Orășelul de turtă dulce – Tărâm de poveste pentru toată familia. Expoziție @ Promenada

05-30 Decembrie 2021
București

✨ Hai în Orășelul de turtă dulce! ✨

🤗 Da, ai citit bine! Între 5 și 30 decembrie, alături de prietenii noștri de la Asociația Escu, te invităm în premieră, pe tărâmul de poveste pentru toată familia. Intră în atmosfera de Sărbători la expoziția multisenzorială de la nivelul 1.

💫 Vino să te bucuri de o experiență inedită în orășelul artizanal comestibil în miniatură și aproape în întregime copt din deliciosul aluat de turtă dulce. Tărâmul de poveste este imaginat de maeștrii cofetari ca un orășel plin de zeci de ansambluri rezidențiale și clădiri fanteziste de turtă dulce de diferite dimensiuni, trenulețe și mașini, bastoane de acadele, bomboane colorate, butaforii apetisante, străzi și drumuri, părculețe de distracții și multe alte elemente care compun geometria arhitecturală a unei adevărate metropole.

🕑 O poți vizita în fiecare zi, de la 10:00 la 21:00, cu intrare gratuită și cu respectarea restricțiilor impuse prin lege din cauza pandemiei de SARS-CoV 2.

🏰 Este inspirată de tematica Pepperkakebyen – Orăşelul de turtă dulce din Bergen, Norvegia, un eveniment anual iconic care găzduiește de peste trei decenii cel mai important târg și cea mai mare construcție de turtă dulce din lume și care atrage mii de admiratori. 🎠

În plus, vei afla o mulțime de informații interesante despre istoria turtei dulci, vei putea cunoaște îndeaproape condimentele exotice folosite pentru coacerea ei – și apoi vei putea încerca să le distingi cu propriile simțuri, totul devenind o experiență amuzantă și gustoasă deopotrivă.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

❓ Știai că…
Primele rețete de turtă dulce datează de mii de ani, încă din Antichitate?

❓ Știai că…
Potrivit The Gingerbread Book, a autorului Steven Stellingwerf, se pare că turta dulce și ingredientul ei secret – picantul ghimbir au fost aduse în Europa occidentală în secolul al XI-lea de către cruciații care se întorceau în țările lor de origine.

Descoperă și mai multe povești fascinante: pornește într-o călătorie unică la expoziția ✨ Orăşelul de turtă dulce ✨ de la Promenada Mall!

Detalii Eveniment

Perioada:
05-30 Decembrie 2021

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL