv, iar joaca se transforma in asimilarea de noi cunostiinte.

Atelierul de Robotica Mindstorm EV3® combina constructiile Lego® cu soft-ul si activitatile curiculare, copiii pot construi, programa si controla roboti, bazandu-se pe tehnologia roboticii din viata reala. Aceste ateliere permit descoperirea elementelor de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica intr-un mod distractiv, practic si atragator.

Rezolvand provocarile roboticii, copii vor programa, testa si modifica instructiuni dintr-o varietate de comportamente ale robotilor pentru a indeplini diverse activitati, folosind senzori, motoare si unitati inteligente precum si un soft de programare cu o interfata usor de retinut. Setul contine o multitudine de senzori – senzorul de ultrasunete, senzorul de culoare, senzorul de atingere, motoare si o unitate inteligenta, fiecare cu mai multe functii si posibilitati de programare, cu ajutorul carora robotul poate fi programat sa indeplineasca diverse activitati inspirate din viata reala.

Arii curiculare la Atelierul de Robotica Mindstorm EV3®

 1. Robotica
 2. Programare
 3. Stiinta si tehnologie
 4. Inginerie
 5. Proiectare

Obiective urmarite la Atelierul de Robotica Mindstorm EV3®

 • dezvoltarea de solutii
 • intelegerea si asimilarea conceptelor de codificare si programare
 • selectare, construire, testare, evaluare
 • brainstorming pentru gasirea de solutii alternative
 • experiente practice cu senzori, motoare si unitati inteligente
 • utilizarea dispozitivelor de input si output
 • conceperea unui set de instructiuni secventiale intre cauza si efect
 • dezvoltarea gandirii secventiale si a gandirii computationale
 • munca in echipa

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Va asteptam la atelierul de Robotica Mindstorm EV3® pentru o experienta educationala inedita, inovatoare si distractiva.

 • Recomandat elevilor de 10 -14 ani
 • Durata unui atelier: 120 min si se desfasoara pe parcursul a 8 saptamani
 • Pret: 350 lei/4 sedinte
 • Nr. maxim participanti: 12 copii/grupa
 • Locatia: Str. Frederic Chopin nr.2, Sector 1, Bucuresti

Inscrieri si detalii ateliere de robotica si constructii EduBricks


 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU