Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar atunci cand invatamantul alternativ nu este suficient.
In experienta noastra de peste 10 ani de lucru cu copiii, am invatat ca educatia prin teatru vine sa dezvolte intelectul si personalitatea copilului.
Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar atunci cand invatamantul alternativ nu este suficient.
Invatamantul prin teatru se bazeaza pe joc.
Strategia educationala prin joc inseamna inventivitate si ingeniozitate, dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea atentiei, a spiritului de observatie, al comunicarii si al spontaneitatii.
Intrebarea pe care probabil v-o puneti, fireasca dealtfel, vis-a-vis de aceasta metoda pedagogica, este:
” Ce ne invata teatrul si cum?”
Teatrul si exercitiile propuse de noi in acest proiect vor urmarii:
- cresterea nivelului de focalizare a atentiei,
- extinderea volumului de memorare verbala si vizuala,
- promtitudinea reactiei,
- capacitatea de concentrare,
- cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol al reactiilor de furie si impulsivitate.
“Jocul” , acest tip de ” disciplina distractiva”, ofera simultan si libertate si rigoare, dezvoltand increderea in sine, creand posibilitatea de a-ti descoperii si folosi cele mai bune abilitati, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului.
Jocul are scop educativ si chiar terapeutic, asigura o baza de intelegere cu sine si cu celalti, dezvoltand adaptabilitatea la diverse situatii si adaptabilitatea sociala.
Influenteaza pozitiv procesul de invatare, dezvoltand psihicul si socialul printr-o metoda placuta, vesela, fiind in contrast cu comportamentul conventional si invatarea formala. Ofera o educatie activa, incurajeaza originalitaea oferind libertatea maxima fiindca jocul isi creaza propria lume.
Indiferent de vârsta, personalitatea si talentul copilului, atelierele sunt gândite in asa fel incat copiii dumneavoastră sa se simtă bine, sa se distreze si sa plece mulțumiti de la ore, dar si cu un mic bagaj de informatii dintr-un domeniu anume.
Prin acest proiect nu urmarim neaparat pregatirea unui profesionist, ci dorim sa contribuim la dezvoltarea unor aspecte ale personalizatii copilului, pe care scoala si educatia conventionala nu le pot indeplini.