Muzeul Theodor Aman | București

  Muzeul Theodor Aman își are lăcașul în prima casă-atelier de artist din România, în reședința particulară a pictorului Theodor Aman. Construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, casa găzduiește muzeul din anul 1908.

  De la planurile casei şi decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck) la decoraţia interioară – pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei – toate sunt reflectarea viziunii lui Theodor Aman.

  Muzeul Theodor Aman Bucuresti interior
  muzeulbucurestiului.ro

  Muzeul Theodor Aman este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. El păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman.

  Tonomatul cu povești. Instalație interactivă pentru copii la Muzeul Theodor Aman

  Muzeul Theodor Aman Bucuresti instalatie interactiva copii

  În cadrul proiectului „Activează arta”, Asociația DaDeCe și-a propus să transforme vizitarea Muzeul Theodor Aman într-o experiență de neuitat și a creat o stație interactivă, accesibilă micilor vizitatori – dar și adulților mai curioși din fire. Aceasta a fost realizată prin colaborarea dintre educatorii culturali din asociație, Liviu Pop (folclorist și expert în digitalizarea arhivelor culturale) și Bogdan Maltezeanu (designer de obiect). Punându-și căștile și alegând carduri asociate cu 14 obiecte ce ne vorbesc despre viața lor din muzeu, copiii vor asculta povești fermecătoare spuse de către respectivele obiecte. După aceea ei pot căuta aceste obiecte în expunere, într-o adevărată aventură a cunoașterii!

  Stația interactivă în muzeu este disponibilă pentru familiile cu copii mici din 15 noiembrie 2019, în limbile română și engleză (traducere Chuckk Hubbard).

  Ea va putea fi utilizată gratuit pe parcursul vizitei la Muzeul Theodor Aman, conform programului normal de funcționare: de miercuri – duminică, între 10.00 și 17.30.

  Contact

  • Adresa: Str. C.A. Rosetti nr. 8
   R.A.T.B: 122, 137, 138, 268
  • Program de vizitare: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00
   Casa de bilete se închide la 17:30.
  • Tarife de intrare
   • 5 lei – bilet întreg
   • 2 lei – bilet redus (elevi, studenți, pensionari)
    Intrare gratuită pentru copiii sub 7 ani.

  Detalii Locație

  Județ:
  București

  Oraș:
  București

  Adresa:
  Strada C. A. Rosetti, 8

  DISTRIBUIE
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU