Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

  Muzeul Naţional al Aviaţiei Române se găsește în nordul Bucureştiului, în hangarele care în prima jumătate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române cuprinde două clădiri tip hangar şi o expoziţie în aer liber.

  Expoziţia de bază din Hangarul 1 (Sala „Traian Vuia”) prezintă istoria aeronauticii de la începuturi până în anul 1959. În spaţiile consacrate celor trei pionieri ai aviației române: Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, sunt expuse replica avionului Vuia nr. 1 și machete ale unor avioane realizate de aceştia.

  Expoziția de bază din Hangarul 2 este dedicată anilor ’60 -’70. Avioanele reactive prezentate sunt de tip MiG 17, 19 şi 21, L-29. Expoziţia este întregită de simulatoare de zbor, tehnică de radiolocaţie şi artilerie antiaeriană specifică epocii.

  În parcul expoziţional în aer liber, sunt expuse avioane cu motor clasic, dar şi reactive, elicoptere, tehnică de radiolocaţie, tunuri antiaeriene şi rachete sol-aer.

  Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este singura instituţie cu profil aeroanutic din ţară și deţine un patrimoniu cuprinzând bunuri culturale mobile ce constituie colecţii unicat la nivel naţional: „Aeronave ”, „Motoare de aviaţie”, „Brevete şi carnete de zbor”,„Scaune de catapultare”, „Aurel Vlaicu”, „Henri Coandă”, „Ordine şi medalii”,„Uniforme, costume, costume de zbor şi accesorii”, „Insigne şi plachete”.

  Programul Muzeului Naţional al Aviaţiei Române

  • LUNI – Inchis
  • MARTI – DUMINICA, 09.00 – 17:00, Ultimul vizitator 16:00.

  Programul de vizitare din perioada 26 aprilie – 5 mai 2019:

  • 26.04-01.05.2019 – ÎNCHIS;
  • 02-05.05.2019 – DESCHIS între 09:00 – 17:00, (ultimul vizitator intră la ora 16:00)

  La Muzeul Naţional al Aviaţiei Române programul „Școala altfel” se va desfășura între orele 09.00-15.00, în următoarea perioada: 28-31.05.2019

  Accesul gratuit se face pe bază de tabel nominal,  înregistrat,  semnat și ștampilat de conducerea instituției de învământ și confirmarea perioadei de desfășurare.

  Nu se asigură ghidaj!

  Contact – Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

  • Adresa: Str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2, Bucureşti
  • Mijloace de transport: metrou: Stația Aurel Vlaicu; tramvai 5 – Stația Muzeul Aviaţiei
  • Tel: (004) 021-232.04.04   E-mail: [email protected]

  Detalii Locație

  Județ:
  București

  Oraș:
  București

  Adresa:
  Șoseaua Fabrica de Glucoză, 2-4

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU