Nici paraziţii nu au o viaţă tocmai usoară!

11:00:00 - 11:00:00
Sâmbătă 20 Octombrie 2012

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” vă invită Sâmbătă, 20 Octombrie, începând cu orele 11,00, la o noua întâlnire cu subiectul „ Nici paraziții nu au o viață tocmai ușoară”.

Veți pătrunde, împreună cu specialistul entomolog, dr. Costica Adam, în lumea insectelor parazite și veți învăța să deosebiți speciile între ele după tipul de gazdă şi regim alimentar, precum şi după alte caractere morfologice.

Speciile de insecte parazite sunt de interes pentru cercetător nu doar prin efectele şi bolile transmise vieţuitoarelor, ci mai ales prin aceea că, toţi aceşti „paraziţi” sunt specii cu un ciclu de viaţă extrem de interesant şi ……. cu paraziţii lor.

Despre paraziţi, dar și despre rolul acestora în economia naturii, despre cum am putea să descoperim mai multe cercetându-i, veți afla numai dacă, și în această sâmbătă, veți avea curiozitatea de a vedea ce se ascunde ”La Antipa, în spatele ușilor închise”.

Programul „La Antipa, în spatele uşilor închise” se desfăşoară săptămânal, în fiecare sâmbătă, începând cu orele 11.00. Specialiştii instituţiei destăinuie publicului câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat (caracteristici morfologice, fiziologice, etologia speciei), dar şi metode de colectare sau observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale şi expoziţia permanentă precum şi activitatea lor publicistică.

Click aici pentru programul complet.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri la telefon: 021.312.88.26, int. 316 sau pe e-mail: [email protected]

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi și studenți – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulți – 20 de lei

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 20 Octombrie 2012

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL