Mișcare și dans pentru părinți și copii | 0-6 ani | Mima Muzica

Sâmbătă 05 Iunie 2021
București

Copiii devin curioși atunci când adulţii sunt interesaţi şi implicați în ceea ce fac. MIMA Muzica propune un nou program în care părinții participă împreună cu cei mici, Mișcare și dans pentru părinti și copii.

Vom dansa în cerc, apoi pe linii, apoi răspândiți prin sală. Vom sări, ne vom rula pe podea, ne vom întinde, vom respira împreună şi vom învăța să ne păstrăm calmul în mijlocul furtunii.

La clasă sunt invitaţi părinţi, bunici şi alţi adulţi care au în grijă copii, nepoţi, prieteni mici. Recomandăm întâlnirile copiilor de la 0 până la 5 sau 6 ani. Dacă sunt mai măricei și vor să vină sunt bineveniți.

Clasa va fi ghidată de 2 facilitatori care vor propune exerciții şi vor susține spaţiul. Adulţii sunt invitaţi să danseze şi să se mişte în primul rând pentru ei înșiși, copiii le vor urma exemplul.

>> Înscriere:

Pentru a putea participa vă rugăm să vă înscrieți în prealabil pe site-ul M.I.M.A: https://mimamuzica.ro/educatie-muzicala/mima-bucuresti/miscare-creativa-bucuresti/

Atelierele de Mis̗care s̗i dans pentru părint̗i s̗i copii vor avea loc în fiecare sâmbătă, la ora 16.00, la MIMA Muzica Bucures̗ti

  • Durata atelierului: 40 de minute
  • Vârsta: de la 0 la 6 ani
  • Număr maxim de participanți: 6 perechi părinte-copil
  • Coordonatori ateliere: Alexandra Bălășoiu și Virginia Negru asitate de Oana Băluţă
  • Unde? MIMA Muzica, Calea Griviței 6, București
Despre coordonatori:

Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordonează inițiativa Indie Box, fiind responsabilă de planificarea și implementarea principalelor programe și proiecte desfășurate sub această umbrelă: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019).

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu plăcere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. În 2017 lucrează alături de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art și face parte din echipa creativă a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.

Virginia Negru este dansator și performer a cărei identitate artistică este strâns legată de activitatea sa pedagogică.
A descoperit plăcerea de a se mișca în moduri neobișnuite înainte de a putea vorbi sau a înțelege că ceea ce făcea se numea dans. Deși se consideră mai degrabă un autodidact, de-a lungul timpului a întâlnit dansatori și profesori care i-au conturat și influențat în mod profund viziunea asupra dansului și a mișcării în general: Catrina Choate (Dans Contemporan și Feldekrais), Amalia Stinopoulou (Limon Technique), Lelia Marcu (balet), Steve Batts și Ursula Laeubli, Benno Voorham si Sybrig Dokter, Scott Wells, Alexandra Soshnicova si Serghei Golovnya, Cyrus Khambatta, Nora Hajos, Nancy Stark Smith, Sasha Dodo, Adrian Russi, Susanne Martin (Poetic Movement și Contact Improvisation), Kira Kirsch și Antoine Ragot (Axis Syllabus).

În 2011 un eveniment din viața personală a fost catalizatorul și începutul unei perioade de interiorizare, chestionare, contemplare și călătorii inedite, care s-au fructificat mai târziu prin mai multe demersuri artistice, inițiative pedagogice, invitații performative: My life is my art – o călătorie din Veneția până în Finisterra – 4 luni mergând pe jos într-un avânt de a afla ce e în spatele “cortinei” realității cotidiene și de a chestiona modul demonstrativ și vizibil prin care i se cere unui artist să contribuie artistic, social și politic în lumea în care trăiește; cursuri săptămânale de Contact Improvisation urmate de jam session-uri de dans – manifestare a dorinței de comunicare directă și imediată cu alți artiști și cu publicul interesat de dans, dar și a nevoii de a replica modele de învățare și practică întâlnite în alte țări; Contact Bucharest Festival – organizarea anuală a unui eveniment intensiv de învățare, practică și schimb de experiență prin dans și CI cu profesori și participanți din mai multe țări; Pe Bune – dansator și profesor invitat în cadrul proiectului PETEC pentru a contribui la crearea unui spectacol de improvizație, muzică și dans pentru copii; Echilibru în Dezechilibru – o serie de ateliere de CI dedicate actorilor și dansatorilor profesioniști din mai multe orașe din România; Negotiating reality – laborator de cercetare asupra mișcării prin CI; spectacolele After.Life de Sasha
Dodo, Iluzionistele de Mădălina Dan – dansator/performer; Școala performativă pentru copii CNDB și Academia de dans și performance CNDB – profesor invitat.

În prezent ghidează laboratorul de compoziție prin improvizație Perspective în Mișcare și se dăruiește cu entuziasm oricărei ocazii de a împărtăși cu ceilalți experiența și energia pe care a acumulat-o pană acum dansând, predând și perfomând.

Oana Băluță

Oana a studiat științele comunicării și a ales să creeze identități vizuale pentru domeniul cultural. În paralel a studiat artele mișcării alături de Virginia Negru și PETEC. Împreună au creat Contact Bucharest Festival și spectacole pentru oameni mari și mici.
A început mișcarea intensivă încă de când practica sport de performanță, însă doar după conectarea cu Virginia Negru a realizat importanța prezentei în corp chiar și în repaus. Din pasiune pentru practicile corporale, a călătorit în Suedia și în Asia pentru a practica Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Ecstatic Dance, Yoga și Vipassana alături de profesori și dansatori internaționali.

Oana-mama cercetează kinosfera copiilor și facilitează clase de mișcare pentru părinți și copii.

Oana-artista se înrădăcinează în păduri și întrupează zburătoarele

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 05 Iunie 2021

Program:
16:00 - 16:40

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL